Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP Tailando kelionių kryptys pagal pasaulinius reitingus: šios šalies grožis tiesiog užburia

Savo atostogoms Tailandą pasirenka vis daugiau keliautojų iš viso pasaulio. Tai yra viena žymiausių Pietryčių Azijos kelionių krypčių, pasižyminti puikiai išvystytu turizmo sektoriumi ir daugybe įspūdingų vietovių, leidžiančių patirti egzotišką šalies gamtą bei spalvingą kultūrą.
TOP Tailando kelionių kryptys pagal pasaulinius reitingus
TOP Tailando kelionių kryptys pagal pasaulinius reitingus / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

Tailando populiarumą ir unikalumą atspindi įvairiausi pasauliniai reitingai, kuriuose itin dažnai paminimas jo vardas. Kokių titulų ir kodėl nusipelnė skirtingos Tailando vietovės 2023–2024 metais? Skaitykite žemiau.

Bankokas

Tailando sostinė Bankokas – kontrastų, skonių, spalvų, kultūros ir šurmulio miestas. Bent vieną kartą pabuvoti šiame mieste patartume kiekvienam, apsilankiusiam Tailande. Ne veltui Bankokas išrinktas geriausiu Azijos miestu prestižiniame reitinge „Best Cities – DestinAsian Readers’ Choice Awards 2024“!

Shutterstock.com nuotr. / Bankokas
Shutterstock.com nuotr. / Bankokas

Šis megapolis savyje talpina tiek daug: istorines šventyklas, moderniausius prekybos centrus, „Michelin“ restoranus (net gatvės maistas čia yra nusipelnęs „Michelin“ pripažinimo), triukšmingą naktinį gyvenimą, unikalias turgavietes ir dar daugiau.

Puketas

Puketo sala jau eilę metų įsitvirtinusi kaip viena populiariausių Tailando vietų. Patogus susisiekimas, pasakiški paplūdimiai ir pramogų gausa sutraukia didžiulius srautus lankytojų. Puketui skirta trečia vieta „Best Islands – DestinAsian Readers’ Choice Awards 2024“ reitinge tik dar kartą patvirtinta, jog tai yra pasauliniu mastu pripažinta atostogų kryptis (ketvirta vieta atiteko kitai keliautojų pamėgtai Tailando salai – Samujui (Ko Samui).

Maitinimo sektorius Pukete, kaip ir visame Tailande, užima itin didelį vaidmenį. Puketo sala yra įtraukta į „TripAdvisor“ „Best Food Destinations in The World“ sąrašą kaip viena geriausių vietų gastronominėms kelionėms, o salos sostinė (Puketo miestas) yra nusipelniusi ir garbingo „UNESCO Creative City of Gastronomy“ titulo.

123rf.com nuotr. / Puketas
123rf.com nuotr. / Puketas

Krabis

Krabio regionas – dar viena žymi Pietų Tailando kryptis. Atvirutėse nugula įspūdingi šio regiono vaizdai: iš džiunglių kyšančios uolos, žydros jūros skalaujamos salos… Kone didžiausias Krabio traukos taškas – Railay pusiasalis su kvapą gniaužiančiomis pakrantėmis. Pasak „World Beach Guide TOP 100 beaches on Earth 2023”, pagrindinis šio pusiasalio paplūdimys yra vienas gražiausių visame pasaulyje – tarp viso šimtuko Railay Beach atiteko devinta vieta.

123RF.com nuotr. / Krabio paplūdimiai, Tailandas
123RF.com nuotr. / Krabio paplūdimiai, Tailandas

Koh Kradan

Spėkite, kur yra pačiu gražiausiu pasaulyje pripažintas paplūdimys? Teisingai, Tailande! Pietinėje šalies dalyje puikuojasi Koh Kradan sala (Trango regionas) su Paradise paplūdimiu, kuriam skirta pirmoji vieta World Beach Guide „TOP 100 beaches on Earth 2023” reitinge. Ši nedidelė sala – tikras rojaus kampelis su krištolo skaidrumo jūra, baltu smėliuku ir ramia atmosfera. Čia patiks gamtos mylėtojams ir visiems, svajojantiems apie idiliškas atostogas prie jūros. Koh Kradan lengvai pasieksite iš kur kas didesnės ir geriau išvystytos Ko Lantos.

Shutterstock nuotr. / Koh Kradan, Tailandas
Shutterstock nuotr. / Koh Kradan, Tailandas

Į minėtą TOP 100 paplūdimių sąrašą papuolė ir kitos Pietų Tailando vietovės: Freedom Beach (Puketas) – 17 vieta, Laem Had Beach (Didžioji Jau sala) – 20 vieta, Ao Tanote Bay (Tau sala) – 48 vieta. Nenuostabu, kad esant tokiai paplūdimių ir kitų lankytinų vietų įvairovei, „Lonely Planet“ Pietų Tailandą pripažino kaip vieną puikiausių kelionių krypčių visame pasaulyje!

Koh Mak

Tailande vis daugiau dėmesio skiriama aplinkosaugai ir tvariam turizmui. Štai Koh Mak – mažytė Trato regiono sala, apdovanota antrąja vieta „The 2023 Green Destinations Story Awards“. Koh Mak galima pastebėti įvairias „žalias“ iniciatyvas: nuo transporto priemonių apribojimo iki telktinio paplūdimių švarinimo bei atliekų rūšiavimo. Šiais būdais siekiama apsaugoti Koh Mak nuo neigiamų masinio turizmo padarinių ir išlaikyti autentišką salos žavesį. Tai yra viena iš Čang archipelago salų.

Shutterstock nuotr. / Koh Mak, Tailandas
Shutterstock nuotr. / Koh Mak, Tailandas

Kau Lakas

Ne paslaptis, kad Tailandas yra dažnas pasirinkimas ir medaus mėnesio kelionėms. Pasak „Tripadvisor TOP 10 Best Honeymoon Destinations“, viena geriausių krypčių medui pakopinėti – Kau Lakas. Tai yra šalia Puketo išsidėsčiusi pakrantė, viliojanti ne tik plačiai nusidriekusiu paplūdimiu, bet ir aukščiausio lygio viešbučiais. „Tripadvisor“ sąraše Kau Lakas lygiuojasi su tokiomis vietomis kaip Balis ar Maldyvai. Iš tiesų, Kau Lakas gali pasiūlyti viską, ko reikia romantiškoms atostogoms dviese.

Shutterstock nuotr. / Kau Lakas, Tailandas
Shutterstock nuotr. / Kau Lakas, Tailandas

Tailandas – didelė ir spalvinga šalis, kurioje kiekvienas gali atrasti tai, kas artima jam. Paminėjome vos kelias kryptis, nors Tailande yra kur kas daugiau vietų, nusipelniusių pripažinimo ir tarptautinio žinomumo.

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas