Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TrenkTuras“ Pociūnų aerodrome užkūrė tikrą žygiavimo festivalį

Jau įprasta, kad ten kur vyksta pėsčiųjų žygių organizatoriaus „TrenkTuras“ renginiai, ten populiacija vienai dienai išauga dešimtis kartų. Šį šeštadienį Pociūno aerodromas atrodė kaip didžiulio festivalio zona, tik festivalis buvo ne muzikinis, o žygiavimo. Po beveik penkių mėnesių pertraukos, kurią teko padaryti dėl karantino, žygiavimo entuziastai pagaliau vėl galėjo sugrįžti į trasą žygyje „Nemuno kilpomis’20 su Gjensidige“.
„TrenkTuras“ Pociūnų aerodrome
„TrenkTuras“ Pociūnų aerodrome / Kazimiero Šešelgio nuotr.

Žvilgsnis į Nemuno kilpas – iš paukščio skrydžio

Prieš penkerius metus Nemuno kilpų regioniniame parke „TrenkTuro“ komanda suorganizavo savo vieną pirmųjų žygių. Tad šios lokacijos emocinė vertė – nepamainoma tiek komandai, tiek žygeiviams. Tačiau dar niekada žygio starto vieta nebuvo Pociūnų aerodromas. Pradėti žygį ir matyti, kaip į dangų kyla lėktuvai ar parašiutais leidžiasi žmonės, buvo išties ypatinga. O dalyviai galėjo ne tik stebėti, tačiau ir patys pakilti į orą lėktuvais bei iš paukščio skrydžio pamatyti Nemuno kilpų regioninį parką, kurio pavadinimas kalba pats savaime – žygio vyšnaite ant torto tapo laukiniai Nemuno krantai. Tiesa, žygio dieną lėktuvų propeleriams beveik nebuvo laiko pailsėti, jie sukosi nuolat.

Tvarus ir atsakingas žygis

Nors renginys vyko visiems įprastu ritmu, tačiau siekiant užtikrinti žygeivių saugumą, starto laikas buvo suskirstytas į keturis skirtingus srautus, tarp kurių buvo 30 min. tarpas. Organizatoriai džiaugiasi, kad dalyviai labai atsakingai pažiūrėjo į šį nurodymą ir į starto vietą iš tikrųjų atvažiavo savo laiku. O taip pat organizatorius džiugina ir dalyvių noras kartu su „TrenkTuru“ bei lietuvių startuoliu „CupCup“ tausoti gamtą ir į žygį pasiimti savo indus. „Tokių renginio dalyvių mums pavydėti gali kiekvienas renginių organizatorius“, – su šypsena pasakoja „TrenkTuro“ komanda.

Išsiųsta daugiau nei pustrečio tūkstančio atvirlaiškių

„Nemuno kilpomis’20 su Gjensidige“ – ketvirtasis ir paskutinis žygis, prie kurio prisidėjo Visuomenės sveikatos stiprinimo fondas. Dalyvių laukė „Eglės sanatorijos“ kineziterapeutai, kur prieš startuodami žygeiviai galėjo drauge apšilti, o sugrįžę – atsipalaiduoti po nužygiuotų kilometrų krūvio. „Eglės sanatorijos“ komanda rūpinosi ir kiekvienu atskirai – žygeiviams buvo vedamos ir individualios kineziterapeutų konsultacijos.

Visų keturių žygių metu dalyviai taip pat siuntė atvirlaiškius su geros savijautos linkėjimais. Iš viso jų buvo išsiųsta daugiau nei pustrečio tūkstančio ne tik Lietuvoje ar Europoje, bet ir už Atlanto. Taip pat žygeiviai buvo skatinami priimti asmeninius mitybos iššūkius. O trasos staigmenomis tapo taškai, kurie dalyviams primindavo, kiek žingsnių kiekvieną dieną rekomenduojama nueiti senjorui, suaugusiam žmogui ar vaikui bei kiek prireiktų nužingsniuoti, siekiant sudeginti tam tikro maisto kalorijas.

Hiatuskomandinė įskaita

Kiekviename žygyje organizatoriai ypatingai skatina žygiuoti komandomis. Motyvacijos ir konkurencijos čia įneša ir skelbiamos komandų varžybos, kuriose fiksuojama daugiausiai kilometrų bendrai nuėjusi komanda. Šįkart pirmąją vietą tradiciškai iškovojo žygių veteranai „Gjensidige“ komanda, kurioje buvo 71 narys ir bendrai nužygiavo 1462 km. Antroji vieta atiteko „Cognizant“ komandai, kurios 28 nariai drauge nuėjo 683 km. O trečiąją vietą nuskynė plungiečių komanda „Šviežios pėdos“, kurios 18 narių nužingsniavo 586 km.

Kazimiero Šešelgio nuotr./„TrenkTuras“ Pociūnų aerodrome užkūrė tikrą žygiavimo festivalį
Kazimiero Šešelgio nuotr./„TrenkTuras“ Pociūnų aerodrome užkūrė tikrą žygiavimo festivalį

Trumpa žygio statistika

Iš viso dalyviai bendrai nužygiavo beveik 90 tūkst. km. O tai daugiau, nei kad 2 kartus apeiti Žemės pusiaują. Populiariausias maršrutas iš visų buvo 26 km. Ir nors daugiausia dalyvių buvo iš Vilniaus, tačiau bene pirmą kartą vilniečiams nei kiek nenusileido kauniečiai. Negano to žygeivių buvo ne tik iš Lietuvos, tačiau ir iš septynių užsienio valstybių. Moterys savo entuziazmu šiame žygyje pralenkė vyrus, o kalbant apie amžių, vyriausiam žygio dalyviui buvo 76 m., kuris nužygiavo antrąją žygio trasą – 19 km. Kaip įprastai, žygio atmosferą šildė keturkojai žygeiviai, šunų šiame žygyje iš viso sulaukėme beveik 250, kuriais pasirūpino „Kika“, o skanėstais šunims vaišino ir medalius įteikė „Nature’s Protection“.

Kitas susitikimas Labanoro girioje

Būtent čia – Švenčionėliuose įvyks kitas, naujas „TrenkTuro“ pėsčiųjų žygis. Organizatoriai neslepia, jog ši lokacija jų mintyse sukosi jau ne vienerius metus. Ilgai tyrinėta Labanoro giria žygeiviams atskleis pagrindinius čia esančius gamtos perlus – laukinius miško ežerus. Šis žygis bus paskutinis „TrenkTuro“ vasaros renginys. Taigi žygių vasara dar nesibaigia!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas