Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijulė įstrigo negyvenamoje Bahamų saloje: išgyventi padėjo kokosai

Negyvenamoje Bahamų saloje trijulė – du vyrai ir moteris – įstrigo, kai jų valtis apsivertė ir nuskendo. Jie ten prabuvo 33 dienas. Po to, kai buvo išgelbėti iš Kubos kilę žmonės pasakojo, kad išgyventi jiems pavyko dėl kokosų.
Bahamai
Bahamai / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Majamis Florida Kuba

Trijulę pastebėjo JAV Pakrančių apsaugos sraigtasparnio įgula įprastinio skrydžio metu. Kaip rašo gazeta.pl, Anguilla Cay saloje įstrigę žmonės mojavo savadarbe vėliava. Pareigūnai gelbėjimo akcijos metu jau kitą dieną evakavo du vyrus ir moterį iš negyvenamos salos.

Paaiškėjo, kad tai Kubos piliečiai, o saloje jie, kaip teigė, atsidūrė, kai jų valtis nuskendo. Tai nutiko prieš 33 dienas – tiek trijulė praleido negyvenamoje saloje. Išgyveno jie, nes rado kokosų.

Pareigūnai neslėpė nuostabos dėl tokios situacijos, vienas iš jų BBC sakė niekada nematęs, kad kas nors negyvenamoje saloje būtų įstrigęs tokį ilgą laiką.

„Patruliavome, kai kažkas patraukė mano dėmesį. Kai šiek tiek nusileidome, supratau, kad saloje yra žmonių“, – pasakojo vienas iš gelbėtojų.

Sraigtasparnyje nebuvo reikalingos įrangos, kad būtų galima nelaimėlius evakuoti tuoj pat. Tačiau trijulei buvo nuleista vandens ir maisto, taip pat radijo stotelė, kad būtų galima pasikalbėti.

Kitą dieną žmonės buvo nugabenti į ligoninę Floridoje, tačiau, kaip pranešama, nei vienas iš jų rimtesnių sužalojimų nėra patyrę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas