Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys vietos Plungės rajone, kurias verta aplankyti įsimylėjėliams

Energetiniai labirintai, vaizdingos Platelių ežero apylinkės ir dirbtinė širdelės formos sala – visa tai galima rasti Plungės rajone. Sakoma, kad šiose vietose sklando geroji meilės energija. Ar tai tiesa, galima įsitikinti tik patiems nuvažiavus. Artėjanti Šv.Valentino diena – ypač geras laikas tokiai kelionei.
Energetinių labirintų parkas
Energetinių labirintų parkas / J. ir A.Jakimavičių nuotr.
Temos: 1 Parkas

1. Plateliai

Žemaitijos nacionalinio parko perlu vadinami Plateliai šiltuoju metų laiku pilni žmonių: greta Platelių ežero įrengtos poilsiavietės mėgstamos ne tik vietinių, bet ir iš toliau atvykstančių poilsiautojų, žinančių, kad čia ras tikrą lietuvišką poilsį su vandens pramogomis ir mišku pašonėje. 

Tomo Baranausko nuotr./Jo didenybė Platelių ežeras su salomis
Tomo Baranausko („Pasaulio piemuo“) nuotr./Jo didenybė Platelių ežeras su salomis

Tačiau net ir žiemą verta suplanuoti kelionę į Platelius. Atvykus čia pirmiausiai siūlome aplankyti apžvalgos aikštelę prie Platelių ežero, iš kurios atsiveria Platelių ežero panorama su Pliksalės, Pilies, Veršių salomis, Šventorkalnio pusiasaliu ir Plokštinės miškais. 

Platelių „Žalgirio“ jachtklube užkandus galima išsinuomoti vandens dviratį, valtį, baidarę ar jachtą ir romantiškai paplaukioti po Platelių ežerą, pasigrožėti nuostabiais kraštovaizdžiais, taip pat turistų mėgstamas ir legendomis apipintas Pilies ir Veršio salas.

Pilies saloje, anot Antano Vienuolio legendos „Platelių ežero paslaptis“, gyveno grafaitė Zifrina, kurios istorija – tragiška. 

Daugiau informacijos apie poilsį Plateliuose rasite www.plateliuose.lt; www.visitplunge.lt; www.zemaitijosnp.lt

Asmeninė nuotr./Energetinių labirintų parko įkūrėjai J. ir A.Jakimavičiai
Asmeninė nuotr./Energetinių labirintų parko įkūrėjai J. ir A.Jakimavičiai

2. Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parkas

Šią vietą puikiai žino žmonės, besidomintys aktyviąja energija. Šiuo metu parke yra penki labirintai. Teigiama, kad labirintų geometrinė forma savaime turi savo energetinį lauką ir veikia žmogaus energetinius laukus. Veikiamas šios energijos žmonių vidus pradeda harmonizuotis – apsilankius čia sugrįžta dvasinė ramybė.

Sakoma, kad vaikštant labirinto takeliais, kai staigiai pasisukama 1800 laipsnių kampu, vienas smegenų pusrutulis persijungia į kitą, ir kol visas labirintas išvaikštomas, šis procesas įvyksta daug kartų.

Taip smegenys per trumpą laiką labai stipriai dirba. Apsilankiusieji parke pasakoja, jog vaikštinėdami pasijuto energingesni, rado atsakymus į seniai kamavusius klausimus, o kai kurie net atrado savyje slypinčius gabumus, apie kuriuos anksčiau nieko nežinojo (arba jų „negirdėjo“).

J. ir A.Jakimavičių nuotr./Jaunavedžiai Energetinių labirintų parke – Meilės labirinte
J. ir A.Jakimavičių nuotr./Jaunavedžiai Energetinių labirintų parke – Meilės labirinte

Čia atvykusios poros taip pat teigia pajutusios santykių harmoniją. Tačiau prieš lankantis reikia žinoti, jog visi penki labirintai turi savo šiek tiek skirtingą funkciją.

Didžiausias efektas pasireiškia, kai žmogus turi laiko kuo ilgiau juose pabūti.

Poroms labiausiai rekomenduojama apeiti ,,Santykių – Meilės” labirintą, kurio simbolika puikiai tinka vestuvėms ir įžadams atnaujinti. Nuotaka ir jaunikis įžengia į labirintą atskirai, skirtingais takeliais, nes ėjimas link centro reiškia susimąstymą, pašalinant prieš juos esančias kliūtis ir atsiskiriant nuo praeities trukdžių ir kliūčių.

Ėjimas į centrą suteikia jiems galimybę pasiruošti šventai ceremonijai, pašalinti bet kokį susirūpinimą, jaudulį ir padeda susikaupti. Labirinto centras yra ta vieta, į kurią einama gauti nuorodų ir įžvalgų.

Būtent čia nuotaka ir jaunikis priima vienas kitą. Šioje šventoje vietoje, labirinto širdyje, jie gali apsikeisti priesaikomis, palinkėti vienas kitam viso ko geriausio.

J. ir A.Jakimavičių nuotr./Meilės labirintas
J. ir A.Jakimavičių nuotr./Meilės labirintas

Gavę centro „palaiminimą“, jaunieji išeina iš labirinto susikabinę rankomis vienu bendru taku. Šis išėjimas iš labirinto simbolizuoja sąjungą su Dievu ir yra perėjimas į naują nuostabų gyvenimą, nes būtent iš čia nuotaka ir jaunikis pradeda savo kelionę drauge, kaip vyras ir žmona. Jei eina kaip vedusi pora, o jei anksčiau jau buvo susituokę – išeina su dar stipresne meile.

Poros, trokštančios ilgiau pabūti nuostabioje labirintų auroje, gali apsigyventi parko teritorijoje esančioje 200 metų amžiaus klėtyje. Nors ir išlaikiusi autentiškumą, klėtis turi visus patogumus. 

Daugiau informacijos: www.energlabirintai.lt

R.Norvaišaitės nuotr./Gardų ozas
R.Norvaišaitės nuotr./Romantiška detalė Gardų oze – širdelės formos salelė

3. Gardų ozo pažintinis takas

Šis 1 km ilgio pėsčiųjų takas yra Žemaitijos nacionaliniame parke, už 4,4 km nuo Žemaičių Kalvarijos miestelio ir už 25,6 km nuo Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos lankytojų centro Plateliuose (koordinatės: 375418, 6223524 (LKS) arba 21.996009, 56.129301 (WGS).

Išsiruošę į žygį ar pasivaikščiojimą juo, nesibaiminkite pasiklysti: takas yra nužymėtas nuorodomis.

Keliaujant šiuo taku galima pamatyti Gardų ozą, sužinoti, kas tai yra ir kaip jis susiformavo. Vienu įdomiausių kelionės taškų gali tapti sustojimas apžvalgos aikštelėje, iš kurios matyti nuostabus kraštovaizdis ir jame esanti gana romantiška detalė – širdelės formos sala, susiformavusi dirbtiniuose tvenkiniuose. 

Galbūt kažkam ši vieta taps idealia pirmajam meilės prisipažinimui ar piršlyboms?

Daugiau informacijos apie Gardų ozo pažintinį taką rasite www.zemaitijosnp.lt

Ieškodami romantikos užsukite ir į Plungę bei pasidairykite po čia esančius lankytinus objektus. Dalį jų galite išvysti šioje galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito