Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turistai juodojoje rinkoje perka netikrus COVID-19 testų rezultatus

Pasaulyje augant naujų koronaviruso atvejų skaičiui, daug šalių dabar jau reikalauja neigiamo COVID-19 testo norint į jas atvykti. Tačiau, kaip rašo „Washington Post“, pasidaryti tokius testus laiku turistams gali būti iššūkis, tad kai kurie griebiasi ir nelegalių veiksmų.
Romos oro uoste atliekamas koronaviruso testas
Romos oro uoste atliekamas koronaviruso testas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Yra paklausa – atsirado ir pasiūla. Juodojoje rinkoje jau galima įsigyti suklastotų testų rezultatų. Klastojami dokumentai, esą rodantys gautą neigiamą COVID-19 testo rezultatą, pasirodė ne vienoje pasaulio valstybėje – nuo Brazilijos iki Jungtinės Karalystės.

Praėjusią savaitę Prancūzijos pareigūnai išaiškino grupuotę, kuri įtariama Paryžiaus Charles de Gaulle oro uoste pardavinėjusi suklastotus testų sertifikatus. Anot AP, grupuotės nariai už vieną tokį elektroninį dokumentą prašė nuo 150 iki 300 Eur.

Policija pareiškė įtarimus dokumentų klastojimu ir sukčiavimu šešiems vyrams ir vienai moteriai. Tyrimas buvo pradėtas po to, kai į Etiopiją skrendantis keleivis rugsėjį įsigijo suklastotą koronaviruso testo dokumentą oro uoste. Sertifikatai buvo elektroniniai, ant jų buvo vienos Paryžiaus medicininės laboratorijos pavadinimas.

Pareigūnai Brazilijoje tuo tarpu suėmė keturis vietinius turistus, kurie turėjo suklastotus koronaviruso testo rezultatus. Jie norėjo privačiu lėktuvu nuskristi į Fernando de Noronha salą, rašė AP. Nuostabaus grožio paplūdimiais garsėjanti sala turistams atsivėrė spalio 10 d., tačiau iš atvykstančiųjų reikalauja neigiamo COVID-19 testo rezultato, kuris turi būti gautas ne anksčiau nei likus parai iki kelionės.

„Scanpix“/AFP/Slovakijoje vyksta visuotinis gyventojų tyrimas dėl koronaviruso
„Scanpix“/AFP/Slovakijoje vyksta visuotinis gyventojų tyrimas dėl koronaviruso

Testų klastojimų aptikta ir Anglijoje. „Lancashire Telegraph“ žurnalistai kalbėjosi su vyru, kuris teigė suklastojęs neigiamą koronaviruso testą draugui, jį atspausdinęs ir panaudojęs tarptautinei kelionei. Kitas pašnekovas leidiniui sakė iš kelionių agento sulaukęs siūlymo įsigyti suklastotą dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas