Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turistams dar nežinomas tobulas Tenerifės paplūdimys: čia net galima išsimaudyti po kriokliu

Kanarų salų Tenerifės šiaurėje esantis Castro paplūdimys pasižymi tamsiu smėliu, kriokliais, o dėl paslėpto brangakmenio savybių ir ilgo kelio pėsčiomis iki paplūdimio čia nėra minios žmonių, rašoma „Daily Star“.
Castro paplūdimys, Tenerifė
Castro paplūdimys, Tenerifė / Shutterstock nuotr.

Tenerifė, viena populiariausių Kanarų salų, gali pasigirti nuostabiais paplūdimiais ir pigia nakvyne. Tačiau daugelį poilsiautojų, anksčiau keliavusių į Tenerifę, gali atbaidyti perpildyti paplūdimiai ir judrios lankytinos vietos.

Laimei, vienas nuostabus paplūdimys beveik garantuoja, kad jame bus ramu ir nebus minios žmonių, jei ieškote ramesnių atostogų.

Castro paplūdimys, esantis Tenerifės šiaurėje, netoli Puerto de La Kruso, yra gan gerai pasislėpęs, palyginti su kai kuriomis populiaresnėmis vietomis, pavyzdžiui, Playa de Las Vistas.

Tai reiškia, kad čia dažnai būna labai ramu, nes jį galima pasiekti tik per saugomą Rambla de Castro paplūdimio teritoriją, o ši kelionė neleidžia į paplūdimį suplūsti pernelyg daug turistų.

Vis dėlto, nereikėtų leisti, kad Castro paplūdimio nuošalumas jus atbaidytų, nes ši įspūdinga vieta gali pasigirti ne tik žydru vandeniu ir smėliu, bet ir kriokliu bei urvais, kurie dar labiau padidina jo grožį.

Norėdami nuvykti į paplūdimį, pradėkite nuo gražios apžvalgos vietos San Pedro, kur yra užkandinių, iš kurių galėsite žvelgti į vandenyną ir tolumoje matomus bananų ūkius.

Shutterstock nuotr. / Castro paplūdimys, Tenerifė
Shutterstock nuotr. / Castro paplūdimys, Tenerifė

Tada reikės nusileisti iki medinio tilto – čia yra rodyklės, kad būtų lengviau nueiti – ir eiti ilgu taku žemyn pro palmes, dulkėtą žemę, driežus ir du gražius krioklius. Galiausiai pasieksite laiptelius į paplūdimį, tačiau turėkite omenyje, kad tai nėra pats lengviausias takas, todėl jei turite judėjimo problemų, šis paplūdimys gali būti jums netinkamas.

Ši įspūdinga vieta gali pasigirti ne tik žydru vandeniu ir smėliu, bet ir kriokliu bei urvais.

Atoslūgio metu Castro paplūdimio smėlį visiškai uždengia vanduo, todėl būtinai keliaukite per atoslūgį, kai paplūdimys atsiveria ir jame galima ilsėtis, rengti iškylas ir degintis. Be to, paplūdimyje pamatysite dar vieną krioklį, kurio vanduo išsilieja į paplūdimį – tai puikus natūralus dušas, po kurio galima nusiplauti smėlį ir sūrų vandenį, kai išsimaudysite.

Deja, vienintelis restoranas yra uolos viršūnėje, paplūdimyje nėra jokių prekystalių, ir nors tai gali padėti pasijusti labiau panirus į gamtą, būtinai turėtumėte atsinešti savo užkandžių ir gėrimų.

Shutterstock.com nuotr. / Teidės ugnikalnis, Tenerifė
Shutterstock.com nuotr. / Teidės ugnikalnis, Tenerifė

Šiuo metu Tenerifėje yra 21 laipsnis šilumos, o vasarą temperatūra vidutiniškai pakyla iki 28 laipsnių, todėl pasiimkite kremą nuo saulės. Taip pat rekomenduojama pasiimti neslidžius batus arba sportbačius, nes vaikščiojimas taku į paplūdimį su sandalais gali erzinti.

Shutterstock nuotr. / Puerto de La Krusas, Tenerifė
Shutterstock nuotr. / Puerto de La Krusas, Tenerifė

Į gražų paplūdimį galite nuvykti autobusu iš Puerto de La Kruso – iki artimiausios San Agustino stotelės užtruksite apie 20 minučių. Be to, Puerto de La Kruse yra daugybė gerai įkainotų apgyvendinimo įstaigų.

Pigiausias kambarys, kurį radome, dviems asmenims buvo vos už 50 metrų nuo miesto centro už 36 eurus už naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas