Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turizmo parodoje „Adventur 2023“ – nuolaidos skrydžiams ir viliojantys kelionių pasiūlymai

Penktadienį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo jubiliejinė – 10-oji – tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur 2023“, skatinanti turizmo paslaugų populiarinimą ir aktyvų gyvenimo būdą. Tris dienas truksiančiame renginyje daugiausia dėmesio skiriama kelionėms Lietuvoje, aktyviam poilsiui ir turizmo inovacijoms.
Turizmo paroda Adventur 2023
Turizmo paroda Adventur 2023 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiemet „Adventur 2023“ pasitinka su šūkiu „Švęskime kelionę“. Šių metų paroda yra suskirstyta į tris temines zonas. Pirmoji dedikuota vietinėms kelionėms ir pavadinta „Pažink Lietuvą“, antroji zona yra skirta aktyviam poilsiui, trečioji erdvė – kelionėms po pasaulį.

Parodos organizatorių teigimu, vienu svarbiausių jubiliejinės „Adventur“ parodos akcentų – pirmą kartą šalies istorijoje vyksiantis Lietuvos „TravelTech“ forumas.

Žinoma, renginyje taip pat dažnai akcentuojamas ir Vilniaus 700 metų jubiliejus.

Vilnius švęs visus metus

Anot „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, gimtadienį Vilnius pradėjo švęsti jau prieš dvejus metus. „Tikrai labai ruošiamės šiai datai, labai atsakingai, yra įsitraukę daugiau nei 100 partnerių. Vyksta labai daug visko. Sausio 25 d. buvo kulminacija, kai Vilniui suėjo 700 metų. Buvo labai įspūdinga diena, – akcentavo ji.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

– Tiek praeitais, tiek ir šiais metais sulaukėme ir užsienio žurnalistų. Tokie portalai kaip CNN, BBC, „National Geographic“ Vilnių mini kaip privalomą kryptį, kurią reikia aplankyti šiais metais.“

I.Romanovskienės teigimu, ties sausio 25 d. niekas nesibaigia: Vilnius švęs visus metus, o liepos 25 d. Vingio parke laukia didžiulis muzikos festivalis „Jaunas kaip Vilnius“. Nuo dabar iki gruodžio mėnesio bus dar tikrai daug renginių, sakė ji.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Mackevičienės, „Adventur“ parodos metu Vilniaus stendas atspindi miesto jubiliejų.

„Stende pristatome Vilnių, švenčiantį savo 700 metus. Rytoj kviesime į laimės valandas, kurių metu bus galima laimėti įvairius suvenyrus, susijusius su Vilniaus 700 metų jubiliejumi“, – pasakojo K.Mackevičienė.

2023-iaisiais kviečia keliauti Aukštaitijoje

2023-ieji paskelbti Aukštaitijos metais, todėl Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcijos viešųjų ryšių specialistė Aušrinė Šėmienė „Adventur“ parodos lankytojams siūlo pažinti šį kraštą ir nepraleisti atnaujintų pažintinių takų.

„Visų pirma atnaujinome Arlaviškių pažintinė taką, kuris yra vadinamas Kadagių taku, taip pat yra atnaujinti takai Sirvėtos regioniame parke ir kitur, – pabrėžė ji.

– Šiais metais mes įrengėme ir lankytojų srauto skaičiuoklius, todėl dabar galėsime tiksliai pasakyti, kuris takas bus populiariausias.“

Anot A.Šėmienės, 2023 m. ypatingi ir tuo, kad Anykščių regioniniame parke atsiras Struvės geodezinio lanko pėsčiųjų takas. Jį lankytojai galės išmėginti jau gegužės arba birželio mėnesiais.

Naujovė išskirtiniame dvare

Ilzenbergo dvaras, esantis Rokiškio rajone, jau tapo pamėgta turistų lankytina vieta.

„Adventur“ parodoje šiam dvarui atstovaujantis gidas Evaldas sako, kad Ilzenbergo dvaras kiekvienais metais siūlo tam tikras naujienas.

„Štai turime didžiausią elektrinį katamarą Baltijos šalyse, o nuo šio sezono pradžios po dvaro parką bus galima 1,5 val. važinėtis išskirtiniu elektromobiliu, – sakė jis.

– Ilzenebergo dvaras ypatingas tuo, kad jis vienintelis toks Baltijos valstybėse, kur yra ne tik dvaras, bet ir didžiulis ūkis – gaminame apie 100 įvairių produktų.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

Lietuviai pamėgo žygiavimą

Žygių organizatoriaus „TrenkTuras“ projektų koordinatorė Mingailė parodoje lankytojams pristato didžiausią jų organizuojamą šių metų žygį. „Tai – Liepojos žygis, kuriame siūlysime 100 km trasą. Šią trasą žygeiviai įveikinės per parą laiko“, – nurodė ji.

Anot Mingailės, šis žygis planuojamas šių metų gegužės 13 d., ketinama sulaukti netgi 5–6 tūkst. dalyvių, o gal ir daugiau. „Žygyje bus 6 skirtingos trasos, prasidedančios nuo 8 km tam, kad galėtų žygiuoti ir šeimos, o 100 km yra tiems, kurie nori priimti iššūkį, – akcentavo pašnekovė.

– Vis daugėja žygiuojančių lietuvių, einame ir į Lenkiją, ir į Latviją. Po karantino tikrai jaučiasi susidomėjimas gamta, fiziniu aktyvumu, sveikata.“

Siūlo keliauti Lietuvoje

Pasak „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertės Neringos Sutkaitytės, šiemet parodoje tęsiama pavasario kampanija.

„Pavasarį mes lietuvius kvietėme keliauti po Lietuvą su šūkiu „Atrask tai, kas sava“. Manome, kad gera idėja išlaikyti tęstinumą ir atpažįstamumą, todėl šiemet „Adventur“ parodoje taip pat dalyvaujame su šiuo šūkiu, – sakė turizmo ekspertė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

– Dažniausiai kelionėse mūsų pagrindinis palydovas būna telefonas, darome įvairius kadrus, norime įsiamžinti. Stende mes turime keturias tematines veidrodines stoteles. Viena iš jų yra „Gamtos SPA“, kita siejasi su kultūros objektais, taip pat – gastronominis turizmas, ir, be abejo – šeimų rojus. Čia galima įsiamžinti, nusifotografuoti, mus žymėti ir laimėti skrydį oro balionu dviems.

Taip pat kviečiame išbandyti „Laimės ratą“. Jame mus lydi aktyvios pramogos, būtent čia mes dovanojame prizus, kurie yra susiję su aktyviu laisvalaikiu.“

Vis labiau populiarėja kelionės kemperiais

Anot „AJ kemperiai“ vadovės Jūratės Povilonės teigimu, į šią parodą jie atvežė du naujutėlius kemperius. „Šios parodos dalyviams siūlome įsigyti du kemperius, kuriuose esame atsivežę. Jie yra visiškai nauji, 2023 metų. Siūlome ir kitus modelius pardavimui ar nuomai. Apie juos esame pasirengę papasakoti kiekvienam besidominčiam, – nurodė moteris.

– Parodos dalyviams taikome 15 proc. nuolaidą kemperių nuomai kelionėms iki gegužės 31 d. Nuolaida taikoma tik šios parodos metu.”

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

Pasak jos, kelionės kemperiais tarp lietuvių tampa vis populiaresnės. „Visoje Europoje jos jau seniai populiarios, o pas mus populiarėja kiekvienais metais. Užsakymai nuomai yra aktyvūs jau šiai dienai, todėl, planuojantiems keliones vasarai, kviečiu jau dabar užsisakyti kemperį. Šiuo metu yra didžiausias jų pasirinkimas. Rezervacijų turime jau ir vasaros mėnesiams“, – pabrėžė J.Povilonė.

Aktyviam laisvalaikiui – baidarės, irklentės ar kajakai

Šių metų parodoje galima išvysti ir įvairioms vandens pramogoms skirtas priemones.

Anot „KAYAKshop.lt“ vadybininko Šarūno, „Adventur“ lankytojai gali išvysti jų atgabentas pripučiamas irklentes, skirtas tiek vienam, tiek aštuoniems asmenims, vandens dviračius, įvairias baidares, žvejybinius kajakus.

„Parodos dalyviams suteikiamos nuolaidos. Jeigu nespėjote sudalyvauti parodoje, su kodu ADVENTUR galėsite nuolaidas pritaikyti mūsų svetainėje“, – akcentavo Šarūnas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

Kelionių nuolaidos – tik parodos dalyviams

Anot kelionių organizatoriaus „Superkeliones.lt“ turizmo vadybininkės Renatos, jie išskirtines nuolaidos siūlo būtent „Adventur“ parodos lankytojams: „Taikome iki 12 procentų nuolaidas būtent parodos dalyviams.“

Pasak moters, jų organizuojamų kelionių spektras tikrai platus: „Siūlome ir poilsines, ir pažintines, ir kolektyvams skirtas keliones, mokykloms, edukacines“.

Tarp populiariausių pastarojo laikotarpio kelionių krypčių pašnekovė įvardijo Turkiją, Graikiją, Egiptą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Turizmo paroda Adventur 2023

Galimybė įsigyti pigesnius skrydžius

Šių metų „Adventur“ parodoje dalyvaujanti oro linijų bendrovė „Air Baltic“ siūlo net 12 tiesioginių skrydžių iš Vilniaus. Parodos dalyviams šiems skrydžiams taikomos ypatingos nuolaidos.

Pasak bendrovės atstovo Edgaro, atvykusieji į parodą gali pasirinkti iš jų siūlomų skrydžių į Nicą, Malagą, Maljorkos Palmą, Heraklioną, Dubrovniką, Rygą, Berlyną, Hamburgą, Miuncheną, Paryžių, Taliną, Amsterdamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas