Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkai griaus 16 nelegalių prabangių viešbučių Bodrumo pakrantėje

Turkų valdžia nutarė uždaryti, o vėliau ir nugriauti 16 prabangių viešbučių kurortinio miesto Bodrumo pietvakarinėje pakrantėje. Pasirodo, viešbučiai buvo pastatyti be visų reikiamų statybos leidimų, o statybų rangovai šiurkščiai pažeidė įstatymus, reguliuojančius statybas jūros pakrantėse, skelbia „The Daily Mail“.
Viešbučiais užstatyta Bodrumo pakrantė naktį
Viešbučiais užstatyta Bodrumo pakrantė naktį / 123rf.com nuotr.

Sprendimo griauti viešbučius priėmimui ypatingos reikšmės turėjo visuomenės nuomonė. Pasirodo, pilietinės visuomenės grupės jau seniai kovojo su turkų verslininkais, nekontroliuojamai statančiais viešbučius Bodrumo pakrantėse. Tačiau vietos valdininkų dėmesį šį problema atkreipė tik tuomet, kai šį regioną aplankė šalies premjeras ir liepė jūros įlankas ir pakrantes grąžinti žmonėms.

Turkijos Vidaus reikalų, Kultūros ir Turizmo bei aplinkosaugos ministerijos kartu su miesto planavimo skyriumi ėmėsi darbo. Iš karto pradėtas tyrimas dėl nelegalių statybų pakrantėse. Po nuodugnių patikrų pasirodė, jog 16 viešbučių pietvakarinėse Bodrumo miesto dalyje pastatyti nelegaliai. Nutarta iš pradžių viešbučius uždaryti, o vėliau ir nugriauti. Griovimo orderiai jau įteikti viešbučių savininkams. Jiems duotas mėnuo susitvarkyti visus dokumentus ir atlaisvinti patalpas. Plataus masto tyrimas dėl kitų privačių turistinių objektų tęsiamas toliau.

Pilietinės visuomenės grupės jau seniai kovojo su turkų verslininkais, nekontroliuojamai statančiais viešbučius Bodrumo pakrantėse.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog ilgametis Bodrumo miesto meras Mehmetas Kocadonas davė specialų leidimą nelegalioms privačioms statyboms pakrantėse. Tai leido viešbučių savininkams statyti būsimus viešbučius pirmoje pakrantės linijoje, nors tai griežtai reglamentuota ir draudžiama Turkijos įstatymais. Pasirodo, Aplinkosaugos ministerija ne kartą perspėjo Bodrumo savivaldybę apie neteisėtas statybas jūros pakrantėje, tačiau miesto valdininkai į perspėjimus dėmesio nekreipė.

Viešbučių savininkai, kurių verslai turės pasitraukti nuo pakrantės, problemos kol kas nekomentuoja. Daugelis jų vengia bendravimo su žiniasklaida. Savo ruožtu valdininkai praneša, jog neteisėtai pastatyti Bodrumo pakrantėje pastatai bus nugriauti po šio turistinio vasaros sezono pabaigos. Šis sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas