Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijoje atostogavusio sūnaus netekusi šeima įspėja kitus: keturračiai gali būti pražūtingi

Lisos ir Gavino Stewardų sūnus Matthew Stewardas iš Haridžo, Esekso (Jungtinė Karalystė), žuvo 2024 m. gegužės 14 d. anksti ryte po to, kai keturratis motociklas, kuriuo jis važiavo kartu su 26-erių metų draugu Cory Dove'u, Turkijoje susidūrė su kita transporto priemone. Jo šeima dabar įspėja kitus nesinaudoti šiomis transporto priemonėmis, nes, pasak jų, jos yra „pavojingos“.
Pasivažinėjimas keturračiu (asociatyvi nuotr.)
Pasivažinėjimas keturračiu (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

2024 m. gegužės 12 d. Matthew su savo 24-erių metų partnere Dannielle Rose, 6-erių metų dukra Ruby ir 3-ejų metų sūnumi Romanu iš ankstesnių santykių išvyko į Fetchiję (Turkija) šeimos atostogų, rašoma „The Independent“.

Gegužės 13 d. naktį Dannielle sakė, kad Matthew ir jo draugas Cory iš viešbučio išvyko į parduotuvę keturračiu motociklu – o po kelių valandų jai buvo pranešta žinia, kad jie žuvo ir kad jai bei Cory partnerei reikia atpažinti kūnus.

Matthew šeima ieškojo atsakymų.

42 m. Lisa, 44 m. Gavinas ir Dannielle dabar renka lėšas, kad padengtų visas teisines ir kitas išlaidas, pavyzdžiui, advokato ir vertėjo bei Matthew antkapiui.

Jie ragina kitas šeimas nesinaudoti keturračiais motociklais, nes „niekam nereikia tokio širdies skausmo“.

Kalbėdama apie jo mirties pasekmes, Lisa sakė: „Dannielle šiuo metu negali grįžti namo, jai labai sunku grįžti namo, ir mums tiesiog skauda širdį, labai skauda širdį. Esame visiškai sugniuždyti.

Jis turi brolį dvynį Jamesą, jie viską darė kartu. Jie neturėjo daug draugų, turėjo vienas kitą, ir jis tiesiog pasakė: „Mano gyvenimas baigėsi, mano antrosios pusės nebėra.“

Jie ragina kitas šeimas nesinaudoti keturračiais motociklais, nes „niekam nereikia tokio širdies skausmo“.

Mes tiesiog turime ištverti dėl jo ir vaikų. Skauda širdį.“

Lisa, Gavinas ir Dannielle apibūdino vietinėje elektros gamybos įmonėje dirbusį Matthew kaip labdaringą, mėgstantį gamtą, rūpestingą ir drovų žmogų.

Mėgstamiausias jo pomėgis buvo metalo ieškojimas, kuris įkvėpė jo ir Dannielle sūnaus Romano vardą, o laisvalaikiu jam patiko „leisti dienas paplūdimyje su vaikais“, stovyklauti ir žvejoti.

Jis su Dannielle susipažino mokykloje ir daug metų draugavo, vėliau kiekvienas turėjo atskirus santykius ir vaikus, tačiau ji sakė, kad jų santykiams buvo „lemta būti“.

Kaip kalėdinę dovaną porai Dannielle tėvai užsakė jiems šeimos atostogas Turkijoje – ir 2024 m. gegužės 12 d. pora kartu su Ruby ir Romanu išskrido, džiaugdamiesi būsima 10 dienų kelione.

123RF.com nuotr. / Turkija
123RF.com nuotr. / Turkija

Dannielle sakė, kad prie jų su šeima prisijungė Matthew draugas Cory, o jiems atvykus į Turkiją jis išsinuomojo keturratį motociklą, nes turėjo ankstesnės šių transporto priemonių vairavimo patirties.

Vėlų gegužės 13 d. vakarą Dannielle sakė, kad Matthew ir Cory, kuris vairavo keturratį motociklą, nusprendė išvažiuoti transporto priemone į parduotuvę – ir tai lėmė mirtiną susidūrimą, kurį Gavinas apibūdino kaip „visišką katastrofą“.

Dannielle sakė: „Apie vidurnaktį atėjo moterys, pasibeldė į duris ir pasakė, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jie abu mirę.“

„Jet2“ atstovė pasakė: „Man reikia, kad dabar eitumėte su manimi atpažinti kūnų, turite apsirengti“... ir pasakė, kad jei neateisite ir neatpažinsite kūnų, ateis kariuomenė ir jus išveš jėga. Tada jie įsodino mus į automobilį ir išvažiavo.“

Jie padėjo gėles ten, kur jiems buvo pasakyta, kad įvyko avarija.

Gegužės 15 d. Dannielle tėvai išskrido į Turkiją ir susitarė padėti gėlių susidūrimo vietoje, tačiau Dannielle teigė, kad jos buvo nuvežtos „ne į tą avarijos vietą“.

„Jie padėjo gėles ten, kur jiems buvo pasakyta, kad įvyko avarija, todėl, kai Dannielle sužinojo, ji padėjo gėles lemtingoje vietoje“, – sakė Lisa.

Gegužės 16 d. Lisa ir Gavinas išskrido į Turkiją, pasiryžę gauti „atsakymus“, ir paprašė aplankyti įvykio vietą, tačiau nuvykę į vietą pagalvojo: „Tai negerai.“

Jie sakė, kad nebuvo jokių avarijos įrodymų, tačiau padedant jų draugui, kuris gyveno Turkijoje ir galėjo jiems išversti, paaiškėjo, kad ta vieta buvo „toliau“ – vėliau jie ten padėjo gyvų gėlių.

Atlikus dar vieną skrodimą jiems buvo pranešta, jog mirties priežastis iš tikrųjų buvo „daugybiniai trauminiai sužalojimai“.

„Nuėjome toliau, kur akivaizdžiai radome kraujo, policijos juostos, kraujo, išbėgusio ant akmenų ir kelio, autobuso gabalų, keturračio motociklo gabalų ir asmeninių daiktų, – sakė Lisa.

– Man pavyko rasti dvi atskiras kraujo balas, vėliau nuėjau į gėlių parduotuvę, nupirkau gyvų gėlių ir jas ten padėjau.“

Lisa ir Gavinas sakė, kad iš pradžių jiems buvo pasakyta, jog Cory ir Matthew susidūrė su autobusu, tačiau vėliau, vėl padedami draugo, išsiaiškino, kad tiksliau tai buvo „viešbučio autobusas“.

Jie sakė, kad negalėjo pasimatyti su sūnumi Fetchijoje, nes kūnas buvo nugabentas į Antaliją, tačiau jiems buvo pasakyta, kad atlikus skrodimą paaiškėjo, jog mirties priežastis – intracerebrinis kraujavimas.

Gegužės 21 d. Matthew o kūną parskraidinus į Stanstedo oro uostą (JK), tėvai teigė, kad atlikus dar vieną skrodimą jiems buvo pranešta, jog mirties priežastis iš tikrųjų buvo „daugybiniai trauminiai sužalojimai“.

Shutterstock nuotr. / Londono Stanstedo oro uostas
Shutterstock nuotr. / Londono Stanstedo oro uostas

Jie taip pat sakė, kad dar negavo jo paso.

Lisa teigė: „Tai buvo absoliučiai traumuojantis laikas, ir jūs galite įsivaizduoti, kaip mes jaučiamės. Tai buvo melas po melo. Keturios savaitės buvo pragaras, visiškas pragaras.“

Tyrimas dėl Matthew Stewardo ir Cory Dove'o mirties buvo pradėtas ir atidėtas 2024 m. birželio 12 d. Esekso teisme.

Pasak BBC, per posėdį buvo išklausyta, kad 2024 m. gegužės 14 d. ankstyvą rytą draugai iš Haridžo susidūrė su kita transporto priemone ir mirė nuo patirtų sužalojimų.

Keturios savaitės buvo pragaras, visiškas pragaras.

Vyresnysis Esekso teismo pareigūnas Lincolnas Brookesas paaiškino, kad išsamus posėdis bus surengtas 2025 m. vasarį, teigė BBC.

Po susidūrimo šeima ir Dannielle įsteigė lėšų rinkimo fondą, kad padengtų teisines ir kitas išlaidas, kurios, jų skaičiavimais, sieks tūkstančius, ir nupirktų antkapį Matthew.

Kartu su žibintų išleidimu Matthew atminimui jie planuoja jo laidotuves liepos 4 d., kurios bus jo gyvenimo „šventė“, ir sako, kad šeimos laikas kartu jiems padeda susidoroti su sielvartu.

Lisa sakė: „Būdama motina, turi saugoti savo vaikus, o aš negaliu to padaryti dėl jo. Šeimos turi suprasti, kad keturračiai priskiriami ekstremaliam sportui, todėl nesate apdrausti. Šie keturračiai yra pavojingi. Nevažiuokite jais, niekam nereikia tokio širdies skausmo. Neverta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas