Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijoje įvesta nepaprastoji padėtis: ką reikia žinoti ten esantiems turistams iš Lietuvos

Ketvirtadienį išplatintos naujos Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijos lietuviams, esantiems ar planuojantiems keliones į Turkiją. Atsižvelgiant į saugumo situaciją Turkijoje, URM Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduoja nevykti į tam tikrus regionus pietryčių Turkijoje, taip pat susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ankarą ir Stambulą.
Turistai Turkijoje
Turistai Turkijoje / 123rf.com

Informuojame, kad nuo liepos 21 d. ryto Turkijoje yra įvesta nepaprastoji padėtis. Atkreipiame dėmesį, kad nepaprastosios padėties metu visi asmenys su savimi visuomet privalo turėti asmens dokumentus, rašoma URM išplatintame pranešime.

Taip pat informuojame, kad šiuo periodu gali būti įvesti papildomi apribojimai: keliuose gali būti įkurti laikini patikros postai, nurodytose teritorijose gali būti įvedamos komendanto valandos, teisėsaugos institucijos gali imtis papildomų saugumo užtikrinimo priemonių.

Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę į Stambulą arba Ankarą, rekomenduojame atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje, vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budriems. Taip pat rekomenduojame atidžiai sekti vietos valdžios institucijų rekomendacijas bei nurodymus ir jais vadovautis. Ankaros ir Stambulo Atatiurko oro uostai veikia įprastu režimu.

Turkijoje esantys Lietuvos piliečiai pagalbos gali kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją visą parą veikiančiais telefonais +370 706 5 2444, +370 699 83537.

Užsienio reikalų ministerija toliau atidžiai stebi situaciją ir yra pasirengusi tinkamai reaguoti. Informacija dėl įspėjimo lygio bus atnaujinta liepos 22 d. 16 val.

Atsižvelgiant į padidėjusį teroro aktų pavojų, Lietuvos Respublikos piliečiai, viešintys ar gyvenantys didžiuosiuose Turkijos miestuose, raginami imtis ypatingų atsargumo priemonių, vengti masinio susibūrimo, protestų vietų, itin apdairiai elgtis didžiuosiuose miestuose: prekybos centruose, viešajame transporte.

Nesant būtinybės taip pat patariama vengti turistinės traukos objektų, įvairių religijų maldos namų, gamtos ir istorijos paminklų lankymo. Turistinėse vietovėse patariama vadovautis viešbučio ar turizmo agentūros rekomendacijomis, laikytis vietinių saugumą užtikrinančių tarnybų nurodymų.

Kelionių organizatorių teigimu, naujos URM rekomendacijos – panašios į ankstesnes. Todėl jokių pokyčių dėl užsakomųjų skrydžių tvarkaraščių ar kitų su poilsinėmis kelionėmis į Turkiją ir iš jos, artimiausiu metu nebus.

„Žmonės kurortuose jaučiasi ramūs ir mėgaujasi poilsiu. Atsisakančių kelionių ar norinčių grįžti anksčiau laiko į Lietuvą, nėra“, – 15min tikino kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ komunikacijos vadovė Karolina Kažukauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas