Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Turkish Airlines“ didina skrydžių skaičių į Minską – skris net 14 k. per savaitę

Turkijos oro linijos „Turkish Airlines“ liepą dar dažniau skraidys tarp Stambulo ir Minsko. Lietuvos politikai jau anksčiau buvo išreiškę nerimą, kad šiais reisais į Baltarusiją atvyksta ir nemažai migrantų, kurie tuomet nelegaliai kerta sieną į Lietuvą ir čia prašo prieglobsčio. Lietuva yra paprašiusi Turkijos vyriausybės sugriežtinti išvykstančiųjų iš šalies oro uostais kontrolę.
„Turkish Airlines“ didina skrydžių skaičių į Minską – skris net 14 k. per savaitę
„Turkish Airlines“ didina skrydžių skaičių į Minską – skris net 14 k. per savaitę / Scanpix/Turkish Airlines nuotr.

Kaip pažymėjo aviacijos ekspertas Simonas Bartkus, Turkijos oro linijos „Turkish Airlines“ liepos mėnesį dar didina skrydžių iš Stambulo į Minską skaičių. Per savaitę į Baltarusiją šios bendrovės lėktuvai skris net 14 kartų. Birželį buvo 10 savaitinių skrydžių.

Tokią informaciją savo svetainėje pateikia ir pati oro bendrovė:

turkishairlines.com kadras/„Turkish Airlines“ reisai į Minską
turkishairlines.com kadras/„Turkish Airlines“ reisai į Minską

Vien šią savaitę iš Stambulo į Minską kasdien atskrenda net po 4 lėktuvus. Po du – „Turkish Airlines“, dar po du – Baltarusijos „Belavia“ oro linijų.

ES yra įvedusi draudimą oro linijoms skraidyti Baltarusijos oro erdvėje, tačiau Turkija tokių sankcijų Minskui nepaskelbė. „Turkish Airlines“ yra viena vos iš kelių bendrovių, kuri ir toliau rengia reguliarius reisus į Minską.

Dar birželio mėnesį išaugus nelegalios migracijos srautams iš Baltarusijos, Lietuva paprašė Irako ir Turkijos vyriausybių sugriežtinti išvykstančiųjų iš šalies oro uostais kontrolę.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dėl migracijos problemų yra kalbėjęs su Turkijos kolega Mevlutu Cavusoglu.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, šią savaitę išvyks delegacijos į Bagdadą ir Stambulą, tai, savo ruožtu, turėtų paspartinti migrantų grąžinimo į jų kilmės šalis procedūras.

Opozicinių „valstiečių“ atstovas, šešėlinis užsienio reikalų ministras Giedrius Surplys yra kalbėjęs apie šių skrydžių sukeliamus iššūkius.

„Kviečiu ir kreipsiuosi atskirai į mūsų Užsienio reikalų ministeriją, kad būtų galima aktyviau per ES <...> spausti arba tiesiog kalbėtis su oficialiuoju Bagdadu bei Stambulu, galbūt netgi su avialinijomis, kad būtų akyliau žiūrima, ar žmonės, kurie skrenda iš tų miestų oro uostų į Minską, iš tikrųjų skrenda su tam tikrais verslo, turizmo ar kitais interesais.

Galbūt tai yra žmonės, kurie susimokėjo didelius pinigus, kad pereitų Lietuvos sieną ir persikeltų į kitas ES valstybes“, – 15min teigė „valstietis“.

„Jeigu jis [migrantas] sugebėjo įlipti į lėktuvą ir atskristi į Minską iš Bagdado ar Stambulo, reiškia, jis turėjo dokumentus, tai galbūt būtų galima pagreitinti grąžinimo procedūras, bendradarbiaujant su avialinijomis išaiškinti tuos žmones pagal biometrinius duomenis ar nuotrauką“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas