Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Turkish Airlines“ skraidins Rusijos turistus: pasirašė sutartį dėl 1,5 mln. vietų

Turkijos oro linijų bendrovė „Turkish Airlines“ susitarė per metus į šalį atskraidinti 1,5 mln. Rusijos turistų, rašoma „Simple Flying“. Įgyvendindama 300 mln. dolerių vertės vyriausybės remiamą programą, pagal kurią taip pat bus įsteigta ir nauja užsakomųjų skrydžių bendrovė, „Turkish Airlines“ skirs 1,5 mln. vietų Turkijos kelionių organizatoriams, siūlantiems kelionių paketus rusams.
„Turkish Airlines“ lėktuvas
„Turkish Airlines“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Pasirašė sutartį dėl turizmo iš Rusijos

„Turkish Airlines“ skirs vietų Rusijoje veikiantiems Turkijos kelionių organizatoriams (pirmiausia – „Anex Tour“, „Pegas Touristik“ ir „Coral Travel“).

Šis susitarimas yra Kultūros ir turizmo ministerijos, Transporto ir infrastruktūros ministerijos bei Iždo ir finansų ministerijos parengto didesnio plano, kuriuo siekiama į šalį pritraukti rusų turistų, dalis.

Turkijos žiniasklaidos priemonės SABAH duomenimis, „Turkish Airlines“ jau kurį laiką bendravo su pagrindiniais kelionių organizatoriais. Susitarimas dėl vietų Rusijos turistams buvo pasirašytas koordinuojant Kultūros ir turizmo ministerijai. Šis susitarimas jau yra įgyvendinamas.

„Turkish Airlines“ yra viena iš nedaugelio užsienio oro linijų bendrovių, vis dar skraidančių į Rusiją, tačiau per pastarąjį mėnesį ir ji gerokai sumažino skrydžių tvarkaraštį. Be to, ši oro linijų bendrovė Rusijos piliečiams uždraudė skraidyti visais maršrutais, išskyrus maršrutus tarp Rusijos ir Turkijos.

Dėl konflikto Ukrainoje, dėl kurio su Rusija susijusioms bendrovėms buvo įvestas embargas, Rusijos kelionių organizatoriams tapo sunku toliau į Turkiją vežti turistus.

Rusai jau kelerius metus yra pagrindinė Turkiją lankanti tauta. Nepaisant pasaulinės pandemijos, 2021 m. šalyje apsilankė beveik 4,7 mln. rusų turistų. Prieš konfliktą Ukrainoje Turkijos valdžios institucijos prognozavo, kad per 2022 m. Turkiją aplankys apie 7 mln. rusų turistų.

123RF.com nuotr. / „Turkish Airlines“ lėktuvai
123RF.com nuotr. / „Turkish Airlines“ lėktuvai

„Pegasus Airlines“ prisidės 500 tūkst. vietų

Į šią schemą įsitrauks ir antrasis pagal dydį Turkijos oro vežėjas „Pegasus Airlines“, kuris skirs iki 500 tūkst. vietų Rusijos turistams.

Kelionių organizatoriai Rusijoje taip pat gaus 300 mln. dolerių paskolą su Kredito garantijų fondo (KGF) garantija. Ši kreditinė parama bus teikiama kelionių organizatoriams, kurie nukentėjo nuo Rusijai taikomų sankcijų.

Steigs naują užsakomųjų skrydžių vežėją

Įgyvendinant Turkijos turizmo programą taip pat bus įsteigtas visiškai naujas užsakomųjų skrydžių vežėjas, skirtas būtent Rusijos turistams. Naujoji užsakomųjų skrydžių bendrovė bus įsikūrusi Antalijoje, populiariame kurorte Turkijos pietinėje pakrantėje.

Transporto ir infrastruktūros ministerija bei Iždo ir finansų ministerija jau pradėjo steigti naują oro linijų bendrovę, kuri skraidys tik tarp Rusijos ir Turkijos.

Planuojama, kad šiais metais ši oro linijų bendrovė pasiūlys apie milijoną vietų. Kartu su „Turkish Airlines“ ir „Pegasus Airlines“ Rusijos turistams bus garantuota ne mažiau kaip 3 mln. vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas