Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostamiestis naujuosius pasitiks be fejerverkų

Artėjantys Naujieji metai bus visai kitokie nei anksčiau, o tam įtakos turi ir pasaulinė koronaviruso pandemija. Griežtėjant karantino sąlygoms ir siekiant viešose erdvėse valdyti žmonių srautus, Klaipėdos miesto savivaldybė apsisprendė, jog sutinkant naujuosius šventinio fejerverko – nebus.
Naujieji metai Klaipėdoje
Naujieji metai Klaipėdoje / Šventės organizatorių nuotr.

Kiek anksčiau buvo kalbėta, jog šventiniai fejerverkai sutinkant 2021-uosius vis dėlto bus, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė patvirtino, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant, jog Teatro aikštėje žmonės nesibūriuotų, neitų ir šventinio fejerverko nelauktų. Taip siekiama užtikrinti žmonių saugumą ir viruso plitimo suvaldymą, tad klaipėdiečiai yra kviečiami likti namuose ir šventinius fejerverkus uždegti savo širdyse.

Nuo trečiadienio, griežtinant karantino sąlygas, visoje šalyje draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ir pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla. Šis draudimas netaikomas tik parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra maisto, pašarų gyvūnams, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimai. Taip pat leidžiama vykdyti maisto prekybą turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose bei lauko prekybą eglutėmis ir kitais medeliais, skirtais šventėms.

Fejerverkus, kitas pirotechnikos priemones parduodančios prekybos vietos – uždarytos.

Tad norintiems įsigyti fejerverkų ar kitų pirotechnikos priemonių, lieka vienintelė išeitis – iš anksto užsisakyti prekes internetu.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai didžiąsias metų šventes linki sutikti saugiai ir primena, kad su pirotechnikos priemonėmis būtina elgtis itin atsakingai – naudoti tik legaliai įsigytus fejerverkus ar petardas, neleisti jų į rankas imti neblaiviems asmenims ar vaikams, kurie dar neturi teisės jų leisti. Būtina laikytis pirotechnikos priemonių instrukcijose pateikiamų nurodymų dėl saugaus atstumo, atsižvelgti ir į vėjo stiprumą, jo kryptį, kad nenukentėtumėte ne tik patys, bet ir esantieji šalia, nebūtų apgadintos transporto priemonės ar kitas turtas.

Primenama, jog Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatyme yra nustatyta, kad draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose.

Taip pat jau penktus metus iš eilės zona be pirotechnikos yra skelbiama ir Klaipėdos Teatro aikštė.

Jeigu pirotechnikos naudojimas trikdo viešąją rimtį, draudžiama naudoti civilines pirotechnikos priemones nuo 22.00 val. iki 8.00 val., išskyrus švenčių dienomis.

Policijos registruojamų įvykių registro duomenimis, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai 2017-2019 m. užregistravo 47 pranešimus apie įvykius, susijusius su pirotechnikos naudojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant