Kovo 5 d. vyksiančioje kelionių konferencijoje „Atostogų Guru“ apie maisto madas ir jų ryšį su kelionėmis kalbėsianti „Čiop Čiop“ vadovė Urtė Mikelevičiūtė pasakos, kokias kulinarijos tendencijas įkvepia būtent kelionės.
„Pagrindinis mano kelionių tikslas – įkvėpimas. Maistas, gamta, žmonės, architektūra, kultūra, vietiniai gėrimai – mane įkvepia viskas. Bandau iš kiekvieno miesto, kiekvienos šalies pasisemti kuo daugiau autentiško tos šalies jausmo. Ilgą laiką stebėdama populiariausias kelionių kryptis, atradau didžiulę sąsają tarp tų šalių ir gastronominių madų. Tai didelis ryšys, vienas kitam darantis įtaką. Apie tai plačiau pasakosiu renginyje“, – teigia U.Mikelevičiūtė.
Pasak maisto ir vyno ekspertės, lietuviai šioje srityje yra itin gabūs ir greitai perima iš kelionių metu kitose šalyse pasiskolintas kulinarijos idėjas:
„Lietuviai yra tokie imlūs, jog tik pabuvę ilgiau vienoje šalyje ar ką ten pamatę, noriai perkelia čia. Labai jaučiasi draugiško ir neįpareigojančio aptarnavimo standartų keitimasis iš itin formalaus. Į madą atėjo daug naujų patiekalų – humusas, shakshouka kiaušinienė, jūros gėrybės: aštuonkojai, tunai, vongolės, kalmarai, vynas derinamas prie maisto, kraftinis alus, didžiulis sujudimas miksologijos pasaulyje – stengiamasi padaryti kuo geresnį kokteilį, grįžo vištiena. Tendencijų daug ir įvairių“.
Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“ vyks kovo 5 d. (sekmadienį) Vilniaus technologijų parke „Vilnius Tech Park“. Renginyje įspūdžiais apie keliones dėl įvairių pomėgių dalinsis: garsus šefas Liutauras Čeprackas, maisto ir vyno ekspertė Urtė Miklevičiūtė, reklamos kūrėja Dovilė Filmanavičiūtė, ultramaratonininkas Gediminas Grinius, žurnalistas karštuosiuose taškuose Paulius Ramanauskas ir alpinizmo keliones organizuojantis Tadas Jeršovas.
Bilietus galima įsigyti Paysera bilietų platformoje.