Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už apsilankymą šioje Azijos šalyje jums sumokės 150 eurų: taip sieks pritraukti turistus

Siekdamas padidinti lankytojų skaičių, Taivanas siūlo turistams sumokėti šiek tiek daugiau nei 150 eurų už šių metų atostogas šioje šalyje, rašoma „Euronews“.
Taivanas
Taivanas / 123RF.com nuotr.

Rytų Azijos šalis siekia 2023 m. sulaukti šešių milijonų turistų ir tikisi, kad 5000 naujųjų Taivano dolerių (NT$) (158 eurų) padės juos pritraukti.

Transporto ir ryšių ministerija taip pat skiria kelionių agentūroms iki 20 000 NT$ (633 eurų) subsidijų už kiekvieną į šalį atvykstančią turistų grupę.

Paskelbęs apie pasiūlymą, ministras Wang Kwo-tsai paaiškino, kad turistų išleisti pinigai bus pristatomi skaitmeniniu būdu ir galės būti skirti apgyvendinimo ir kitoms išlaidoms šalyje padengti.

Jis nenurodė, kada schema bus pradėta taikyti. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kaip pragyvenimo išlaidų krizė keičia mūsų kelionių prioritetus, kai kuriuos Europos poilsiautojams tai gali sudominti.

Kodėl Taivanas moka turistams už apsilankymą?

Visa tai – dalis po pandemijos kilusio siekio atkurti šalies turizmo sektorių. Taivanas buvo viena iš paskutiniųjų šalių, kuri 2022 m. spalio mėn. panaikino COVID-19 pasienio apribojimus.

Taivano turizmo valdybos duomenimis, 2022 m. čia apsilankė kiek mažiau nei 900 000 žmonių. Tai staigus nuosmukis nuo 2019 m., kai paprastesniais laikais Taivano krantus aplankė rekordinis 11,8 mln. tarptautinių lankytojų skaičius.

123rf.com / Taivanas
123rf.com / Taivanas

Premjeras Chen Chien-jenas sako, kad šalis stengiasi grįžti į įprastas vėžes, ir tikisi iki 2025 m. sulaukti 10 mln. turistų.

Mokėti turistams už apsilankymą gali skambėti kaip neįprastas būdas papildyti valstybės iždą. Tačiau nemažai šalių taiko paskatas, kad atstatytų turistų skaičių po pandemijos.

Pavyzdžiui, Honkongas, norėdamas pritraukti daugiau lankytojų, išdalijo 500 000 lėktuvo bilietų.

Kodėl verta aplankyti Taivaną?

Salų valstybė turi kur kas daugiau privalumų nei finansinės paskatos.

Tai nedidelė sala, maždaug perpus mažesnė už Škotiją, todėl lankytojams neužtrunka ilgai keliauti tarp pulsuojančios sostinės Taipėjaus ir žaliuojančių nacionalinių parkų. Ypač kai šalia yra greitojo geležinkelio linija.

123rf.com nuotr. / Taivanas
123rf.com nuotr. / Taivanas

Subtropinis klimatas leidžia mėgautis karštomis vasaros naktimis ir kelionėmis į paplūdimius. Tačiau skirtingi metų laikai turi savo patrauklumo. Rugsėjo–lapkričio mėnesiais Taivane tvyro malonus rudens oras, o vasario mėnesį atvykusieji mėgaujasi žydinčiomis vyšniomis.

Be Taivano gamtos grožio, čia galima aplankyti apie 15 000 šventyklų. O jo restoranams suteikiama vis daugiau „Michelin“ žvaigždučių.

Tai taip pat laikoma viena saugiausių vietų Azijoje LGBTQ+ kelionėms. 2019 m. Taivanas tapo pirmąja regiono šalimi, įteisinusia tos pačios lyties asmenų santuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas