Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už įspūdingą sumą per 59 dienas siūlo apvažiuoti pasaulį: lauktų nepamirštama kelionė traukiniu

Ar kada nors norėjote keliauti aplink pasaulį traukiniu, tačiau ne ankštose kupė, o itin prabangiai? Jei taip, jums pasisekė. Aukščiausios klasės kelionių agentūra „Railbookers“ ką tik paskelbė, kad 2025 m. vėl pasiūlys maršrutą „Aplink pasaulį prabangiu traukiniu“ (angl. „Around the World By Luxury Train“). Keliautojai 59 dienas važiuos per keturis žemynus, 12 šalių ir daugiau nei per 20 miestų prabangiausiais planetos traukiniais.
Škotija
Škotija / Shutterstock nuotr.

Kelionė tikrai nėra pigi: vienam asmeniui ji kainuoja stulbinančią 116 000 eurų sumą, ir į ją įskaičiuota ne viskas. Tačiau jei norite išbandyti šią nepakartojamą kelionę, štai viskas, ką turite žinoti, rašoma „Euronews“.

Ko gali tikėtis prabangių traukinių keleiviai?

2025 m. rugsėjo 3 d. prasidedantis maršrutas siūlo prabangias keliones ir įspūdingus kultūrinius potyrius kiekviename kelionės etape. Beje, tai bus antras kartas, kai organizuojama tokio pobūdžio kelionė.

Svečiai keliaus septyniais prestižiškiausiais pasaulio traukiniais, įskaitant „Belmond Royal Scotsman“ Škotijoje, „La Dolce Vita Orient Express“ Italijoje ir „ Venice Simplon-Orient-Express“, kuris aplankys kelias Europos šalis.

123rf.com nuotr. / Ruduo Kanadoje
123rf.com nuotr. / Ruduo Kanadoje

Kanadoje jie keliaus „Rocky Mountaineer“, o Pietų Afrikoje – „Rovos Rail“ traukiniu.

Indijoje pasirinktas „Maharadžų ekspresas“, o „Eastern & Oriental Express“ keliaus per Pietryčių Azijos dalis.

Kadangi „Railbookers“ paketas apima tokią didelę pasaulio dalį, jis nėra toks ekologiškas, kaip galima tikėtis iš kelionės bėgiais.

Pradėję kelionę Vankuveryje, keleiviai keliaus per Kanados Uolinius kalnus, bet vėliau skris į Europą, kur tyrinės vaizdingus Škotijos kraštovaizdžius, po to keliaus į Romą, Veroną ir Veneciją Italijoje, o vėliau – į Paryžių.

Iš Prancūzijos jie keliaus į Budapeštą, Bukareštą ir Stambulą, taip užbaigdami europinę kelionės dalį.

Tada svečiai skris šešių valandų skrydžiu į Delį Indijoje. Kaip ir skrydis iš Kanados į Škotiją, šios kelionės kaina nėra įtraukta į „Railbookers“ kelionės kainą.

Apžiūrėję žymias Indijos vietas, tokias kaip Delis, Agra ir Džaipuras, keliautojai 14 valandų skrydžiu – vėlgi už papildomą mokestį – skris į Johnnesburgą.

Dalis Pietų Afrikos Respublikos, Hvangės nacionalinis parkas ir Viktorijos krioklys Zimbabvėje bus matomi iš „Rovos Rail“ traukinio.

123rf.com nuotr. / Viktorijos krioklys
123rf.com nuotr. / Viktorijos krioklys

Vėliau traukiniu keliaujantys asmenys turės susimokėti už kitą skrydį atgal į Pietų Afriką ir tik tada aplankyti Keiptauną. Aplankę Stalo kalną ir paragavę vietinių vynų, keliaus dar vienu skrydžiu, šį kartą į Singapūrą. Tai 13 su puse valandos trunkanti kelionė, kuri gali kainuoti iki 1000 eurų į vieną pusę.

Kelionė į abi puses „Eastern & Oriental Express“ iš Singapūro per Malaiziją ir atgal į Singapūrą, iš kur svečiai skris namo – už savo lėšas.

Kokie šios kelionės privalumai?

Nors ši „Railbookers“ kelionė daugumai mūsų yra nepasiekiama, tai tikrai unikali patirtis.

Be pakeisto maršruto, palyginti su ankstesniu tvarkaraščiu, svečiai galės mėgautis prabangiu apgyvendinimu traukiniuose ir penkių žvaigždučių viešbučiuose miestų stotelėse.

Keliautojai, kurie negali dalyvauti visoje kelionėje, gali pritaikyti kelionę pagal savo pageidavimus.

Kiekvienoje kelionės vietoje jiems bus pasiūlyta daugybė įvairių ekskursijų – nuo privačių ekskursijų po tokias įžymybes kaip Tadžmahalas iki prabangių patiekalų.

Shutterstock.com nuotr. / Tadžmahalas
Shutterstock.com nuotr. / Tadžmahalas

Rezervuoti bilietus jau galima, tačiau „Railbookers“ teigia, kad bilietai greičiausiai bus greitai išparduoti.

Keliautojai, kurie negali dalyvauti visoje kelionėje, gali pritaikyti kelionę pagal savo pageidavimus ir pasirinkti atskiras geležinkelio atkarpas ar paskirties vietas.

„Kai prieš metus sukūrėme šią unikalią kelionę, tai buvo atsakas į didėjančią prabangių geležinkelių paklausą visame pasaulyje, – aiškina „Railbookers“ prezidentas ir generalinis direktorius Frankas Marini.

– Labai džiaugiamės galėdami pateikti rinkai naują jaudinantį maršrutą 2025 m. išvykoms ir jau sulaukėme šimtų užklausų iš keliautojų.“

„Mūsų 2025 m. maršrutas „Aplink pasaulį prabangiu traukiniu“ buvo patobulintas ir pritaikytas taip, kad mūsų svečiai galėtų kuo daugiau laiko ir įspūdžių patirti mėgaudamiesi kultūra, virtuve ir pramogomis, kurias siūlo kiekviena iš šių garsių vietų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai