Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užburiantis šviečiančių „Grybų parkas“ vėl kviečia į Trakų kraštą: čia – tarsi stebuklų karalystė

Pernai rudenį Trakų rajone atsivėręs mistinis „Grybų parkas“ sulaukė gausaus lankytojų srauto, o šį rudenį parkas žada stebinti dar labiau: bus daug daugiau šviečiančių grybų, pramogų, paslaugų ir veiklų.
„Grybų parkas“ Trakų rajone
„Grybų parkas“ Trakų rajone / „Grybų parko“ nuotr. / „15min“ fotomontažas

„Kiekvienas yra laukiamas šviečiančių grybų parke, „Gervių lizde“, Trakų rajone, rugsėjo 13 – spalio 19 d., ketvirtadienio–sekmadienio vakarais, nuo 18 iki 22 val.

Šviečiančių grybų parkas yra mistinė, magiška vieta, skirta visos šeimos pramogoms. Keistas grybų pasaulis užburia, žmonės nori fotografuoti, filmuoti ir valiūkiškai džiaugiasi, tarsi būtų pakliuvę į stebuklingą karalystę. Vieni grybai šviečia, kiti mirksi, treti skleidžia garsus, o dar kiti – net ir dūmus!

Lankytojai stebisi jų dydžiu, nes kai kurie siekia 7 m, o kiti vos vos nuo žemės atitrūkusias galveles kelia pro samanas“, – pranešime spaudai pasakoja „Grybų parko“ bendraįkūrėjas, aktorius Saulius Baltrūnas.

Projekto partnerė, rašytoja Birutė Jakučionytė pasakoja, kad pernai sulaukę tūkstantinio lankytojų srauto buvo nustebinti ir nepasiruošę, todėl šiemet „Grybų parko“ atidarymo laukia su penkis kartus daugiau veiklų ir paslaugų, užsiėmimų šeimoms ir pramogų vaikams, stoginių ir jaukių vietelių rudens vakarams leisti:

„Mes patys linksminamės kurdami šį projektą ir džiaugiamės kaip vaikai, kad lankytojams bus smagu stebėti Grybų karaliaus kalbą iš Voverės bokšto, kurį rentėme iš seno kemperio, kad mūsų restoranus vietoj gėlių puoš dvimetriniai pomidorai, auginti vazonuose specialiai šiam renginiui, o spalvotas vėliavėles palubėje pakeis išdžiaustytos kojinės su grybais. Mūsų kuriamas projektas yra tarsi sekama pasaka su tūkstančiais mažų detalių, todėl lankytojai turės, ką veikti, kol viską apžiūrės ir patirs“.

„Grybų parko“ nuotr. / „Grybų parkas“
„Grybų parko“ nuotr. / „Grybų parkas“

„Grybų parke“ veiks vaikų žaidimų kambarys, plastikinių kamštelių baseinas, grybukų iš medžio ir molio dirbtuvės, fotostudija su grybų kostiumais, keli maitinimo taškai, kino teatras, svajonių stotis „Kosmo grybai“, bus galima paragauti grybų kavos, įvairių arbatų ir sužinoti, kaip grybais galima gerinti savo sveikatą, įsigyti suvenyrų.

Penktadienių ir šeštadienių vakarais vyks ugnies šou ir gyvos muzikos vakarai prie laužo.

„Grybų parko“ nuotr. / „Grybų parkas“
„Grybų parko“ nuotr. / „Grybų parkas“

„Gervių lizdas“ yra vaikų ir paauglių edukacijoms, stovykloms skirta stovyklavietė, sukurta tvaraus vartojimo ir savanorystės principais. Joje rasite keistų statinių, drėbtų iš molio ar pastatytų iš senų langų. Čia auginama 3000 paprastojo lietuviško ąžuolo sodinukų. Stovyklavietė yra draugiška augintiniams. Šioje vietoje draudžiama vartoti svaigalus.

Bilietus į „Grybų parką“ galima įsigyti tik internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi