Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Užsiliepsnojo didžiausias pasaulyje kruizinis laivas: keleiviai žinojo, kas vyksta

Didžiausio pasaulyje kruizinio laivo „Icon of the Seas“ įgula šią savaitę buvo iškviesta gesinti gaisro, kilusio milžiniškam laivui stovint Meksikos uoste, rašoma CNN.
Kruiziniame laive „Icon of the Seas“ kilo gaisras
Kruiziniame laive „Icon of the Seas“ kilo gaisras / „15min“ fotomontažas

Antradienį kilęs „nedidelis gaisras“ buvo „greitai užgesintas“, CNN Travel patvirtino laivo operatorės „Royal Caribbean“ atstovas spaudai. Kruizinė linija teigė, kad sužeistųjų nebuvo, o bendras poveikis laive buvo „minimalus“.

Rekordinio ilgio, beveik 366 metrų, laivas „Icon of the Seas“ buvo prisišvartavęs Costa Maya, Meksikoje, kai įvyko incidentas. Laivui trumpam dingo elektra, tačiau tuoj pat buvo įjungtas atsarginis maitinimas.

Shutterstock nuotr. / Kruizinis laivas „Icon of the Seas“
Shutterstock nuotr. / Kruizinis laivas „Icon of the Seas“

„Royal Caribbean“ atstovas spaudai patvirtino, kad įgulos nariai suvaldė gaisrą, ir paaiškino, kad visi įgulos nariai yra apmokyti, kaip elgtis tokiose situacijose.

Kruizinės linijos teigimu, incidento metu laive esantys pranešimai įspėjo keleivius apie tai, kas vyksta. Socialinės žiniasklaidos vartotojai „Facebook“ grupėje „Icon of the Seas“ kalbėjo apie nedidelius dienos trikdžius, tačiau viskas greitai grįžo į įprastas vėžes.

Šių metų pradžioje, kai laivas „Icon of the Seas“ buvo pradėtas eksploatuoti, jo septyni baseinai, įskaitant rekordinio ploto vandens parką, pateko į laikraščių antraštes. Gaisras nepaveikė dabartinio laivo maršruto, ir dabar laivas plaukia į Meksikos Kozumelio salą.

Shutterstock nuotr. / Kruizinis laivas „Icon of the Seas“
Shutterstock nuotr. / Kruizinis laivas „Icon of the Seas“

Kalbėdamas su CNN Travel, „Royal Caribbean“ atstovas spaudai sakė, kad nedideli gaisrai kruiziniuose laivuose „nėra dažni, bet taip pat nėra ir neįprasti“, tačiau paprastai jie likviduojami greitai ir kuo mažiau trikdo keleivius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius