Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaizdingame Italijos miestelyje namai parduodami vos už 1 eurą: sužinokite sąlygas

Kai kam Jungtinėje Karalystėje nuosavybės teisė į nekilnojamąjį turtą gali būti neįmanoma, tačiau nedideliame Italijos miestelyje galite įsigyti namą už mažesnę kainą nei kavos puodelis. Na, beveik.
Molizės regionas, Italija
Molizės regionas, Italija / 123RF.com nuotr.

Sant'Elia a Pianisi miestelyje, esančiame Pietų Italijos Molizės regione, vos už 1 eurą parduodami aštuoni namai, iš kurių atsiveria nuostabus kraštovaizdis, rašoma „Metro.co.uk“.

Tačiau, kaip ir galima tikėtis iš tokios mažos kainos namų, juose reikia atlikti daugybę remonto darbų. Be to, yra vienas nedidelis kabliukas – užstatas.

Pirkėjų bus prašoma sumokėti 5000 eurų užstatą prieš įsigyjant nekilnojamąjį turtą ir atliekant bet kokius jo pakeitimus.

Taip pat turėsite laikytis tam tikrų taisyklių, jei norėsite įsigyti vieną iš šių namų. Pasak miesto mero, per šešis mėnesius nuo namo įsigijimo turėsite vietos valdžios institucijai pateikti renovacijos projekto planą.

Sant'Elia a Pianisi – naujausia vietovė, įtraukta į 1 euro būsto schemą, pagal kurią periodiškai skelbiami nekilnojamojo turto objektai už palankią kainą šalies kaimo vietovėse.

Šia schema tikimasi atgaivinti šias ramias vietoves ir paskatinti kaimo ekonomiką, nes jauni darbuotojai palieka mažus Italijos miestelius ir išvyksta į didmiesčius, kuriuose yra daugiau galimybių.

Kaip atrodo šie namai? Deja, kol neužsiregistruosite susidomėjimo namais, negalėsite pamatyti, kaip jie tiksliai atrodo.

Tačiau galite patikėti, kad tai nėra apgavystė, nes įžymybės taip pat puola prie šių pasiūlymų. Tarp žvaigždžių, investavusių į šį nekilnojamąjį turtą, yra britų pokalbių laidų vedėjas Alanas Carras ir serialo „Sopranai“ aktorė Lorraine Bracco. Kas žino, galbūt jie net taps jūsų kaimynais.

„The Independent“ straipsnyje teigiama, kad šių nekilnojamojo turto objektų remontas vidutiniškai kainuoja 20 000–50 000 eurų.

Kad būtų laikomasi sistemos taisyklių, renovacija turi būti baigta per ateinančius trejus metus.

Renkantis pirkėją, miestas pirmenybę teiks tiems, kurių planai nėra pernelyg ilgi, taip pat tiems, kurie nori samdyti vietos darbininkus ir naudoti regiono medžiagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas