Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuke įamžintas Balio kalnuose stūksantis milžiniškas apleistas viešbutis

Šį rudenį motociklu Balio salą išmaišęs Jokūbas Laukaitis turėjo progą aplankyti tas vietas, į kurias turistai nevežami. Vienu įdomiausių atradimų pašnekovas vadina milžinišką apleistą viešbutį, po kurį klaidžiodamas jis praleido keletą valandų. „Nors pastatas apleistas jau dešimt metų, jausmas toks, kad dar vakar viešbutis veikė“, – pasakojo pašnekovas.

Su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais jis pasidalino vaizdo klipu, kuriame įamžinta jo „ekskursija“ po viešbutį-vaiduoklį.

Pasak J.Laukaičio, viešbutis yra Balio saloje kalnuose, važiuojant nuo Kutos iki Bedugul miestelio.

Pirmą kartą apleistą pastatą keliautojas pastebėjo prieš pusantrų metų, kai lankėsi Balyje.

Milžiniškos salės išklotos marmuru, nuostabiai graviruoti turėklai, lentynos, marmuriniai barai ir t.t. Pasak J.Laukaičio, apima labai keistas jausmas jį tyrinėjant.

„Tuomet tiesiog važinėjau po salą ir netikėtai jį pamačiau. Tačiau neturėjau laiko gerai apžiūrėti. Tad šį kartą vėl atvažiavau. Tiesą pasakius, specialiai čia važiavau net du kartus“, – prisipažino J.Laukaitis.

Įspūdingas statinys greičiausiai turi ir ne ką mažiau intriguojančią istoriją, tačiau, kad ir kiek ieškojo, lietuviui nepavyko sužinoti, kada jis pastatytas ir kodėl šiuo metu visiškai apleistas.

„Gaila, bet taip ir nepavyko atkasti visos istorijos. Yra daug teorijų, kodėl taip atsitiko. Vieni teigia, kad vietinė vyriausybė nebeleido užbaigti statybų dėl leidimų nebuvimo, kiti sako, kad baigėsi savininkų pinigai.

Žinau tik tai, kad viešbutis uždarytas maždaug prieš 10 metų. Tačiau vaikštant po jį jausmas toks, kad vos ne vakar dar veikė, o šiandien buvo evakuotas“, – pasakojo keliautojas.

Milžiniškos salės išklotos marmuru, nuostabiai graviruoti turėklai, lentynos, marmuriniai barai ir t.t. Pasak J.Laukaičio, apima labai keistas jausmas jį tyrinėjant.

„Čia praleidau beveik 3 valandas, kadangi viešbutis įspūdingo dydžio. Vienas iš mūsų kompanijos darbuotojų (gyvenusių su mumis viloje) taip pat mėgsta apleistas vietas ir nusprendė prie manęs prisijungti, tad klaidžiojome drauge“, – pasakojo J.Laukaitis.

Kaip ir apie bet kurį kitą apleistą objektą, apie viešbutį yra sukurta nemažai legendų. Vietiniai šią vietą dažnai vadina tiesiog vaiduoklių viešbučiu ir tiki, jog ten vaidenasi. „Dienos metu tikrai nėra baugu, tačiau visi vietiniai dievagojosi, jog naktį yra ten matę vaiduoklių, skleidžiančių keistus garsus. Galvojau, kad būtų buvę įdomu ten praleisti naktį, bet šį kartą neturėjau užtektinai laiko. Gal kitos kelionės metu!“, – sakė J.Laukaitis.

Daugiau vaizdų iš Balio, kur šiemet kartu su kolegomis atostogavo lietuvis, galima išvysti kitame jo kelionių filmuke ir nuotraukų galerija.

VIDEO: Jokūbo Laukaičio atostogos Balyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai