Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvos oro uostas rugpjūtį fiksavo keleivių rekordą nuo pandemijos pradžios

Lenkijos sostinės Frederiko Šopeno vardo oro uostas rugpjūtį užfiksavo didžiausią keleivių srautą per mėnesį nuo COVID-19 pandemijos pradžios – 1,185 mln. žmonių, pažymi Lenkijos radijas.
Varšuvos oro uostas
Varšuvos oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Varšuva Oro uostas

Per mėnesį (palyginti su liepa) keleivių padaugėjo 14 proc., per metus (palyginti su praėjusių metų rugpjūčiu) – daugiau nei 80 proc., o palyginti su šių metų pradžia – per 6 kartus.

Per aštuonis šių metų mėnesius Varšuvos oro uostas aptarnavo daugiau kaip 4 mln. keleivių.

Oro uosto administracija pažymi, jog svarią įtaką atsigavimui daro užsakomieji skrydžiai, o jų skaičius nuo krizės pradžios viršijo rinkos vidurkį. Vien tik praėjusį mėnesį užsakomaisiais reisais pasinaudojo 303 tūkst. žmonių, tai yra kas ketvirtas oro uosto aptarnautas keleivis. Populiariausios skrydžių kryptys buvo Graikija, Turkija, Ispanija.

Daugiausiai keleivių užsakomaisiais reisais skraidinta į Antaliją, Rodą ir Heraklioną, o daugiausiai jų pervežė Lenkijos privati aviakompanija „Enter Air“ (56 proc. visų), Čekijos „Smartwings“ (24 proc.), Lenkijos nacionalinė LOT (8 proc.).

Populiariausios reguliarių skrydžių kryptys buvo Vokietija, Graikija ir Ukraina, o pagal keleivių skaičių – Paryžius, Londonas ir Amsterdamas. Daugiausiai keleivių reguliariais reisais skraidino LOT (60 proc. visų), „Wizz Air“ (22 proc.), „Lufthansa“ (4 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas