Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecijoje dviem turistams iš Čekijos skirtos 3 tūkst. Eur baudos

Venecijoje buvo sulaikyti du turistai, kurie ne tik darė draudžiamą dalyką – maudėsi kanale, tačiau taip elgėsi ir būdami nuogi.
Venecija
Venecija / 123rf.com nuotr.

Pirmadienio vakarą į San Marco aikštę išskubėjo miesto policijos kateris. Policija pranešime spaudai rašė, kad į vietą nuvykę pareigūnai pasijuto tarsi filmavimo aikštelėje. Iki incidento vietos jie nubėgo sekdami žmonių šūksnius.

Priėję prie vieno iš kanalų, pareigūnai pamatė jame besimaudančius du visiškai nuogus vyrus, kurie juokavo tarpusavyje ir bandė sulaukti praeivių dėmesio.

Policininkai liepė jiems tučtuojau išlipti iš vandens ir apsirengti. Tuomet juos nugabeno į policijos nuovadą ir skyrė 3 tūkst. eurų baudą.

Paaiškėjo, kad prasižengėliai – futbolo komandos „Slavia Prague“ sirgaliai iš Čekijos. Antradienį „Slavia Prague“ futbolininkai žaidė San Siro stadione su Milano „Inter“ komanda.

Policijai čekai aiškino, kad nusprendė išsimaudyti, nes vakaras buvo ypač šiltas.

Šią savaitę dar vieno turisto Venecijoje elgesys susilaukė tarptautinės žiniasklaidos dėmesio. Plačiai pasklido vaizdo įrašas, kaip turistas kivirčijasi su gondolininku ir šiam net suduoda galva. Venecijos spaudoje rašyta, kad ginčas kilo po to, kai turistas įsiropštė į gondolininko valtį tam, kad pasidarytų asmenukę. Policijos teigimu, dėl incidento pareiškimas parašytas nebuvo.

Venecija kasmet vis griežčiau reaguoja į miestą užplūstančių turistų elgesį. Šis Italijos miestas jau seniai kenčia nuo žalingų turizmo pasekmių, o miesto gyventojus ypač piktina netinkamas keliautojų elgesys. Vietos valdžia daug metų turistus ragina elgtis padoriai – kad šie tiktų istoriniam miestui. Raginimams neveikiant, šiemet paskelbti griežti draudimai bei apribojimai ir nemenkos baudos nesilaikantiems taisyklių.

Pavyzdžiui, yra draudžiama vaikščioti be viršutinės aprangos dalies arba tik su maudymosi kostiumėliu. Taip pat – piknikauti istoriniame miesto centre, sėdėti ant paminklų ir kai kurių žymiausių tiltų laiptų. Pamirškite ir apie maudymąsi fontanuose ar kanaluose.

Pradžioje miestas žadėjo dalinti įspėjimus, o ne baudas, tačiau vasarai įsibėgėjus pareigūnai išrašinėja jau ir jas. Ko Venecijoje negalima daryti, skaitykite čia: Sulaužysit šias taisykles Venecijoje – gausit iki 500 eurų baudą ir būsit išvyti.

Skaičiuojama, kad per metus miestą aplanko apie 25 mln. žmonių. Šiemet nuspręsta, kad su srautais susitvarkyti nepakanka tik vadinamojo pagalvės mokesčio, kurį moka mieste nakvojantys keliautojai. Bus imamas ir 3 Eur mokestis vien tik už įėjimą į miestą. Daugiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas