Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 20

„Via Baltica“ yra tragedija ir Lietuvos gėda“: lietuvis niršta dėl to, ką patyrė vykdamas į Rygą

Ne per seniausiai skridome į Vokietiją žiūrėti „Žalgirio“ rungtynių ir taip jau susiklostė, kad neatsiradus palankių skrydžių iš Lietuvos, mūsų skrydis į Berlyną vyko iš Rygos oro uosto. Į Rygą tada vykome automobiliu ir tai buvo sunki bei ilgesnė nei tikėtasi kelionė. Kaip tyčia, oras tą vakarą išpuolė itin nenusisekęs, nes gausiai snigo ir buvo prastas matomumas. Bet didžiausia blogybė buvo net ne tai, o pats „Via Baltica“ kelias savaime. Jis buvo žiauriai apkrautas ir eismas, ypač Lietuvos pusėje, judėjo taip lėtai, kad norėjosi pasiusti.
Kelio remonto darbų pradžia
„Via Baltica“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šliaužėme 60 km/h greičiu paskui maždaug 10 itin glaudžiai susiglaudusių, vos bezdančių fūrų, kurių buvo neįmanoma aplenkti. Visą kelią daug keikėmės ir skaičiavome minutes iki skrydžio.

Eilinį kartą išpeiksiu tą nelaimingą kelią ir pasakysiu, kad „Via Baltica“ yra tragedija ir Lietuvos gėda.

Buvo nemalonu ir ne itin saugu. Į oro uostą atvykę likus valandai iki skrydžio, į jį suspėjome, tačiau turėjome nemažai streso ir nuovargio (negaliu nepagirti Rygos oro uosto – security eilėje stovėjome maždaug 5 minutes). Todėl eilinį kartą išpeiksiu tą nelaimingą kelią ir pasakysiu, kad „Via Baltica“ yra tragedija ir Lietuvos gėda.

Kol iš jo nebus padarytas normalus, keturių juostų greitkelis, tol tas kelias vadinsis „mirties keliu“, o mes šiame kontekste ir toliau būsime traktuojami buvusiu sovietiniu užkampiu. Latvijoje tas kelias, aišku, nėra daug geresnis, bet negi mes turime į ją dėl to lygiuotis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas