Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijos miestas ims mokestį už itin populiarios viešos vietos lankymą: užteks turistų!

Į pietinį Ispanijos miestą Seviliją atvykstantiems turistams netrukus gali tekti mokėti mokestį už apsilankymą plačioje, puošnioje Plaza de Espana aikštėje, pranešė miesto merija, nes taip siekiama kontroliuoti turistų perteklių viešojoje atviroje erdvėje.
Plaza de Espana aikštė, Sevilija, Ispanija
Plaza de Espana aikštė, Sevilija, Ispanija / Vida Press nuotr.

„Planuojame uždaryti Ispanijos aikštę ir apmokestinti turistus, kad finansuotume jos išsaugojimą ir užtikrintume saugumą“, – socialinio tinklo „X“ platformoje paskelbtame pranešime rašė meras Jose Luisas Sanzas), prie kurio pridėjo vaizdo įrašą, kuriame matyti trūkstamos plytelės, apgadinti fasadai ir gatvės prekeiviai, užėmę nišas ir laiptus, rašoma CNN.

Kasdien čia arklių traukiamomis karietomis arba pėsčiomis apsilanko tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio.

Aikštė, kurią sudaro pusapvalis neomūrinis rūmų statinys, abiejuose galuose įrėmintas aukštais bokštais ir keturiais tiltais per griovį, yra 1929 m. Ibero-Amerikos parodai pastatyto komplekso, kurio architektūra ir plytelių dekoracijos turėjo atspindėti ispaniškumą, dalis.

Vida Press nuotr. / Plaza de Espana aikštė, Sevilija, Ispanija
Vida Press nuotr. / Plaza de Espana aikštė, Sevilija, Ispanija

Kasdien čia arklių traukiamomis karietomis arba pėsčiomis apsilanko tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio.

Šiame statinyje 1999 m. buvo filmuojama „Žvaigždžių karų“ frančizės filmo „Fantomo grėsmė“ dekoracija, be to, tai karštas Sevilijos kultūrinio gyvenimo taškas, kuriame vyksta koncertai, spektakliai ir madų šou.

Nors J.L.Sanzas aiškiai nurodė, kad vietos gyventojai vis tiek galės naudotis nemokamai, daugelis „X“ naudotojų, tarp jų ir iš Sevilijos, suskubo kritikuoti šį planą.

Sevilija, kurioje kasmet apsilanko daugiau kaip 3 milijonai turistų ir gyvena 700 000 gyventojų, yra trečias labiausiai lankomas miestas Ispanijoje.

„Turizmo mokestis VISIEMS lankytojams sukelia mažiau diskusijų ir duoda daugiau pajamų. Klausykite žmonių, o ne viešbučių savininkų“, – rašė vienas naudotojas.

Kitas pridūrė: „Iš jūsų nori turizmo mokesčio ir bendro masinio turizmo, kuris naikina mūsų miestą, reguliavimo“.

Sevilija, kurioje kasmet apsilanko daugiau kaip 3 milijonai turistų ir gyvena 700 000 gyventojų, yra trečias labiausiai lankomas miestas Ispanijoje, kuri yra viena iš labiausiai lankomų pasaulio šalių, o turizmas sudaro 13 proc. BVP.

Daugelis miestų stengiasi rasti pusiausvyrą tarp taip reikalingo turizmo ir patrauklumo gyventojams išlaikymo. Italijos lagūnos mieste Venecijoje nuo balandžio mėn. bus įvestas bandomasis mokestis, siekiant apriboti vienadienių turistų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas