Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienišiausias Europos namas: kaip jis išdygo 2,8 tūkst. metrų aukštyje?

Sakoma, kad uolėtuose Italijos Dolomitinių Alpių kalnuose stūkso „vienišiausias Europos namas“. Jis stovi net 2,8 tūkst. metrų aukštyje virš jūros lygio, tad iki šiol spėliojama, kas ir kodėl čia jį pastatė.
Buffa di Perrero
Buffa di Perrero / Soccorso Alpino e Speleologico Veneto - CNSAS nuotr.
Temos: 3 Italija Namas Kalnai

Namelis, kuris vadinamas Buffa di Perrero, turi stogą, keturis langus su rėmais, netgi kėdžių – daug metų žmonėms kyla klausimų, kaip buvo sugebėta į tokią pavojingą vietą užnešti reikalingas medžiagas statyboms, rašo „Nzherald.co.nz“.

Manoma, kad šis namelis Monte Cristallo kalne pastatytas daugiau nei prieš 100 metų, Pirmojo pasaulinio karo laikais. Legenda pasakoja, kad Italijos kariai susirentė slaptą pašiūrę tam, kad pasislėptų nuo atšiaurių orų ir pailsėtų per mūšius su Austrijos-Vengrijos imperija.

Į šį, atrodytų, sunkiai fizikos dėsniams paklūstantį namą jie turėdavo patekti įveikę rizikingą taką kalnuose, naudodamiesi virvinėmis kopėčiomis ir laikinais vagonėliais-keltuvais.

Ir dabar įspėjama, kad norint pasiekti šią vietą reikia didelio fizinio pasirengimo. Namelis yra „geležiniame kelyje“ – Via Ferrata Ivano Dibona.

Tai sudėtingas maršrutas Dolomituose, kurį norint įveikti reikia naudotis ant stataus kalno šlaito įrengtomis metalinėmis kopėčiomis, laiptais ir virvėmis, pereiti lyg virš bedugnės nutiestais tilteliais ir siaurais mediniais takais.

Jeigu pavyks sėkmingai įveikti maršrutą – galėsite iš arti apžiūrėti šį keistą namuką. Visgi kalnų gelbėtojai įspėja, kad patekti į jo vidų nebegalima, nes pastatas yra avarinės būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas