Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viešbučiuose Turkijoje nebeliks „viskas įskaičiuota“ bufetų

Turkijos kurortuose šis vasaros sezonas bus visai kitoks. Užsienio turistų bus gerokai mažiau, atsiras naujų taisyklių. Jau aišku, kad viešbučiuose nebeliks ir taip įprasto bufeto stiliaus maitinimo. Ką dar reikės „paaukoti“ dėl dabartinės epidemiologinės situacijos? Apie tai rašo atorus.ru.
Maisto bufetas
Maisto bufetas / 123rf.com nuotr.

Kas keisis viešbučiuose?

Turkijos turizmo ir kultūros ministras Mehmetas Ersoy'us jau anksčiau paskelbė, kad šalyje bus įvedami „sveikatos sertifikatai“ turistus aptarnaujančioms įstaigoms. Toks žingsnis, anot jo, privalomas tam, kad keliautojai jaustųsi saugūs ir kuo greičiau grįžtų į Turkiją.

Viešbučiai atsidarys iki gegužės mėnesio pabaigos. Tiesa, tik tie, kurie turės minėtus „sveikatos sertifikatus“ ir užtikrins naujų priemonių įgyvendinimą. Visų pirma, viešbučiuose turės būti perpus mažiau klientų – svečiams bus galima pasiūlyti tik pusę turimų kambarių. Tad, pavyzdžiui, jeigu viešbutis turi 500 kambarių, daugiausia 250 jų galės būti užimti.

Svarbi naujiena ir ta, kad nebeliks bufeto – „švediško stalo“. Vietoj to svečiams bus pasiūlytas didelis meniu. Maitinimas bus panašus į „a la carte“. Tad savitarna Turkijos viešbučiuose kuriam laikui pranyks.

Viešbučių restoranuose bus sumažintas staliukų skaičius, kad būtų užtikrintas atstumas tarp svečių. Ateityje tai bus privaloma ir visiems kitiems restoranams, kavinėms, pramogų vietoms.

Paplūdimiuose bus privalomas socialinis atstumas. Tai reiškia – bus mažiau gultų. Jeigu viešbutis turi daug teritorijos, galės turistus paskirstyti zonomis – pavyzdžiui, vienai šeimai būtų skirta konkreti zona su gultais paplūdimyje ar prie baseino.

Viešbučio darbuotojams bus taikomi ypatingi reikalavimai. Jų sveikata turės būti tikrinama kasdien, dirbti jie turės su kaukėmis ir pirštinėmis, vilkėti specialią aprangą.

„Sveikatos sertifikatus“ turintys viešbučiai privalės turėti visą parą budintį kvalifikuotą medicinos personalą.

Užsienio turistų laukiama tik rugpjūtį

Anot Turkijos ministro, jeigu situacija Turkijoje ir pasaulyje gerės, tuomet viešbučiai su „sveikatos sertifikatais“ galės atsidaryti gegužės pabaigoje, vėl bus atnaujintas vidinis susisiekimas – įskaitant skrydžius.

Antroje stadijoje Turkija leis oro transportą iš šalių, kuriose pandemija suvaldyta ir neregistruojama naujų COVID-19 atvejų. M.Ersoy'us prognozuoja, kad užsienio turistai į Turkiją galėtų atvykti rugpjūčio pabaigoje.

„Sveikatos sertifikatai“ pakeis ir keliones lėktuvais. Ministro teigimu, lėktuvuose turės likti tuščia vidurinė kėdė. Tiesa, jis nedetalizavo, ar tai galios vidiniams, ar ir tarptautiniams skrydžiams.

Kainos kils

Turkijos turizmo atstovai vietos žiniasklaidai komentavo, kad gultų skaičius paplūdimiuose mažės perpus. Pavyzdžiui, Marmario meras Mehmetas Oktay sakė, kad vietoj 100 gultų bus rekomenduojama palikti tik 50.

Bus apribotas ir skaičius turistų, kurie vienu metu galės būti jachtoje ar kitoje vandens transporto priemonėje.

Prognozuojama, kad didžiuosiuose viešbučiuose pakeitus maitinimo sistemą, turistai gali dažniau rinktis gyvenimą butuose arba nedideliuose viešbučiuose.

Turkijos kelionių agentūrų asociacijos vadovas Firuzas Baglikaya teigia, kad reikia pasiruošti viešbučių kainų kilimui, nes jie negalės dirbti visu pajėgumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas