Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vietnamas nuo kovo 15 d. vėl įsileis turistus: kai kurie ribojimai išlieka

Vietnamo turizmo ministerija praėjusį antradienį pasiūlė nuo kovo 15 d., t. y. trimis mėnesiais anksčiau, nei planuota, visiškai atverti šalį užsienio svečiams ir panaikinti beveik visus kelionių apribojimus.
Vietnamas
Vietnamas / „Shutterstock“ nuotr.

Šis pasiūlymas parengtas po to, kai panašių veiksmų ėmėsi kitos Pietryčių Azijos šalys, pavyzdžiui, Tailandas ir Filipinai, kur dėl omikron atmainos pastaruoju metu padaugėjo naujų atvejų, tačiau hospitalizacijų ir mirčių buvo mažiau nei anksčiau, praneša CNN.

Pasiūlyme numatyta, kad lankytojams ir toliau bus taikomas vienos dienos karantino reikalavimas, taip pat prieš išvykstant ir atvykus bus reikalaujama atlikti COVID-19 testus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gyvenimas Vietname pandemijos metu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gyvenimas Vietname pandemijos metu

Be to, žmonės turi būti pasiskiepiję ne vėliau kaip per pastaruosius šešis mėnesius ir ne mažiau nei likus 14 dienų iki atvykimo į Vietnamą. Kartu jie turi turėti kelionės medicininį draudimą, kurio suma neviršija 10 tūkst. JAV dolerių, rašoma timestravel. Neskiepytiems keliautojams bus leista įvažiuoti į šalį, tačiau jie turės septynias dienas praleisti karantinuodamiesi viešbutyje. Pirmąją ir septintąją dieną jie taip pat turės atlikti RT PGR testą.

Prieš dvejus metus, kai pasaulį apėmė koronaviruso pandemija, Vietnamas ėmėsi vienų griežčiausių pasaulyje pasienio kontrolės priemonių.

Iš pradžių Vietnamui pavyko sulaikyti virusą, tačiau ši politika sudavė smūgį sparčiai augančiam turizmo sektoriui, kuris 2019 m. sudarė apie 10 proc. bendrojo vidaus produkto.

Pernai atvykusių užsieniečių skaičius sumažėjo iki 157 tūkst., kai 2019 m. jų lankėsi 18 mln.

Vietnamas nuo lapkričio leido užsienio turistams lankytis nustatytose vietose pagal vakcinacijos paso programą ir iš pradžių siekė visiškai atnaujinti sektoriaus veiklą nuo birželio mėnesio.

Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad Lietuva nepatenka į 72 šalių sąrašą, kurių vakcinacijos sertifikatą pripažįsta Vietnamas, dėl to Lietuvoje išduotas dokumentas turi būti legalizuotas dviem etapais:

  1. Lietuvos kompetentingoje institucijoje atliktas dokumento autentiškumo patvirtinimas;
  2. Vietnamo ambasadoje Varšuvoje atliktas dokumento legalizavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas