Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius ruošiasi gražiausiai žiemos šventei: visi kviečiami kurti specialų kalėdinį žemėlapį

Vilnius pradeda ruoštis gražiausioms žiemos šventėms ir kuria specialų kalėdinį žemėlapį, kuris tiek miestiečiams, tiek į sostinę atvykstantiems svečiams padės susipažinti su čia kuriamais kalėdiniais stebuklais. Nuo šventiškai papuoštų viešųjų erdvių ir gatvių iki unikalių renginių ar gastronominių patirčių – interaktyvus Vilniaus žemėlapis taps puikiu gidu tiems, kurie nori pajusti šventinę sostinės atmosferą.
„Senatorių pasažas“
„Senatorių pasažas“ / „Go Vilnius“ nuotr.

Šiemet skirtingų pramogų netrūks ne tik centrinėse aikštėse, bet ir aplinkinėse miesto dalyse, todėl prie rekomendacinio gido pildymo savo iniciatyvomis kviečiami prisijungti visi vilniečiai, aktyviai besiruošiantys šv. Kalėdoms, rašoma „Go Vilnius“ pranešime spaudai.

„Go Vilnius“ nuotr. / „Senatorių pasažas“
„Go Vilnius“ nuotr. / „Senatorių pasažas“

Kasmet sostinė stengiasi, kad šventinė nuotaika pasiektų miesto gyventojus ir čia atvykstančius turistus. Per artėjančias Kalėdas įvairios iniciatyvos ir renginiai bus dar lengviau prieinami, mat kuriamas skaitmeninis žemėlapis, kuris apjungs visas Vilniuje vyksiančias iniciatyvas.

Siekiama, kad žemėlapis būtų kuo įvairesnis ir gausesnis, todėl miesto bendruomenės, restoranai, viešbučiai, nevyriausybinės bei kitos organizacijos kviečiamos prisijungti prie ruošiamo gido, kuris bus lyg šventinis kelrodis tiek vilniečiams, tiek miesto svečiams.

Kalėdų nuotaika – kiekviename sostinės kampelyje

Kalėdinis laikotarpis sostinėje visuomet būna jaukus, kupinas pramogų ir įdomių veiklų visai šeimai. Kadangi kasmet jų tik daugėja, pastebėti visą informaciją darosi sudėtinga. Norintys pajusti šventinę nuotaiką galės naudotis Vilniaus kalėdiniu žemėlapiu. Jis padės lengvai surasti įspūdingai išpuoštas, specialius pasiūlymus parengusias ar kitaip nustebinti pasiruošusias vietas. Skaitmeninį žemėlapį lietuvių ir anglų kalbomis bus galima rasti internetinėje svetainėje www.govilnius.lt nuo kalėdinio sezono pradžios.

Tokie žemėlapiai yra praktiški, naudingi ir jau pasiteisino ankstesniuose renginiuose, pavyzdžiui, Vilniaus šaltibarščių festivalyje, todėl buvo nutarta sukurti ir kalėdinį gidą vilniečiams bei sostinės svečiams. Tiesa, tvarumo tikslais šįkart kuriamas skaitmeninis gidas, kuris būtų bet kada prieinamas telefone. Jis padės pamatyti ryškiausius objektus ir atrasti naujų vietų ar pramogų.

„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius
„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius

Kalėdiniame žemėlapyje bus pažymėta svarbiausia šalies eglė, tradiciškai sužibanti Katedros aikštėje. Šalia jos, kaip ir kasmet, įsikurs šventinė mugė, o netoliese mažieji su savo tėveliais galės pasivažinėti specialiu kalėdiniu traukinuku, riedančiu išpuoštomis senamiesčio gatvėmis. Į kalėdinį žemėlapį bus įtraukta ir įspūdinga lauko čiuožykla, kuri šiemet veiks Rotušės aikštėje. Visame mieste ruošiama ir daugiau staigmenų, kurios bus pristatytos jau netrukus.

Visa tai sukurs džiugią šventinę atmosferą, juntamą nuo miesto centro iki aplinkinių rajonų.

Be jų į žemėlapį bus įtraukti ir specialūs restoranų bei viešbučių pasiūlymai, meninių ir šviesų instaliacijų lokacijos, teminiai renginiai ir vietos bendruomenių iniciatyvos. Visa tai sukurs džiugią šventinę atmosferą, juntamą nuo miesto centro iki aplinkinių rajonų.

„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius
„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius

Prie žemėlapio kūrimo gali prisidėti visi

Vilniaus senamiesčio širdyje esančio „Senatorių pasažo“ įkūrėjas Nielsas Peteris Pretzmannas sako, kad šiemet šventinę atmosferą kvartale tradiciškai kurs ne tik jaukūs restoranai ir krautuvėlės, bet ir įspūdingo dydžio gyva kalėdinė eglė. Pasažo kiemą ji papuoš viena pirmųjų – lapkričio 8 d.

„Kalėdoms kasmet puošiame tik tikrą eglę, kurią kiekvienas atpažins iš savo vaikystės. Tai – dovana mūsų bendruomenei, vilniečiams ir miesto svečiams. Jau keletą metų mūsų pasažo kiemas virsta mažu kalėdiniu miesteliu, kur lankytojai gali išgerti karštų sulčių ar vyno, pasimėgauti spurgomis, vafliais, įsigyti dovanų ir tiesiog pasidžiaugti šventine atmosfera.

„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius
„Go Vilnius“ nuotr. / Kalėdinis Vilnius

Mums svarbus tvarumas, todėl Kalėdų eglę puošiame klasikinėmis girliandomis, stengiamės kasmet naudoti jau turimas dekoracijas“, – pasakoja N.P.Pretzmannas.

Prie unikalios šventinės atmosferos sostinėje prisidės ir „Lukiškių kalėjimo 2.0“ konversijos autoriai. Komplekso lauko ir vidaus erdvės kvies lankytojus klaidžioti eglučių miške, dalyvauti įvairiose dirbtuvėse ir skaitymuose. Taip pat bus galima išbandyti interaktyvių pramogų, pasigrožėti menininkų instaliacijomis, apsilankyti įvairiuose renginiuose bei koncertuose.

„Šventiniu laikotarpiu Vilnius tampa viena gražiausių Europos stotelių ir mums labai svarbu būti to dalimi bei prisidėti. Ketvirtus metus iš eilės kviesime apsilankyti mūsų pastatų komplekse, kuris virs alternatyviu Kalėdų miesteliu. Net du gruodžio savaitgalius skirsime tradicinei ir vienintelei tokiai sostinėje – gastro mugei, kuri bus kupina puikaus ir įvairaus maisto, degustacijų, pramogų visai šeimai, šokių ir, žinoma, muzikos.

Taip pat atversime visas didžiąsias ir ne kasdien prieinamas komplekso erdves – aštuonkampį Lukiškių kalėjimo žiedą ir iš jo vedančius koridorius, Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvę bei kitas dar nematytas kalėjimo erdves“, – pasakoja vienas konversijos įkūrėjų Martynas Butkevičius.

Visi, norintys įtraukti savo šventinę veiklą į specialų kalėdinį žemėlapį, kviečiami užpildyti anketą arba susisiekti el.paštu kaledos@govilnius.lt iki lapkričio 4 d. (imtinai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento