Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnius – ideali vieta Kalėdų atostogoms, rekomenduoja „National Geographic“

2015 metais Vilnius buvo ne kartą girtas pasaulinio garso kelionių portaluose ir leidiniuose. Šįkart Lietuvos sostinė pateko tarp dešimties vietų ir miestų, kuriuose „National Geographic“ rekomenduoja praleisti šių metų Kalėdų atostogas.
Kalėdų eglės įžiebimas Vilniuje
„National Geographic“ rekomenduoja per Kalėdų atostogas atvažiuoti į Vilnių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Viduramžių miesto išplanavimas, baroko laikų panorama, jaukios akmeninis grįstos gatvelės – visa tai turinti Lietuvos sostinė pavergia turistų širdis bet kuriuo metų laiku, – rašo „National Geographic“. – Pridėję apsnigtas gotikines bažnyčias ir raudonų čerpių stogus, kurių pilnas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Vilniaus senamiestis gausite tikrą žiemos stebuklą“. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žiema Vilniuje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Žiema Vilniuje

„Man patinka matyti užšalusią Nerį, tekančią per Senamiestį, – sako vilnietė Inga Aukselytė, kurią cituoja visame pasaulyje žinomas kelionių portalas.

– Kas kartą eidama kuriuo nors iš mieste esančių tiltų matau, kaip ledo lytys juda ir tyliai teka per miestą. Šis vaizdas ypač romatiškas vakare, kai miestas paskęsta žibintų šviesoje“. 

Šiuo metu Vilnius jau alsuoja Kalėdomis – artėjančios šventės jaučiamos ne tik Katedros aikštėje, kur stovi pagrindinė miesto eglė, patekusi į įdomiausių pasaulio kalėdinių eglių sąrašą, bet ir visur kitur. 

VIDEO: Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimo vaizdai iš paukščio skrydžio

Turistams, atvyksiantiems į Vilnių šventiniu laikotarpiu, rekomenduojama dalyvauti „Kalėdos sostinėje“ renginiuose, kurie tęsis nuo lapkričio 27 d. iki sausio 6 d. Taip pat aplankyti įvairius kalėdinius spektaklius, pavyzdžiui, Lietuvos operos ir baleto teatre; sudalyvauti sausio 6-ąją vyksiančioje tradicinėje Trijų Karalių eisenoje. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Trijų Karalių eisena
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Trijų Karalių eisena

Norintys aktyvesnių pramogų kviečiami išmėginti žiemos safarį su sniegomobiliu – jis organizuojamas ant užšalusių ežerų greta Vilniaus. Tiesa, kol kas ši pramoga dar nerengiama – trūksta šalčio. 

Keliautojams „National Geographic“ taip pat pateikia ir kitą aktualią informaciją: kur Vilniuje apsistoti, valgyti, kokius suvenyrus pirkti ir t.t.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žiemiškas sekmadienio vakaras
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gedimino prospektas

Taip pat atskleidžiama keletas įdomių istorijos faktų, pavyzdžiui, kodėl ir kada viena pagrindinių gatvių gavo Gedimino prospekto pavadinimą: taip ši miesto gatvė trumpai buvo vadinama ir 1939-1940 m. (tarp nacių ir sovietų okupacijų), o atkurta – 1989 m. (okupacijų metais ji turėjo net keletą pavadinimų – Mickevičiaus, Stalino ir Lenino).

Dabartinis pavadinimas įprasmina didįjį Lietuvos kunigaikštį Gediminą, valdžiusį LDK 1275-1341 m.

Greta Vilniaus sąraše miestų ir vietų, kuriuose šiemet rekomenduojama praleisti Kalėdų atostogas, atsidūrė ir San Chuanas (Puerto Rikas), Taipėjus (Taivanas), Hluhluwe-Umfolozi nacionalinis parkas (Pietų Afrikos Respublika), Dublinas (Airija), Ainas (Jungtiniai Arabų Emyratai), Santa Barbara (Kalifornija, JAV), Merida (Meksika), Čilojės sala (Čilė), Rarotonga (Kuko salų grupė Ramiajame vandenyne).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas