Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijoje vykstantys streikai sutrikdė dviejų oro uostų darbą

Beveik visi skrydžiai Vokietijos Kelno-Bonos oro uoste ir didžioji dalis netoliese esančio Diuseldorfo oro uoste pirmadienį buvo atšaukti arba nukreipti dėl streikų, kurie taip pat paveikė vietos transportą, dienos priežiūros ir vietos administracijos įstaigas daugiausiai gyventojų turinčiame Vokietijos regione.
Diuseldorfo oro uostas
Diuseldorfo oro uostas / 123RF.com nuotr.

Kelno-Bonos oro uostas pranešė, kad visi, išskyrus du, iš 136 suplanuotų atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų dienos skrydžių neįvyks, pranešė Vokietijos naujienų agentūra „dpa“.

Skaičiuojama, kad Diuseldorfe tik 89 iš suplanuotų 330 skrydžių įvyks pagal tvarkaraštį, o dauguma likusių bus atšaukti.

Oro uostų apsaugos darbuotojų vienos dienos „įspėjamasis streikas“ organizuotas profsąjungų ir darbdavių deryboms dėl didesnių atlyginimų Vokietijos federalinės vyriausybės ir savivaldybių bei oro uosto apsaugos darbuotojams sunkiai judant į priekį.

Pirmadienį planuojamas streikas taip pat turės įtakos susisiekimui autobusais ir tramvajais kai kuriose vakarinės Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės dalyse, taip pat vaikų dienos centrų ir kitų institucijų darbui.

Profsąjungos siekia susitarti dėl 10,5 proc. didesnių atlyginimų, tačiau darbdaviai iki šiol siūlė didinti darbo užmokestį iš viso 5 proc. dviem etapais ir vienkartines išmokas po 2,5 tūkst. eurų (2630 JAV dolerių) vienam darbuotojui.

Profsąjungos atmetė šį pasiūlymą kaip nepakankamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas