Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Vos atlaisvinus karantiną, Anglijos parkuose – kalnai šiukšlių

Vieno Anglijos miesto savivaldybė buvo priversta uždaryti vietinius parkus – dėl sušvelninto karantino ir šilumos bangos juos užplūdę žmonės ten paliko kalnus šiukšlių. Panaši padėtis užfiksuota ir kitose šalies vietose.
Anglijoje žmonės užplūdo parkus
Anglijoje žmonės užplūdo parkus / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Notingamo savivaldybė pranešė, kad trečiadienį buvo priversta uždaryti miesto medelyną ir Lentono rekreacinę zoną. Tokių veiksmų priežastis įvardinta kaip „nemąstančios mažumos veiksmai“.

Tie veiksmai – protu sunkiai suvokiamas šiukšlinimas viešoje vietoje, skirtoje žmonių poilsiui, jomis buvo nuklota didžiulės parkų teritorijos. Miesto tarybos lyderis Davidas Mellenas teigė, kad jų tvarkymui buvo būtinas ne tik uždarymas, bet ir komunalininkų pajėgų mobilizavimas.

Teigiama, kad šilto oro ir karantino apribojimų atlaisvinimo į parkus atvilioti žmonės ne tik šiukšlino, bet ir triukšmavo, nepagarbiai elgėsi, užfiksuota net muštynių. Dėl to miesto valdžia ruošiasi griežčiau kontroliuoti alkoholio vartojimą viešose vietose.

Po šilumos bangos savaitės pradžioje panašūs vaizdai atkeliavo ir iš kitų Anglijos vietų – socialiniuose tinkluose dalijamasi nuotraukomis iš Lidso, Birmingamo ir kitų miestų, kuriose prišiukšlintus parkus ėmė tvarkyti savanoriai.

„Tikrai šlykštu, kai žmonės taip palieka šiukšles. Ši problema kartojasi po kiekvienos karštos dienos“, – sakė Lidse su savanoriais šiukšles rinkusi Sophie Meredith.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas