Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 29

Vos liūtų grobiu Afrikoje netapęs lietuvis įspėja dėl kito pavojaus: čia dar labiau gąsdina žmonės

Neseniai vakarojome vienoje gražioje terasoje, džiaugėmės vasarišku oru ir šiaip gyvenimu, iki kol mūsų džiaugsmo nepradėjo drumsti uodai. Įkyrūs, bjaurūs ir blogiausia – itin gajūs. Kiek muši, vis prisikelia. Kai supratome, kad mūsų vakarėlis tapo nebe kalbų, o uodų pliauškėjimo renginiu, jo dalyvius pavaišinau purškalu – repelentu.
Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Pietų Afrikos Respublika (PAR) / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Oho, kaip skaniai kvepia, pastebėjo pavaišintieji, kas buvo ne melas, nes įprastai tokie purškalai turi erzinantį kvapą (tai nėra nuostabu, jų funkcija ir yra smarve baidyti parazitus). Aha, tikrai skaniai, sutikau ir bandžiau prisiminti, iš kur jis toks pas mane atsirado. Ir kai prisiminiau, prisiminimai ėmė lietis nenutrūkstamu srautu ir beveik visą vakaronę pragalvojau apie kraštą, kuriame tą purškalą įsigijau.

Tai įvyko turtingiausioje ir civilizuočiausioje Afrikos valstybėje – Pietų Afrikos Respublikoje (PAR). Kodėl joje parduodami purškalai kvepia kitaip – aš nežinau iki šiol. Gal afrikiniai uodai turi kitokį kvapo supratimą ar yra kiti niuansai, bet koks skirtumas, galvojau tada – uodai visur vienodi. Visgi po kelių minučių bičiuliams pasiskundus, kad kraugeriai sega ne mažiau, supratau, kad skirtumas, greičiausiai, yra – akivaizdu, kad afrikietiškam purškalui lietuviškieji uodai yra abejingi.

Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)

Bet ne apie uodus mes šiandien – aš ne gamtininkas. Jie buvo tik įvadas į pasakojimą apie tą mitais apaugusią Pietų Afrikos valstybę, kuriai ir nusprendžiau paskirti šios dienos tekstą. Kodėl jai? Nes kiek gi galima rašyti apie girtus rusus užsienio kurortuose ar mano ištvirkusių draugelių pramogas – jos niekada nesibaigia. Tad šįkart pagalvojau, kas bus, jei parašysiu apie kitokią kelionę? Tą pamatysime netrukus, o kol tai įvyks, patirkime, kokius įspūdžius parsivežiau iš kelionės po šią kontroversišką valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius