Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 04 03 /17:18

Užsienyje – 12 nemokaus kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ klientų ir 2 darbuotojai

Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorė Jurgita Kazlauskienė penktadienį pranešė, kad šiuo metu 12 kelionių operatoriaus „Voyage-Voyage“ klientų yra Indijoje. Anot jos, šiems turistams nepatogumai negresia, jie turi bilietus ir sugrįš namo. Tačiau už savo lėšas į Lietuvą parskristi turės ir du įmonės darbuotojai – kelionių vadovai, neturintys atgalinių bilietų.
Jurgita Kazlauskienė
Jurgita Kazlauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš draudimo lėšų gali būti kompensuojamas tik bendrovės klientų grąžinimas, kitos jų patirtos išlaidos. Darbuotojai savo grįžimu į Lietuvą turės pasirūpinti patys, sakė VTD Teisinio reguliavimo skyriaus vedėja Vaiva Vaitkaitytė.

Departamento žiniomis, šiuo metu Šri Lankoje ir Indijoje yra du „Voyage-Voyage“ darbuotojai. Vienas iš jų penktadienį kreipėsi į departamentą, pranešdamas, kad abu jie neturi bilietų į Lietuvą. Kelionių vadovais „Voyage-Voyage“ dirbę žmonės domėjosi, kas turėtų pasirūpinti jų grįžimu namo. 

Departamentas informavo, kad tai padaryti turėtų darbdavys arba jie patys – draudimo lėšos tam negali būti naudojamos.

VDT direktorės J.Kazlauskienės teigimu, departamentas kol kas neturi duomenų, kiek iš viso žmonių yra įsigiję keliones per šį kelionių organizatorių. „Tai buvo išskirtinių kelionių organizatorius, ne masinių kelionių, tad ir turistų srautas nedidelis“, – sakė ji.

VTD duomenimis, penktadienį 11 „Voyage Voyage“ turistų turėjo išskristi į Nepalą, balandžio 6, 8 ir 9 dienomis keliones buvo susiplanavę apie 30 žmonių: 20 – į Kiniją, 2 turistai – į Balį ir 8 turistai į Indiją.

Tai buvo išskirtinių kelionių organizatorius, ne masinių kelionių, tad ir turistų srautas nedidelis.

J.Kazlauskienė negalėjo pasakyti, ar šių klientų sumokėti pinigai pradingo: „Mes tai bandom aiškintis, ar jie pirko pilną komplektą – su skrydžiais ir apgyvendnimo paslaugomis, ar pirko atskirai bilietus, „Voyage Voyage“ paslaugas ir kita.“

„Bandome išsiaiškinti turistų poreikius ir tai, kas liečia turistines paslaugas. Ne įmonės, nes už įmonę atsako vadovas ir jis turi prisiimti visą atsakomybę už vykdomą veiklą“, – sakė departamento direktorė.

Ji pabrėžė, kad kelionės buvo rengiamos mažoms grupelėms, todėl daryti labai įvairių paslaugų pirkimai.

Pasak VTD vadovės, iki penktadienio dienos pabaigos departamento tinklalapyje bus paskelbti patarimai „Voyage Voyage“ keliones nusipirkusiems žmonėms.

Kreipėsi į prokurorus

Generalinė prokuratūra pasakys, ar veikla buvo vykdyta teisėtai, ar ne.

Valstybinis turizmo departamentas, gavęs  kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ darbuotojų pranešimą apie tai, kad dėl susidariusios finansinės situacijos įmonė negali vykdyti veiklos, penktadienį sustabdė UAB „Voyage-Voyage“ kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą. Departamentas kreipėsi į prokurorus dėl galimai neteisėtos bendrovės veiklos.

Paklausta, kokią neteisėtą veiklą galėjo vykdyti bendrovė, J.Kazlauskienė teigė, kad ji nevykdė tam tikrų finansinių įsipareigojimų. „Generalinė prokuratūra pasakys, ar veikla buvo vykdyta teisėtai, ar ne“, – pabrėžė ji.

J.Kazlauskenė sakė, kad praėjusių metų paskutinę dieną bendrovė turėjo beveik 1,5 mln. eurų pajamų, pelnas sudarė virš 30 tūkst. eurų. „Nuosavas kapitalas taip pat buvo nemažas. Situacija buvo stebima, mes nematėme jokių ženklų, kad šiai įmonei galėtų grėsti situacija, kokia ji yra dabar“, – pabrėžė ji.

Šiuo metu vienintelis šios bendrovės akcininkas yra jos direktorius Darius Tolušis. Jo teigimu, į finansinę duobę „Voyage Voyage“ įstūmė ne jis, bet buvusi įmonės generalinė direktorė Ingrida Navickaitė.

Gretos Skaraitienės/„Žmonės“ nuotr./Darius Tolušis
Gretos Skaraitienės/„Žmonės“ nuotr./Darius Tolušis

„Skambinkite Ingridai ir klauskite jos, ką padarė“, – į klausimą, kas kaltas dėl to, jog egzotiškas keliones į Aziją organizavusi bendrovė „Voyage-Voyage“ įkrito į finansinę duobę, atsakė D.Tolušis. 

Anot J.Kazlauskienės, su D.Tolušiu bendravimas beveik nevyksta, departamentas daugiau bendrauja su paprastais įmonės darbuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas