Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vynioti, lankstyti ar kloti sluoksniais – kaip geriausia supakuoti drabužius į lagaminą?

Kaip jūs pakuojate drabužius atostogoms, slidinėjimui ar trumpai savaitgalio kelionei? Dažniausiai tai priklauso nuo poreikio – ar reikia sutalpinti kuo daugiau, ar išsitraukti juos iš lagamino kuo mažiau susiglamžiusius. Ar mėgstate, kai aišku, kas kurioje vietoje, ar nesinervinate, jei tenka šiek tiek pasirausti po lagaminą ieškant reikiamo daikto?
Kaip susipakuoti lagaminą? Skirtingi būdai leis sutalpinti daugiau arba išsaugoti drabužius lygius
Kaip susipakuoti lagaminą? Skirtingi būdai leis sutalpinti daugiau arba išsaugoti drabužius lygius / 123RF.com nuotr.

Portalo lifehacker.com žurnalistai išbandė penkis skirtingus būdus susipakuoti drabužius į lagaminą ir pateikia savo išvadas. Keliautoja Melanie Pinola į standartinį lagaminą talpino drabužius penkių dienų kelionei sau ir dukrai, o jei lankstymo būdas leido sutalpinti daugiau – dėjo papildomai marškinėlių ir skaičiavo, kiek jų dar telpa iki pat lagamino kraštų.

1 būdas. Lankstyti

„Manau, kad dauguma žmonių tiesiog lanksto drabužius kvadratėliais. Tai – populiariausias būdas pakuoti lagaminą, tačiau ne itin geras taupant vietą, nes lagamine lieka įvairių tarpelių, nebent įsigudrinate juos užpildyti daiktais“, – rašo Melanie Pinola.

Vis dėlto, jei drabužiai – skirtingo dydžio (pavyzdžiui, jūsų ir vaiko) arba dalis jų – šilti, dalis – plonyčiai, pakavimas tokiu būdu tampa tarsi senovinis „Tetri“ žaidimas, mėginant įsprausti rūbą ten, kur yra laisvos vietos.

Shutterstock nuotr./Daugiausia žmonių tiesiog lanksto drabužius pakuodamiesi lagaminą
Shutterstock nuotr./Daugiausia žmonių tiesiog lanksto drabužius pakuodamiesi lagaminą

Tyrimo autorė pataria į lagamino dugną dėti tuos drabužius, kuriuos, tikėtina, naudosite atostogų pabaigoje, o ant viršaus – tuos, kurių prireiks greičiausiai.

Rezultatai: sudėjus kelionei reikiamus drabužius ant viršaus dar tilpo 16 papildomų marškinėlių, taigi šis metodas nėra prastas variantas talpumo prasme. Šortai ir suknelės ištraukus iš lagamino lenkimo vietose buvo kiek susiglamžę.

Kitas variantas – lankstyti ir dėti šonu

Šiuo atveju drabužiai irgi sulankstomi, tačiau į lagaminą jie talpinami ne vienas ant kito, o drabužių bokštą talpinant šonu – tokiu atveju visus drabužius matote, tarsi žvelgtumėte į atidarytą savo spintą. Vis dėlto rankinio bagažo lagaminui toks būdas nebus tinkamas – šiuo atveju reikia didesnio ir aukštesnio lagamino.

Rezultatai: eksperimento autorei pavyko į lagaminą papildomai sutalpinti 22 marškinėlius (daugiausia – laisvoje erdvėje, kurios atsirado lagamino šonuose), o dėl susiglamžymo didesnio skirtumo, nei dedant drabužius vieną ant kito, ji nepastebėjo.

Drabužių ryšulys, panašu, užėmė daugiau vietos, nei įprastai sulankstyti drabužiai.

3 būdas. Drabužių ryšulys (kai reikia išsaugoti kai kuriuos rūbus nesuglamžytus)

Šis metodas, pasak eksperimento autorės – vienas geriausių, jei norite išsaugoti kelis drabužius nesusiglamžiusius. Tiesiog susidėkite krūvelę drabužių, o tuomet juos apgaubkite tais drabužiais, kurie labiausiai linkę glamžytis. Į tokio ryšulio vidų dėkite tuos drabužius, kurie nesiglamžo arba įvairius apatinius rūbus.

Vis dėlto eksperimento autorė netrukus atrado vieną šio metodo minusą: o kas, jei jums prireiks drabužio, esančio pačiame ryšulio viduryje?

Rezultatai – į lagaminą tilpo 18 papildomų marškinėlių.

„Drabužių ryšulys, panašu, užėmė daugiau vietos, nei įprastai sulankstyti drabužiai. Galbūt man tiesiog reikia daugiau praktikos naudoti šį būdą. Dėl glamžymosi, drabužiai, kurie buvo panaudoti rūbų krūvelės apgaubimui (ryšulio išoriniam sluoksniui) iš tiesų buvo mažiausiai susiglamžę, tad šis metodas veikia norint išsaugoti kai kuriuos drabužius be raukšlių“, – rašė eksperimento autorė M.Pinola.

4 būdas. Vyniojimas

Šis būdas patiks tiems, kas keliauja tik su rankiniu bagažu ar tiesiog turi tikslą sutalpinti į lagaminą kuo daugiau. Tačiau dėl to teks kai ką paaukoti – gražią ir tvarkingą rūbų išvaizdą.

123RF.com nuotr./Norite sutalpinti daugiau? Vyniokite drabužius
123RF.com nuotr./Norite sutalpinti daugiau? Vyniokite drabužius

„Vien pradėjusi vynioti savo daiktus, supratau, kad turėsiu daugybę papildomos vietos! Girdėjau gandų, jog tokiu būdu galima išvengti raukšlių, tačiau tam galbūt reikia būti vyniojimo profesionalu? Aš vyniodama sukūriau papildomų raukšlių, kokių neatsirado sulanksčius drabužius,“ – prisipažino M.Pinola.

Pakuojant lagaminą šiuo būdu pavyko sutalpinti didžiausią papildomą kiekį drabužių – net 31-erius marškinėlius! Tačiau drabužiai buvo labiau susiglamžę.

5 būdas. Vakuuminiai maišeliai

Turbūt esate matę reklamą, kiek erdvės spintose, paloviuose ir lagaminuose galima sutaupyti tiesiog ištraukus orą iš vakuuminių maišelių.

Tiems drabužiams, kurie turi atrodyti tvarkingi ir gražūs, tiks „drabužių ryšulio“ metodas, pūkinius, megztus tikrai pravers sugrūsti į vakuuminį maišelį.

„Nenaudojau siurblio, tiesiog susukau šiuos maišelius. Tačiau pagrindinis minusas – į vieną tokį maišelį supakuosite vos kelis rūbus, todėl kelionei turėsite įsigyti nemažai jų. Tokia investicija yra verta jūsų lėšų, jei ruošiatės į žiemos kelionę ir norite susipakuoti pūkinį paltą, striukę ar daug vietos užimantį dekį“, – patarė M.Pinola.

123RF.com nuotr./Vakuuminiai maišeliai leis sumažinti striukių ir pūkuotų megztinių užimamą erdvę
123RF.com nuotr./Vakuuminiai maišeliai leis sumažinti striukių ir pūkuotų megztinių užimamą erdvę

Pakuojant šiuo būdu eksperimento autorei pavyko į lagaminą sutalpinti 16 papildomų marškinėlių. Nors drabužiai maišeliuose iš pirmo žvilgsnio atrodė sumaigyti kaip tik įmanoma, ištraukus jie nebuvo stipriai susiglamžę.

6 būdas. Pakavimas kubais

Internete galite rasti specialių stačiakampio formos maišelių, kurie leidžia drabužius ar daiktus susipakuoti taip, tarsi lagaminą norėtumėte užpildyti LEGO kaladėlėmis. Tai nesutaupo vietos, tačiau pedantai tokį būdą dievins dėl galimybės turėti itin tvarkingą lagaminą. Tokiu būdu galite į vieną kubą supakuoti drabužius, kurių reikės vandens parkui, kitame bloke – tuos, kurių reikės ekskursijai po miestą ir pan.

123RF.com nuotr./Specialūs stačiakampiai dėklai (kubai) leidžia preciziškai organizuoti lagamino turinį
123RF.com nuotr./Specialūs stačiakampiai dėklai (kubai) leidžia preciziškai organizuoti lagamino turinį

Išvada

Eksperimento autorės nuomone, geriausia kombinuoti kelis pakavimo būdus. Tiems drabužiams, kurie turi atrodyti tvarkingi ir gražūs, tiks „drabužių ryšulio“ metodas, pūkinius, megztus tikrai pravers sugrūsti į vakuuminį maišelį. Likusiose laisvose vietose talpinkite kosmetinę, smulkius daiktus, kitaip tariant, panaudokite laisvą vietą pakavimui blokais.

Nepamirškite dar kelių gudrybių – į batų vidų dėti kojines ar kitus smulkius daiktus, o lėktuvo skrydžiui apsivilkti didžiausių gabaritų drabužius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas