Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
20:00

Vyrai praranda net „triusikus“: lietuvis nustėro, kas dedasi Vokietijoje per garsų alaus festivalį

Prieš kelias dienas „beskrolindamas“ socialiniuose tinkluose pamačiau vienus pažįstamus, save pozicionuojančius kažkokioje šventėje. Jie buvo keistai apsirengę – lyg ir tautiškais, tačiau ne lietuviškos kilmės drabužiais. Pasižiūrėjęs akyliau identifikavau, kad tai yra bene žinomiausio pasaulio festivalio – „Oktoberfest“ bavariškoji apranga. Nieko sau pagalvojau, liaudis ne tik nepagailėjo pinigų nusigrūsti į festivalį, bet dar ir specialius drabužius įsigijo.
Lietuvį nustebino tai, kas Vokietijoje dedasi per „Oktoberfest“ festivalį
Lietuvį nustebino tai, kas Vokietijoje dedasi per „Oktoberfest“ festivalį / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

Sukilo pavydas ir nesusilaikiau nepagyręs jų nukakus į Miuncheną (pats jame neseniai buvau ir jau vėl noriu). Ir, žinote, ką jie atsakė? Kad jie ne Miunchene, o Kaune. Įsivaizduojate? Pasirodo, ir kauniečiai rengia savo „Oktoberfest“. Ir jau keli metai taip.

Nebuvau apie tokį girdėjęs. Ir nors nudžiugau dėl Kauno (kuo daugiau visokių renginių, tuo smagiau), susižavėjimas tais pažįstamais kažkiek sumažėjo, tačiau mintys apie tikrąjį, kaip tik šiuo metu vykstantį „Oktoberfest“, manęs jau nepaliko.

Shutterstock nuotr. / „Oktoberfest“
Shutterstock nuotr. / „Oktoberfest“

Žinote kas yra „Oktoberfest“? Jaučiu, žinote, nes – kaip galima nežinoti? Arba bent jau esate kažką girdėję. „Oktoberfest“ yra kasmetinis, rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje (ne veltui juk nešioja Oktober pavadinimą) Miunchene vykstantis vienas didžiausių ne tik alaus, bet ir viso ko festivalių pasaulyje. Tai yra bavariškajai regiono kultūrai paminėti skirta šventė, kurios metu būna viskas, kas bavariška. Kas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas