Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žadą atimanti kelionė traukiniu Italijoje: išvysite 5 įspūdingus pajūrio miestelius

Tamsiai mėlyna Ligūrijos jūra. Už pušų spindintys saulės spinduliai. Pastelinių spalvų vilos, išsirikiavusios palei pakrantę. Tai Italijos rivjeros vaizdai – Ligūrijos pajūrio ruožas, kur stulbinanti architektūra dera su chaotišku šiuolaikiniu gyvenimu atšiaurios gamtos grožio fone.
Kelionė traukiniu per Činkve Terės miestelius
Kelionė traukiniu per Činkve Terės miestelius / 123RF.com nuotr.

Nors šis pakrantės ruožas nėra toks populiarus, kaip piečiau esanti Amalfio pakrantė, jis taip pat žavingas. O jei iš Ligūrijos sostinės Genujos keliausite traukiniu, turėsite galimybę pamatyti vienus vaizdingiausių pasaulyje žvejų kaimelių, rašoma „Thrillist“.

Tai penki Činkve Terės miesteliai – Monterosso, Vernaca, Corniglia, Manarola, Riomaggiore – ir galutinis taškas Toskanos perle Livorne.

123RF.com nuotr./Kelionė traukiniu per Činkve Terės miestelius
123RF.com nuotr./Kelionė traukiniu per Činkve Terės miestelius

Traukinys yra geriausias būdas pamatyti šią nuostabią vietovę, nes dėl ekstremalios topografijos pakrantę pasiekti automobiliu yra tikras galvos skausmas. Vietoje to įsitaisykite prie lango ir mėgaukitės vaizdais, nes kelionėje atsiveria vienas vaizdingas reginys po kito.

Pradinis jūsų taškas turėtų būti šurmuliuojanti Genuja, kurią galite pasiekti lėktuvu arba traukiniu iš Milano ar bet kurio kito Italijos didmiesčio.

Ar esate pasirengę Italijos Rivjeros nuotykiams? Štai visos stotelės, kurias pakeliui verta pamatyti.

Pasivaikščiojimas Genujos gatvėmis

Genuja, vietinių gyventojų vadinama „La Superba“, kadaise buvo Genujos jūrų imperijos sostinė. Tai uostamiestis visomis savo savybėmis – judrus, įvairus ir kupinas aristokratų didybės. Pastaraisiais dešimtmečiais miestas buvo šiek tiek apleistas, tačiau dabar jis išgyvena savotišką renesansą, o didžiulės investicijos skiriamos uosto pertvarkymui.

Čia verta aplankyti daugybę įspūdingų rūmų, tarp jų ir buvusią Savojos dinastijos rezidenciją Palazzo Reale, kurioje puikuojasi paauksuoti XVII a. meno kūriniai.

Uostamiestyje įsikūręs Genujos akvariumas kelioms valandoms prikaustys mažųjų lankytojų dėmesį, tačiau, norėdami pajusti tikrąjį Genujos įspūdį, geriausiai praleisite laiką vaikštinėdami siauromis gatvelėmis, gerdami espreso kavą baruose ir ragaudami Ligūrijos virtuvės patiekalus. Juk čia gaminama fokačija ir Genujos pesto, patiekiamas su makaronų suktinukais.

Kai pavalgysite iki soties, maždaug kas 15 minučių iš pagrindinės miesto traukinių stoties, esančios Genujos aikštėje Piazza Principe, išvažiuoja Cinque Terre Express.

Paplūdimio diena Monterosso al Mare mieste

Pirmoji stotelė – Monterosso al Mare, didžiausias iš penkių miestų ir vienintelis, kuriame yra smėlio paplūdimys. Todėl tai ideali vieta išsimaudyti. Jei norite apsipirkti, Monterosso tam taip pat yra tinkama vieta.

Kitos miestelio lankytinos vietos yra San Giovanni Battista bažnyčia ir Nostra Signora di Soviore šventovė. Monterosso yra gera vieta leistis į kelionę laivu arba išsinuomoti baidarę ir atrasti raižytą pakrantę jūra.

123RF.com nuotr./Monterosso al Mare
123RF.com nuotr./Monterosso al Mare

Žygis Mėlynuoju taku iš Vernacos

Antroji kelionės stotelė – nuostabaus grožio Vernaca, kur prie mažyčio uosto driekiasi spalvingi Ligūrijos stiliaus pastatai. Verta užsukti į prie pat uosto esančią XIV a. Santa Margherita di Antiochia bažnyčią.

Žygeiviai, nenorintys traukiniu apžiūrėti visos Činkve Terės, turėtų išbandyti Mėlynąjį taką – pėsčiųjų žygio maršrutą, einantį per Vernacą į kitus penkis miestelius.

Išvenkite žmonių Corniglia miestelyje

Penkių minučių kelionė traukiniu nuveš jus į uolų viršūnėje esančią Corniglią, įsikūrusią ant uolėtos atodangos maždaug 330 metrų virš jūros. Tai vienas iš mažiau lankomų vietovės miestelių, nes į pakrantę galima patekti tik beveik 400 laiptelių, o tai kai kuriems keliautojams gali būti iššūkis.

Todėl tai yra gera vieta išvengti minios turistų sezono metu ir romantiškai praleisti laiką.

123RF.com nuotr./Corniglia
123RF.com nuotr./Corniglia

Gražiausias miestelis – Manarola

Vos per dvi minutes traukiniu iš Corniglia pasieksite Manarolą, o jei jaučiatės drąsiau, galite pėsčiomis eiti Mėlynuoju taku. Jeigu nuspręsite atstumą įveikti pėsčiomis, nuo nuotykių galėsite atsigaivinti gražiame miestelio uoste.

Manarola yra bene gražiausias Činkve Terės miestelis. Čia nereikės kopti kalvomis, kad pasimėgautumėte atmosfera ir pasigrožėtumėte vaizdais.

Čia prasideda lengviausia ir romantiškiausia Mėlynojo kelio atkarpa Via dell'Amore, jungianti Manarolą su kaimyniniu Riomaggiore. Visgi šiuo metu kelias uždarytas dėl nuošliaužos ir bus atidarytas tik 2024 m.

Povandeninis nuotykis netoli Riomaggiore

Riomaggiore yra paskutinis Činkve Terės miestelis ir, ko gero, labiausiai modernizuotas, nors vis dar turi daug žavesio. Atsipalaiduokite bei pasimėgaukite gelato, o tada leiskitės prie vandens. Galite atsipalaiduoti paplūdimyje, praleisti dieną degindamiesi ir maudydamiesi.

Tiems, kurie mieliau nardytų, yra nardymo centras, kuriame rasite viską, ko reikia.

123RF.com nuotr./Riomaggiore
123RF.com nuotr./Riomaggiore

Išbandykite Toskanos skonį Livorne

Palikite Činkve Terę už nugaros ir keliaukite į Livorną, kur oficialiai atsidursite Toskanoje. Čia galite apžiūrėti Venecijos kvartalą – XVII a. kanalais nusėtą rajoną, vadinamą Venezia Nuova. Užsukite į vieną iš daugelio prieplaukoje esančių jūros gėrybių krautuvėlių ir paragaukite neįtikėtino cacciucco – vietinio žuvies troškinio patiekalo.

Jei iš Livorno norite keliauti toliau, iki Pizos ir jos garsiojo pasvirusio bokšto – vos 15 minučių kelio traukiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas