Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemaitijos turizmo informacijos centras skelbia meškų paiešką

Telšiuose – Žemaitijos sostinėje ir meškų mieste – įsikūręs Žemaitijos turizmo informacijos centras netikėtai išsipūtė ir radosi daug laisvos vietos, vėl paieškomi meškinai, meškos, meškučiai ir lokiai.
Žemaitijos turizmo informacijos centras
Žemaitijos turizmo informacijos centre veikia meškučių muziejus / Žemaitijos TIC nuotr.

Žemaitijos turizmo informacijos centras skelbia: „Kadangi artėja vasara, o tu tikrai keliausi ir užsuksi į Telšius, tai prašome tavęs prigriebti seniai pamirštą savo vaikystės draugą – meškiną ir atgabenti jį pas mus. Jei manai, kad tavo meška nusipelnė būti paieškoma ir verta Meškų muziejaus eksponato vardo, nešk, vežk, siųsk ją į Žemaitijos turizmo informacijos centrą (Turgaus a. 21, Telšiai)“.

Skelbiama akcija „Užverskime Telšius meškinais ir padarykime juos tūkstančių meškų miestu!“

Meškų muziejus – unikali vieta Lietuvoje, įkurta 2021 metų vasarą.

Paskelbus apie iniciatyvą Žemaitijos turizmo informacijos centrui padovanoti išskirtinius ir nenaudojamus namuose saugomus meškučius, juos atnešė, atvežė, atsiuntė, pagamino žmonės iš Telšių, visos Lietuvos ir užsienio.

Čia nugulė meškos, atsiųstos iš Norvegijos, Danijos, Jungtinės Karalystės, Izraelio, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Austrijos, Kroatijos, Maltos, Graikijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir net Australijos.

Didžiausią įspūdį centro darbuotojams padarė moteris, į savo automobilį sukrovusi 5 dėžes kolekcionuotų meškų ir jas asmeniškai atvežusi į Telšius.

Kalbant apie meškų atsiradimo muziejuje istorijas, galima pasakoti ir apie mažųjų išsiskyrimo su savo mielu draugu ašaras, ir apie unikalias meškučių atsiradimo istorijas vienuose ar kituose namuose, ir apie originalias meškas gaminusių žmonių istorijas, kurių, deja, jau nėra tarp mūsų. Pati seniausia meška kolekcijoje skaičiuoja 60 – uosius savo gyvenimo metus.

Meškų muziejuje galima pamatyti, paliesti, pažaisti ar pasidžiaugti meškinais, pagamintais iš pliušo, stiklo, medžio, keramikos, samanų, kailio ir įvairiausių kitų neįtikėtinų medžiagų.

Jau dabar kolekcijoje surinkta daugiau nei 5000 iš įvairių medžiagų, skirtingų dydžių ir formų meškų ir meškučių.

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ir jos personažas Pasaiba Telšių meškas paskelbė stotele Nr. 1 po Lietuvą keliaujančioms šeimoms su vaikais.

O čia apsilankę ne tik mažieji džiaugsis meškučių gausa, bet ir suaugusieji pajaus nostalgiją, apžiūrinėdami ne vieną dešimtmetį skaičiuojančius eksponatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas