Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 24

Žinomas keliautojas išrėžė, ką mano apie Šventąją: čia „grūduosi“ tik dėl vieno nekuklaus dalyko

Šventosios paplūdimys. Vasara. Vidutinio amžiaus vyras slankioja pakrante ir staiga ima bristi į jūrą. Įbrenda iki juosmens, sustoja ir svajingai įsistebeilija į horizontą. Kiek pastovėjęs parbrenda į krantą. Kodėl jis nusprendė nebesimaudyti, kaip galvojate? Versijų gali būti įvairių – išsigando, sušalo, pamatė banginį, prisiminė, kad yra alergiškas vandeniui ar panašių, bet manoji yra paprastesnė – jis įbrido nusišlapinti. Aišku, tokią versiją įrodyti sunku, neisi gi prie žmogaus ir neprašysi pasiaiškinti. Jis, be kita ko, greičiausiai ir neprisipažintų, nes – o jūs prisipažintumėte?
Atostogos Šventojoje
Atostogos Šventojoje / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Kad ir kaip būtų gėda prisipažinti, šlapinimasis jūroje yra lietuvio identiteto dalis. Neseniai skaičiau, kaip vienas žymus lietuvių dizaineris, besipiktinantis, kad tautiečiai šlapinasi jūroje, o kopose tuštinasi, viešai išsiplūdo ir išvadino Palangos jūrą šūdų duobe, smarve ar panašiais epitetais.

Tualetų mūsų pajūrio ruože išties yra mažai, o dušų nėra visai.

Dar jis visaip keikė Palangos valdžią ir jos merą asmeniškai, liepė jam pačiam maudytis smarvėje bei skundėsi, kad dėl dušų bei tualetų nebuvimo tautiečiai ir yra priversti šikti kopose. Iki ko per 30 metų buvo davaryta Palanga, burnojo įžymybė.

Vaido Mikaičio nuotr. / Atostogos Šventojoje
Vaido Mikaičio nuotr. / Atostogos Šventojoje

Aš pats manau, kad šios pastabos, nors dramos ar kitokiais tikslais yra nemenkai sutirštintos, dalinai yra teisingos, nes tualetų mūsų pajūrio ruože išties yra mažai, o dušų nėra visai. Tiesa, aš pats viso to ruožo šią vasarą dar neišmaišiau, todėl už jį visą kalbėti negaliu, bet galiu pasisakyti apie paprastų žmonių vasaros sostinę Šventąją, kurioje jau spėjau visai netrumpai paatostogauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus