Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žmogaus, dėl kurio sustabdytas kruizas „į niekur“, pakartotinis COVID-19 testas – neigiamas

Singapūro gyventojas, kuriam kruiziniame laive „į niekur“ buvo diagnozuotas COVID-19, buvo pakartotinai ištirtas. Antrasis atsakymas – neigiamas, paskelbė Singapūro sveikatos apsaugos ministerija, kurią cituoja CNBC.
Kruizas Singapūre
Kruizas Singapūre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį paskelbta, kad 83-ejų metų keleiviui „Royal Caribbean“ kruize „į niekur“ buvo nustatytas koronavirusas. Laivas „Quantum of the Seas“ iš Singapūro uosto išplaukė gruodžio 7 d. Apiplaukęs ratą jis po kelių dienų be jokių sustojimų turėjo grįžti atgal į tą patį uostą, tačiau po teigiamo COVID-19 testo keleiviui, namo parplaukė diena anksčiau.

Visiems laivo keleiviams buvo reguliariai atliekami PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testai dėl COVID-19.

„Originalus asmens ėminys buvo iš naujo ištirtas Visuomenės sveikatos laboratorijoje, ir grįžo su neigiamu atsakymu dėl COVID-19 infekcijos. Buvo paimtas ir naujas ėminys, jo atsakymas taip pat neigiamas“, – naktį pranešė Singapūro sveikatos apsaugos ministerija.

Ketvirtadienį ketinama atlikti dar vieną testą, kad būtų galutinai patvirtinta – asmuo yra užsikrėtęs koronavirusu ar ne.

Laivu plaukė 1 680 keleivių ir 1 148 įgulos nariai. Visų jų PGR testų rezultatai prieš kelionę laivu buvo neigiami. Keleiviai ir įgulos nariai, kurie turėjo artimą kontaktą su minėtu 83-ejų metų asmeniu, buvo izoliuoti. Kitiems keleiviams buvo atlikti papildomi testai, ir tik gavus neigiamus atsakymus jiems buvo leista išlipti iš laivo.

„Royal Caribbean“ pranešė, kad dar kartą visą savo įgulą testuos ir ketvirtadienį, o laivas buvo kruopščiai išvalytas ir dezinfekuotas.

Ketvirtadienį turėjo įvykti naujas kruizas, tačiau jis buvo atšauktas.

Toks „klaidingas teigiamas“ COVID-19 testo atsakymas, dėl kurio buvo sujaukta kruizinė kelionė, nėra pirmas. Spalį rašyta apie tai, kad Graikijos fiasko kruiziniame laive apnuogino COVID-19 testų problemą.

Kas tie kruizai „į niekur“

Sustojus kelionėms, Singapūras ėmėsi bandomųjų kruizų. Kruizinis laivas išplaukia iš Singapūro, niekur nestoja ir grįžta atgal į tą patį uostą.

Kruizai „į niekur“ pasiūlyti kaip idėja kelionių ištroškusiems žmonėms. Kartu tai ir proga gauti bent kažkiek pajamų kruizų bendrovėms, kurioms neleidžiama vykdyti tarptautinių keleivinių reisų. Į šį kruizą gali leistis tik Singapūro gyventojai.

Laivuose yra gausu rankų dezinfekcijos vietų, kaukės privalomos visur – net baseinuose. Visi nešioja specialius įrenginius, kurie leidžia greitai atsekti kontaktus.

„Quantum of the Seas“ laive yra ir ligoninė su plaučių ventiliatoriais. Norint užtikrinti saugius atstumus, laivu plaukia perpus mažiau žmonių nei galėtų. Į laivą pumpuojamas šviežias oras per galingas oro kondicionavimo sistemas.

Įgulos nariai, kurie yra ne Singapūro rezidentai, turėjo 14 dienų izoliuotis savo šalyje, o tuomet dar 14 – Singapūre. Tik tuomet jiems leista įžengti į laivą.

Daugiau apie tai, kokių priemonių imtasi šiuose laivuose, skaitykite čia: Kaip atrodo kruizas „į niekur“: eilės norint patekti į baseiną ir privalomi kontaktų sekimo prietaisai.

Kruizų pramonė patyrė didelį smūgį pandemijos pradžioje, kai vieni didžiausių protrūkių buvo fiksuoti būtent juose.

Paskelbus apie kruizus „į niekur“, bilietų paklausa spalį buvo net šešis kartus didesnė, nei bendrovei įprasta šį mėnesį, „Roayal Caribbean“ atstovai sakė „New York Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas