Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žygis vaikams: pažintis su Pilaite, pramogos ir varžytuvės

Nors išgirdus žodį „atostogos“ daugeliui pirmiausia kyla mintis apie ramų poilsį ir gulinėjimą prie ežero ar baseino, yra ir trokštančių kuo daugiau sportinių užduočių, proto mankštos ir kitų iššūkių. Tokiais nuotykių ieškotojais rūpinasi didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“. Savaitgalį jo rengtame „Vasaros žygyje’22 su Activus“ tiek vaikai, tiek suaugusieji džiaugėsi edukacijomis ir eksperimentais, o daugelis sostinės miškuose dar ir rado užuovėją nuo alinančių karščių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Vasaros žygyje’22 su Activus“
„Vasaros žygyje’22 su Activus“ / Organizatorių nuotr.

Atrasti dar neatrastas vietas

Jau trečiasis vaikams, jų tėvams, seneliams ir mokytojams skirtas žygis šįkart kvietė susipažinti su istoriniu Vilniaus rajonu – Pilaite. Pasirinkę vieną iš trijų maršrutų – 4, 6 ar 12 kilometrų – žygeiviai turėjo progą išvysti fotogeniškiausius Girulių miško kampelius ir pasigrožėti žaliuojančiu Pilaitės piliakalniu. Būtent ant jo kadaise stovėjo prabangi pilis, suteikusi rajonui pavadinimą. Mažuosius trenkturiečius, kaip jie patys pasakojo, ypač sužavėjo Pilaitės vėjo ir vandens malūnų teritorija. Joje buvo galima ne tik prisiliesti prie senosios technikos, bet ir apžiūrėti vintažinių durų bei automobilių ekspoziciją.

Atidžiai sekti žygio maršrutą netrukdė nei alinantis 30 laipsnių karštis, nei Girulių miško reljefas – mažoms vaikų pėdutėms kai kurios kalvos tapo tikrais kalnais. Ryžto nestigo ir mamoms bei tėčiams, kurie 12 kilometrų maršrutą įveikė su nešioklėmis ant pečių. Na, o didžiausieji nuotykių ieškotojai į žygį atvyko net iš Norvegijos – Pilaitės legendos, ko gero, pasklis ne tik už Vilniaus, bet ir Lietuvos ribų.

Smagios varžytuvės ir saldžios miškų gėrybės

Žygeivius džiugino ne tik įspūdingi gamtos ar istorinių objektų vaizdai, bet ir pramogos. Kartu su „Edulando“ komanda mažieji žygeiviai galėjo raganų puode išsivirti burtininkų skysčio, pasigaminti fėjų ir miško trolių dulkėmis apibarstytų šlykštukų ar atsigaivinti šalčio limonadu. Starto ir finišo zonose bei keturiose stotelėse mažųjų laukė ir smagūs personažai, paruošę daugybę užduočių: kuo toliau nušokti, surasti išskirtiniausią akmenį ar tiesiog apkabinti savo artimuosius. Tiek vaikai, tiek jų tėvai ir seneliai pasakojo, kad tokios užduotys komandas dar labiau suartino.

Netrūko ir „sveikos“ tarpusavio konkurencijos. Tradicinėje „Hiatus“ komandų įskaitoje – netikėta baigtis. Pirmąją vietą pasidalino dvi komandos – „Gaižiūnių komanda“ ir „Hiatus“, kartu įveikę po 60 kilometrų, o treti liko „Cognizant“, nuo lyderių atsilikę vos 6 kilometrais.

Pasivaržyti buvo galima ir surinktų žemuogių skaičiumi. Girulių miške šiais gamtos turtais džiaugėsi ne tik trenkturiečiai, bet ir Pilaitės gyventojai – jie žygeiviams atskleidė vietas, kur uogų daugiausia. Na, o energijos suteikiančiais skanumynais pasirūpino ir „TrenkTuro“ partneriai: „Activus“ dovanojo gardžių košių, „Saulės grūdas“ vaišino maistingais trapučiais, gardžių staigmenų buvo galima rasti „Barboros“ autobusiuke, „Veri Beri“ mažuosius lepino sveikomis vaisių juostelėmis, „Gaidelis 7 grūdai“ vaišino naujaisiais pusrytainiais, o troškulį malšino „Hermis“ vanduo.

Organizatorių nuotr./ „Vasaros žygyje’22 su Activus“
Organizatorių nuotr./ „Vasaros žygyje’22 su Activus“

Kad karštą dieną nepasidarytų bloga, stotelėse žygeivių laukė „BENU“ pirmosios pagalbos vaistinėlė, o pavargusiomis žygeivių kojomis rūpinosi „Perskindol“. Be to, starto ir finišo zonoje veikė jau tradicija tampanti Sveikatingumo zona, kurioje žygeiviai galėjo atlikti ne tik įvairius pratimus, bet ir sužinoti savo biologinį amžių ar kitus organizmo rodiklius. Nepamiršta ir žygeivių emocinė sveikata – „Vaikų linija“ kvietė pažinti savo emocijas ir pasigaminti sėkmės akmenukus. Na, o keturkojų keliauninkų be skanių dovanų nepaliko „KIKA“. Beje, jie, kaip ir žmonės, buvo apdovanoti išskirtiniais, leistis į dar vieną žygį kviečiančiais, medaliais.

Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Kitas žygis – į Lietuvos ramybės oaze tituluojamą Kuršių Neriją. Ten laukia ne tik trumpieji maršrutai, bet ir tikru iššūkiu bei drąsiausių žygeivių svajone vadinama 100 kilometrų trasa. Jau dabar ruoškite kojas, akis ir ausis, nes įspūdžių tikrai netrūks. „Coastline Trek’22 su Gjensidige“ – jau rugsėjo 17 dieną!

Daugiau informacijos ir registracija yra čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas