Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 nesenstančių drabužių, kuriuos prancūzės turi savo spintose

Maxine Eggenberger, portalo whowhatwear.co.uk redaktorės asistentė, itin mėgstanti prancūzių stilių ir daug juo besidominti, sako pastebėjusi, kad beveik visų prancūzių, kurias ji seka, spintoje vyrauja tie patys būtiniausi drabužiai. „Prancūzės investuoja ne į tendencijas, o į nesenstančius daiktus“, – „Who What Wear“ patvirtina Marissa Cox, dabar gyvenanti Paryžiuje. Taigi kokius drabužius renkasi prancūzės, kad visada atrodytų elegantiškai?
Stilius
Stilius / 123RF.com nuotr.

M.Eggenberger išskyrė 10 drabužių, kuriuos rastume prancūzių spintose.

Lietpaltis

Nėra klasiškesnių paltų už lietpalčius, todėl nenuostabu, kad jie taip dažnai sutinkami prancūzų kultūroje ir prašmatniausių Prancūzijos gyventojų spintose.

Gėlėta palaidinė

Prancūzės yra nepaprastai elegantiškos, o palaidinė – detalė, padedanti joms to pasiekti. Nors jos dėvi beveik visas palaidines, pastebime, kad mūsų sekamos prancūzės dažniausiai renkasi gėlėtas.

Platėjančios kelnės

Prancūzių stiliui būdingas subtilus aštuntojo dešimtmečio stilius, todėl daugelis elegantiškiausių šalies moterų vis dar renkasi platėjančias kelnes.

Balerinos bateliai

Žinome, ką galvojate: balerinos bateliai prancūzėms? Tačiau iš visų prancūziško stiliaus klišių tai yra vienintelis daiktas, kurį prancūzės iš tikrųjų dėvi.

Suknelė su petnešėlėmis

Kalbant apie sukneles, prancūzės paprastai renkasi nerūpestingus siluetus (nebent jos būtų aukštosios mados). Daugelio prancūzių kasdienis pasirinkimas yra paprastos suknelės su petnešėlėmis.

Tiesaus kirpimo mėlyni džinsai

Sunku prisiminti laikus, kai džinsai tiesiomis klešnėmis nedominavo mūsų spintose. Prancūzės jau daugelį metų nepaleidžia šios vintažinės mėlynos spalvos džinsų tendencijos.

Juodas švarkas

Rasti prie kasdienės aprangos tinkantį švarką gali būti sudėtinga, bet tik ne tada, jei turite juodą švarką. Prancūzės juos vilki prie džinsų ir suknelių.

Minkštas susagstomas megztukas

Nors megztiniai yra pagrindinė mūsų žiemos garderobo dalis, prancūzės juos dėvi ir pavasarį bei vasarą, nes tai yra lengvas sprendimas, kai reikia ką nors užsimesti. Jos dažnai juos dėvi vienus – be jokio kito viršutinės dalies drabužio.

Rankinė ant peties

Rankinės, dėvimos ant peties, yra praktiškesnės už rankines, turinčias trumpą rankeną, ir elegantiškesnės už tas, kurios dėvimos persimetus per petį (įstrižai), todėl prancūzės renkasi būtent šias.

Trumpas sijonas

Niekas taip nemėgsta trumpų sijonų kaip prancūzės. Progai pasitaikius jos dėvi juos su aukštakulniais, tačiau dažniau prancūzes pamatysite dėvinčias trumpus sijonus prie ilgų batų ir džemperių ar marškinėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas