Sportas gyvai

5 būdai, kaip iš drabužių išvalyti antiperspiranto paliktas baltas dėmes

Vienas nemaloniausių dalykų – prakaitavimas. Kad jo išvengtume, naudojame įvairias tam skirtas priemones. Tačiau ne retai tenka susidurti su kitu nemaloniu aspektu – naudojamas antiperspirantas palieka nepageidaujamas baltas dėmes ant drabužių. Kaip jas panaikinti?
Dezodoranto dėmės ant marškinėlių
Dezodoranto dėmės ant marškinėlių / 123RF.com nuotr.

Reklamos dažnai skelbia, kad dezodorantas suteikia gaivų kvapą, antiperspirantas – puikiai apsaugo nuo prakaitavimo, ir kad šios priemonės nepalieka jokių dėmių ant drabužių. Jei esate išbandę savo kailiu, žinote, kad neretai tokie skambūs šūkiai ir lieka šūkiais, o drabužius „papuošia“ nepageidaujamos baltos dėmės.

Pateikiame penkias priemones (veikiausiai visas jas turėsite namuose), kurias galite pasitelkti į pagalbą, norėdami pašalinti antiperspirantų ir dezodorantų paliekamas dėmes.

Druska

Kaip rašo goodhouse.ru., valymo būdas naudojant druską labiausiai tiks dėmėms, kurios jau spėjo įsigerti į audinį. Taigi, sudrėkinkite nešvarias drabužio vietas vandeniu ir pabarstykite druska. Palikite taip mažiausiai porai valandų.

Praėjus nurodytam laikui dar kartą sudrėkinkite tas druska pabarstytas vietas ir gerai rankomis patrinkite (druskos nenuplaukite, kai drėkinsite audinį). Po šios procedūros drabužį skalbkite įprastu būdu.

Sakoma, kad toks dezodoranto, antiperspiranto dėmių šalinimas puikiai tinka tiek baltiems, tiek juodiems audiniams.

Actas

Vienas geriausių būdų dezodoranto, antiperspiranto dėmėms pašalinti, anot whowhatwear.co.uk, yra pamirkyti dėmėtus drabužius acte (pamėginkite naudoti distiliuotą baltąjį actą 5 proc.). Leiskite drabužiui ar tik dėmėtai vietai mirkti 45–60 minučių, tada švelniai pavalykite dėmę tekstūruota šluoste arba nenaudojamu dantų šepetėliu. Paskui drabužį išskalbkite.

Teigiama, kad toks dėmių valymas puikiai tinka tiek baltiems, tiek spalvotiems drabužiams.

Soda

Soda, kaip ir actas, yra puiki valymo priemonė – taip pat ir dezodoranto dėmėms šalinti. Jums reikės: sumaišyti tris dalis valgomosios sodos su viena dalimi vandens, kad masė taptų lyg pasta, o tada šiuo mišiniu patrinti dėmes ant drabužio. Taip ištrintą drabužį palikite valandai ar dviem, vėliau išskalbkite.

123RF.com nuotr./Valgomoji soda
123RF.com nuotr./Valgomoji soda

Aspirinas

Mažiausiai tikėtina priemonė nuo dėmių gali slėptis jūsų vaistinėlėje. Sutrinkite keturias ar penkias aspirino tabletes ir sumaišykite miltelius su nedideliu kiekiu vandens, kad masė taptų lyg pasta. Ja ištrinkite dėmes (kaip ir su soda), o paskui drabužį išskalbkite.

Pastaba: šis metodas idealiai tinka baltiems drabužiams, tačiau gali sugadinti tamsius.

Pėdkelnės

Jeigu dėmės nuo dezodoranto, antiperspiranto nėra įsisenėjusios, atsirado ką tik – tai yra, jūs rengėtės ir neapsižiūrėjote, o balti dryžiai staiga „papuošė“ jūsų drabužį, teigiama, kad tikru stebuklu gali tapti.... senos pėdkelnės. Tereikia jas susukti į gniužulą ir patrinti atsiradusias dėmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius