Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias moterų galvosūkis – ką padovanoti vyrui? Stiliaus ekspertai pataria, kas jį galėtų nudžiuginti

Prieš Kalėdas visi sukame galvas, ką padovanoti artimiesiems. Tačiau kiekviena moteris pasakys, kad ypatingai sunku išrinkti dovaną vyrui. Apie tai, kuo juos nudžiuginti ir kokios dovanos būtų naudingos, o ne dūlėtų spintoje, 15min studijoje kalbėjosi vyrų stiliaus ekspertas Algirdas Gricius ir profesorius Eugenijus Skerstonas.

Profesorius E.Skerstonas, kalbėdamas apie dovanas ir kas patiktų vyrams, pataria atsiminti, kad vyrai mėgsta praktiškas dovanas. „Taip pat vyrai yra atviresni humorui, bet tuo pačiu reikia būti atsargesniems su juokingomis užuominomis. Svarbus ne tik praktiškumas, bet ir suteikiamas džiaugsmas, įvertinimas, jausmas, kad esi neužmirštas, emocijos. Kalbant apie daiktines dovanas, patarčiau pasigilinti, pasidomėti žmogaus veikla, profesija, karjera - tai padės lengviau atrasti tinkamą sprendimą“, – kalba profesorius.

Dovanos parinkimas – lyg medžioklė

E.Skerstonas dovanos parinkimą palygina su medžiokle, kai nėra aišku pataikysi ar ne ir priduria, kad nebūtinai dovana turi būti brangi, net jeigu ji ir įmantri. Sėkminga įmantri dovana būtų ta, kuri patinka ne jums, o dovanos gavėjui.

„Žmogus turi suprasti, kad dovanojate atsižvelgdamas į jį, o ne į save, savo interesų lauką. Joje gali slypėti ir paslėpti simboliai, kuriuos supranta dovanos gavėjas ir dovanotojas. Dovanos kryptis apskritai priklauso nuo žmogaus profesijos. Labai svarbus yra dovanojimo procesas ir aplinka. Pavyzdžiui, galima pakviesti žmogų vakarienės ir jos metu įteikti dovaną, be to, šventiška vakarienė bus graži to dovanojimo proceso sudėtinė dalis“, – sako profesorius.

Shutterstock nuotr./Dovana artimajam.
Shutterstock nuotr./Dovana artimajam.

A.Gricius antrina ir priduria, kad dažnai vyrai, kalbėdami apie gautas dovanas dalinasi, kad jos patikusios jų antrajai pusei, bet ne jiems patiems, nes tai yra „ne apie juos“ ir pataria renkant dovaną galvoti, ar ji patiks tam žmogui, kuriame dovanojate.

„Jeigu žmogui patinka garsūs prekių ženklai ir jis norėtų turėti tokius akinių rėmelius, drabužius ar aksesuarus, reikėtų į tai atsižvelgti, net jeigu jums, kaip dovanotojui, tai nepatinka. Brangesnę dovaną visada galima padovanoti kartu su draugais ar artimaisiais“, – kalbėjo stiliaus ekspertas.

Pasak profesoriaus, dovanojantis žmogus turėtų būti supratingas, pavyzdžiui, jeigu dovaną renka ne tokiam artimam žmogui, pasiklausti jį supančios aplinkos, kas jam galėtų patikti. „Labai gražu yra individualizuotos dovanos, tai gali būti ir juvelyrinis dirbinys, laikrodis, diržas (sagtis), ant kurių galima išgraviruoti monogramas. Bendraudamas su aukštos kilmės prancūzais, kurie turi ir nuosavas pilis, pastebėjau, kad jie dovanoja ne tik monogramomis, bet ir herbais papuoštas (graviruotas) dovanas“, – teigė profesorius.

Praktiškos dovanos, susijusios su vyro išvaizda

Pasak E.Skerstono, tokios dovanos gali būti matomos ir nematomos. Tarkime, prabangios šukos tikrai pravers save prisižiūrinčiam, etiketo besilaikančiam vyrui, kurios tam tikrose situacijos gali būti pastebėtos ir įvertintos aplinkinių. „Jeigu matote, kad vyro siekis yra ne stilius, o mada, naujausias mados tendencijas galime pamatyti bet kuriame prekybos centre, tad be abejonės jis džiaugsis tokia gauta dovana, kuri atitinka jo norus“, – sako profesorius.

Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Eugenijus Skerstonas
Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Eugenijus Skerstonas

A.Gricius priduria, kad kalbant apie praktiškumą, nevertėtų dovanoti vyrui, tarkime, trečiojo kaklaraiščio, jeigu jis juos nešioja labai retai ir išskirtinėmis progomis: „Tokiais atvejais pasiūlau – o gal tiktų švarko nosinaitė (fantazija), ypač, jeigu vyras nešioja švarkus ir kostiumus, nes tai padėtų sukurti ir išskirtinį akcentą. Be to, dovanoje gali slypėti ir tokia subtili užuomina, kuri padėtų paryškinti privalumus ir paslėpti trūkumus“.

„Dar viena dažna dovana – pinginė, bet norėčiau pasakyti, kad vyresni žmonės yra pripratę prie savo piniginės. Įvardinčiau piniginę kaip banalią ir klastingą dovaną, nes žmonės pripranta prie daiktų ir nenori jų keisti, tad naują gali padėti ir į stalčių. Vyrai, beje, pripranta prie diržų ir visiškai nesitaiksto su tokiomis egzotiškomis dovanomis kaip petnešos, įmantri skrybėlė“, – dalinasi E.Skerstonas.

Jis prideda, kad Kalėdos yra svajonių metas ir nebūtinai jis turi būti susijęs su daiktiškomis dovanomis: „Tačiau tai puiki proga svajonei suteikti sparnus, pamaloninti jums artimą žmogų. Vienas apsidžiaugs gavęs blizgių komplektą ar meškerę, o aš – segtukų į marškinių rankogalius porą. Kad nudžiugintumėte dovana, žmones reikia pažinti. Kartais pavyksta pataikyti, o kartais – ne. Dėl to paskutinės minutės pirkiniai gali būti klaida, dovaną reikėtų apgalvoti ir tuo užsiimti anksčiau, kad ji suteiktų džiaugsmą dovanų gavėjui“, – kalbėjo E.Skerstonas.

Stiliaus ekspertų pokalbį ir visus patarimus, ką padovanoti vyrui, žiūrėkite čia:

VIDEO: Didžiausias moterų galvosūkis – ką padovanoti vyrui? Stiliaus ekspertai pataria, kas jį galėtų nudžiuginti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas