Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Clare Waight Keller tapo naująja prancūzų mados namų „Givenchy“ kūrybos vadove

Šešerius metus praleidusi mados namuose „Chloé“ dizainerė Clare Waight Keller tapo naująja mados namų „Givenchy“ kūrybos vadove. Ji pakeitė šias pareigas nuo 2005-ųjų ėjusį Riccardo Tisci. Dizaineris mados namus paliko sausį. Vis dar netyla kalbos, kad jis ketina pereiti į „Versace“.
Clare Waight Keller
Clare Waight Keller / Vida Press nuotr.

C.Waight Keller buvo viena kandidačių „Givenchy“ kūrybos vadovo kėdei užimti. Kovo 2 d. Paryžiuje ji pristatė paskutinę savo kolekciją kaip „Chloé“ kūrybos vadovė.

Ji taps pirmąja prancūzų mados namų „Givenchy“ kūrybos vadove moterimi. Prieš R.Tisci kūrybos vadovo pozicijos priklausė Johnui Galliano, Lee Alexanderiui McQueenui ir Julienui Macdonaldui.

„Esu labai laimingas, kad C.Waight Keller prisijungė prie LVMH grupės, – sakė LVMH vadovas Bernard'as Arnault. Tikiu, kad jos didžiulė patirtis ir vizijos leis „Givenchy“ pereiti į kitą etapą išlaikant savo unikalų kelią.“

Vida Press nuotr./Clare Waight Keller
Vida Press nuotr./Clare Waight Keller

C.Waight Keller, priešingai nei jos pirmtakas R.Tisci, yra žinoma kaip rami ir mandagi asmenybė, besidominti menais. Britų dizainerės sėkmę mados namuose „Chloé“ lėmė gebėjimas kurti nešiojamus, trokštamus drabužius, o bene svarbiausia – aukštos klasės batus ir rankines, kurie buvo parduodami mažmeninėje prekyboje.

C.Waight Keller yra baigusi Londono karališkąjį menų koledžą, paskui persikėlė į Niujorką dirbti mados namams „Calvin Klein“. Vėliau buvo atsakinga už „Ralf Lauren Purple Lable“ vyriškų drabužių dizainą. Tomas Fordas ją pakvietė į „Gucci“ dirbti vyresniąja dizainere kartu su Christopheriu Bailey ir Francisco Costa.

Čia ji liko iki 2005-ųjų, kol buvo pakviesta į „Pringle of Scotland“ dirbti kūrybos vadove.Jos talentas kurti aksesuarus labai laukiamas ir „Givenchy“, čia ji taip pat kurs drabužius ir vyrams, ne tik moterims.

Oficialiai eiti naująsias pareigas C.Waight Keller pradės gegužės 2 d. Pirmąją jos kolekciją kaip „Givenchy“ kūrybos vadovės išvysime spalį, vykstant Paryžiaus mados savaitei.

Kol kas lieka neaišku, kuriuo keliu pasuks buvęs ilgametis mados namų „Givenchy“ kūrybos vadovas R.Tisci. Jis pats dar nieko nepatvirtino, tačiau netyla kalbos, kad naujoji dizainerio darbovietė – italų mados namai „Versace“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas