Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerės A.Deveikytės „karantino veikla“: dovanojo moterims audinius ir siuvo sukneles per atstumą

Nors pasaulinė viruso pandemija sugriovė daugelio planus ir sustabdė darbus, tačiau ji suteikė ir puikią progą stabtelėti bei atrasti naujų galimybių. Būtent tai atrado ir garsi dizainerė Agnė Deveikytė, nes pagaliau atsirado laisvo laiko savo ilgai puoselėtas kūrybines idėjas paversti puikiais socialiniais projektais, leidžiančiais daugeliui moterų ir merginų pasipuošti dizainerės kurtais drabužiais ir pasijusti išskirtinėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Agnė Deveikytė ir jos siūti drabužiai iš dovanotų audinių
Agnė Deveikytė ir jos siūti drabužiai iš dovanotų audinių / Asmeninio archyvo nuotr.

Vienas tokių projektų tapo idėjos „kuriu iš to, ką turiu“ įgyvendinimas. Kaip teigia A.Deveikytė, ji jau seniai galvojo apie tai, kad moteris reikėtų paskatinti būti sąmoningesnėmis ir mažinti vartojimą.

Tad per karantiną, užsidarius audinių parduotuvėms, dizainerė sumanė turimus audinius ir jų likučius padovanoti moterims, norinčioms pasisiūti pageidaujamą drabužį individualiai. Tokiu būdu bet kuri moteris galėjo įgyvendinti savo svajonę – įsigyti garsios dizainerės darbą, sumokėdama tik už siuvimo paslaugą.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Deveikytė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Deveikytė

Visas siuvimo procesas tapo savotiška pramoga per karantiną, nes moterys, sekančios A.Deveikytę socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“, galėjo rinktis pageidaujamus audinius, jų spalvų derinius, aptarti labiausiai tinkančius siluetus ir kitas detales.

Visi primatavimai vyko nuotoliniu būdu, moterims atsiuntus tikslius kūno matmenis pagal dizainerės nurodymus. Gavusi juos A.Deveikytė kūrė eskizus ir siuntė jų piešinius klientėms, kurios galėjo vizualiai įsivaizduoti, kaip atrodys jų svajonių suknelė vasarai ar vėjyje besiplaikstantis sijonas. Toks kūrybinis procesas leido atsiriboti nuo nerimo dėl ateities ir įkvėpė atsipalaiduoti bei pasvajoti apie nerūpestingas vasaros dienas.

„Gavau labai gražių atsiliepimų iš moterų, kurios sakė, kad puikiai pavyko per atstumą pataikyti dydį ir pasiūti individualiai. Labai džiugino atgalinis ryšys, kai laimingos moterys siuntė asmenines nuotraukas su nauju drabužiu ar vaizdo įrašus, kurie buvo publikuojami mano socialinių tinklų paskyrose.

Tai labai padėjo praskaidrinti jų nuotaikas per karantiną, nors pradžioje ir jautėsi nerimas. Tačiau svajojimas apie ateitį, gražias sukneles, kurias bus galima dėvėti vasarą, moterims padėjo atsipalaiduoti ir praskaidrino nuotaiką“, – negalėdama nuslėpti emocijų ir džiugesio šio projekto sėkme dalijosi dizainerė A.Deveikytė.

Be šio projekto įgyvendinimo, Agnė džiaugiasi ir kitos idėjos realizavimu, kai surengė savo dešimties mados kolekcijų pavyzdžių išpardavimą itin palankiomis kainomis.

Dizainerė pripažįsta, kad šiek tiek gaila buvo skirtis su kai kuriais autoriniais drabužiais, kurie buvo kurti panaudojant jau firminiu tapusį audinių pynimą, nes jie vis dar kėlė daug sentimentalių prisiminimų ir teigiamų emocijų apie buvusius sėkmingus kolekcijų pristatymus.

Tačiau tik paskelbus apie šią akciją sulaukta daug dėmesio, moterys net tarpusavyje varžėsi, kuri pirma turės galimybę įsigyti dizainerės kurtą suknelę, paltą ar kostiumėlį. Dauguma kolekcijų pavyzdžių buvo išparduoti vos per porą valandų.

Pasak A.Deveikytės, teko gerokai paplušėti atsakant į visų norinčiųjų užklausas ir vėliau supakuojant siuntas bei jas pristatant į paštomatą. Toks didžiulis susidomėjimas tik įrodė, kad ir ateityje teks organizuoti tokią akciją ir stengtis, jog tai taptų gražia tradicija.

Labai džiugino atgalinis ryšys, kai laimingos moterys siuntė asmenines nuotraukas su nauju drabužiu.

Kaip teigė dizainerė A.Deveikytė, vienas prasmingiausių ir labiausiai širdį glostančių projektų jai taps fotosesija, kurioje dalyvauti buvo pakviestos moterys, galėjusios pasidalyti ne tik savo istorija ir patirtimi, bet ir nekompleksuoti dėl savo kūno formų.

Deja, mados pasaulyje dažnai vyrauja gana griežti grožio standartai ir reikalavimai manekenių išvaizdai. Tačiau pats didžiausias malonumas yra juos laužyti ir pristatyti vasaros suknelių kolekciją, skirtą realioms moterims, kurios žavi savo charizma, gyvenimo džiaugsmu ir didžiuojasi savo moteriškomis formomis.

Tad visas fotosesijas dalyves dizainerė ne tik papuoš savo kurtomis suknelėmis, bet ir sukurs visą įvaizdį bei tikrą šventės atmosferą, pasitelkusi profesionalią grožio meistrų, dekoratorių ir fotografų komandą.

Dizainerė tikisi, kad ši talentinga komanda įkvėps ne tik projekto dalyves, bet ir kitas moteris dar labiau save pamilti, tobulėti ir atskleisti savo talentus bei pradėti jais dalytis su kitais.

„Tai bus ne tik fotosesija, bet ir tikra šventė, skirta moterims ir jų moteriškumui. Planuojama visos dienos išvyka ant ežero kranto, kurios metu vyks ne tik fotosesija, bet ir piknikas, skirtas naujoms pažintims bei patirtims.

Man tai pakankamas iššūkis – atsirinkti įkvepiančias moteris, kurių yra tiek daug, ir sukurti sukneles tokias, kad jos tiktų projekto dalyvėms ir atskleistų jų charakterį.

Šis projektas – fotosesija, keičianti standartus ir stereotipus, organizuota kitaip, nei tai darydavau įprastai dirbdama su profesionaliais modeliais. Man tai pakankamas iššūkis – atsirinkti įkvepiančias moteris, kurių yra tiek daug, ir sukurti sukneles tokias, kad jos tiktų projekto dalyvėms ir atskleistų jų charakterį.

Tikiu, kad šis projektas bus įkvėpimas ne tik man, kaip kūrėjai, bet ir kitoms moterims. Jis padės atrasti naujus kelius ir kūrybinius sprendimus, padėsiančius po karantino su nauja energija kibti į savo gyvenimo projektus, kurti savo gyvenimą ir įkvepiančias iniciatyvas taip, kaip norisi, – po mažą žingsnį kasdien“, – savo kūrybinėmis idėjomis dalijosi dizainerė A.Deveikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento