Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drabužių kūrėja A. Gilytė: „Trijų sluoksnių garderobas, kurio nenugalės rudens oro nenuspėjamumas“

Nors vasaros šiluma dar palaiko neįpareigojančias nuotaikas, į miesto gatves greitu žingsniu parskrieja profesinės ambicijos, intensyvus tempas, ir, be abejo, rudens oro nenuspėjamumo geriausias priešnuodis – rūbų sluoksniai.
Rudeniškas stilius
Rudeniškas stilius / Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr.
Temos: 1 Agnė Gilytė

Drabužių kūrėja Agnė Gilytė prisipažįsta, kad rudens spintos neįsivaizduoja be sluoksniavimui skirtų drabužių, kurių pagalba susikuria dešimtis skirtingų rūbų derinių, rašoma CAPSULE by Agnė Gilytė pranešime žiniasklaidai.

Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui
Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui

Agnė Gilytė juokaudama sako, kad rudens sezonu savo klientėms ji visuomet siūlo nepamiršti „svogūniškos“ arba dar kitaip žinomos kaip „sluoksniavimo filosofijos“. „Jei paliekam namus ar sugrįžtam į juos kai ryto vėsa kabina nosį, tai įdienojus, žiūrėk, jau ir švarkelį galima nusimesti. Kruopščiai atsirinkdama rūbus sluoksniavimui, beveik niekuomet nepapuolu į orą, kuris man būtų netikėtas“.

Drabužių kūrėja sako, kad norint sukurti orui nepavaldžius rūbų derinius užtenka naudotis 3 sluoksnių filosofija:

Pirmas sluoksnis: prie kūno glundantis rūbas – trikotažiniai marškinėliai ar kostiuminė liemenė, jei lepina oras – suknelė

Viduryje rudeniškos dienos įsiplieskus kaitriai saulei, ne retai norisi nusimesti ryte būtinybe atrodžiusius papildomus rūbų sluoksnius. Būtent dėl šios priežasties A. Gilytė pataria po marškiniais, švarku, ar lengvu megztuku visuomet vilkėti trikotažinius klasikinius ar berankovius marškinėlius, arba klasikiniu, bet itin madingu akcentu tapusius – prigludusius golfus.

Jei oras lepina, visuomet galima svarstyti ir suknelės arba sijono variantą. Prie romantiškai plazdančios suknelės puikiai derės grubesnio rašto megztukas ar švarkas.

Derinant skirtingas sukneles ar sijonus, svarbu nepamiršti, jog už lango jau ne vasara ir geriau rinktis kiek rudeniškesnę avalynę, kaip kad sportbačiai, aulinukai arba ilgaauliai batai. Jei suknelė ilgesnė ir vienspalvė, prie ilgaaulių batų gali puikiai derėti spalvotos kojines, subtiliai išlindusios pro batų viršaus kamputį.

Antrasis sluoksnis: marškiniai ar lengvas megztukas, mažiau įpareigojančiai dienai – džemperis

Kad niekuomet nebūtų per šalta, drabužių kūrėja rekomenduoja sluoksniuoti bazinius rūbus kaip trikotažiniai marškinėliai su kokybiškais medvilniniais marškiniais arba lengvais megztukais. Prie baltų trikotažinių marškinėlių puikiai tiks žydri ar balti laisvesnio kirpimo marškiniai, kurie dailiai dera tiek prie kostiuminių kelnių, tiek prie džinsų.

Jei norisi daugiau sluoksnių – ant pečių galima dailiai persirišti lengvą megztuką ar džemperį, kuris reikalui esant gali pasitarnauti ir kaip šalikas, ir kaip papildomas rūbų sluoksnis.

„Ieškant aprangos akcento, visuomet skatinu dėmesį atkreipti į ryškesnes palaidines. Jos gali būti išskirtinės tiek savo spalva, tarkime, raudona, arba savo raštu“.

Pavyzdžiui, leopardo rašto susagstomi marškiniai gali tapti pagrindine aprangos detale, prie kurių derinant juodas, klasikinio, laisvo kirpimo kelnes sukursite stilingą, tačiau tuo pat metu ir elegantišką įvaizdį. Svarbu atsiminti, jog lengvesniam rūbų stilizavimui, geriausia išsirinkti vieną – du aprangos akcentus, kad bendras įvaizdis netaptų perkrautas.

Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui
Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui

Trečiasis sluoksnis: švarkai ir lietpalčiai

Paskutinis sluoksnis – kokybiškas švarkas ar lietpaltis, o žvarbesnėmis dienomis praversti gali ir abu. Kadangi šie rūbai, tikėtina, jog bus naudojami dažnai ir prie skirtingų derinių, A. Gilytė pataria rinktis klasikinių spalvų medžiagas, kurios derėtų prie visko.

Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui
Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui

„Galvojant apie lietpalčius verta rinktis universalias ir ganėtinai neutralias – tabako, tamsiai mėlyną ar žalią – spalvas, kurios puikiai derės su kitomis garderobo detalėmis. Jei kalbame apie švarkus, asmeniškai savo garderobo neįsivaizduočiau be juodo, rudo bei languoto rašto švarkų. Su jais galiu sugalvoti bet kokį derinį, kuris atrodys ne tik stilingai, bet ir bus šiltas bei patogus“, – sako A. Gilytė.

Akcentai gerai dienai ir stilingai aprangai: šalikėliai ir skaros

„Sluoksniavimo filosofija nebūtų baigta, jei jos nepapuoštų keli dailūs aksesuarai, suteikiantys įvaizdžiui unikalumo ir savitumo. Mano akimis vienas universaliausių akcentų, tinkantis prie daugumos įvaizdžių yra siauras, tarsi juostelė, šalikėlis”, – sako A. Gilytė.

Jis puikiai dera prie marškinėlių, palaidinių, marškinių, megztinių, suknelių ir švarkų – greitai transformuoja bet kokį įvaizdį ir suteikia jam elegantiškumo. Toks šalikėlis gali būti naudojamas ne tik ant kaklo, bet ir kaip diržas, ar kaip akcentas, užrištas ant rankinės rankenos ar šono.

Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui
Capsule by Agne Gilyte archyvo nuotr./Stiliaus patarimai rudens sezonui

Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į akcentines, margaspalves skaras. Rudens pradžioje tokią skarą galima dėvėti kaip palaidinę po susagstytu švarku, o rudeniui kiek labiau įsibėgėjus ja galėsite apsigaubti pečius ar kaklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas