Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dydis nesvarbu“ laužo mitus: ar tikrai spalvos ir raštai didina apimtis?

Ryškios spalvos ir raštai netinka norinčioms pasislėpti minioje ir likti nepastebėtomis. Jie skirti plius dydžio damoms, gyvenančioms tikėjimu, kad jos yra vertos būti ryškios tiek, kiek pačios to nori.
Milda Metlovaitė, Ashley Graham
Milda Metlovaitė, Ashley Graham / Žygimantos Gedvilos ir Vida Press nuotr.

Dažniausiai patarimai susiję su tuo, kad kuo didesnės formos ir platesni linkiai, tuo tamsesnes spalvas ir mažiau raštų turinčius audinius reikėtų rinktis. Tačiau su laiku moterys drąsiai peržengia tokius mitus arba gražiai juos adaptuoja sau net juodą paversdamos ryškiausia spalva visoje paletėje.

Keletas mitų, susijusių su spalvomis ir raštais, kuriuos galite laisvai apeiti ir pritaikyti sau.

Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė
Violetos Valainytės nuotr./Giedrė Valavičiūtė

1. Venkite baltos spalvos, nes ji storina

Na, pirmiausia, tai ta nuolat diegiama baimė būti ir atrodyti tokiai, kokia esi. Jei esi stambi, tai kam stengtis ką nors apgaudinėti, kad tokia nesi vien tam, jog įtiktum kitiems. Ir šioje vietoje balta spalva labiausiai kenčia. Dauguma mūsų jos vengiame kaip maskarpone pertepto pyragaičio.

Kaip tinka drabužis, priklauso nuo jo prisitaikymo prie kūno formos, o ne nuo spalvos. Balta spalva taip pat puikiai ir gražiai gali suspindėti ant bet kokios kūno formos, kaip ir juoda iškraipyti siluetą, jeigu netinkamai priderinta. Rinkdamosi baltos spalvos drabužius atkreipkite dėmesį į audinio faktūrą: lengvas ir plonas audinys apglėbs ir paryškins bet kokius išsikišimus.

Jeigu to nenorite, rinkitės tvirtesnius ir storesnius audinius, kurie ne tik turės aiškią formą, prilaikys kūno formas, bet ir apsaugos nuo netikėtų apatinių pasirodymo sušvitus ryškesnei saulei.

2. Ryškios spalvos didins apimtis ir atkreips nereikalingą dėmesį į kūno formas

Šioje vietoje nėra stabdžių, kokiomis spalvomis, kokio tipo figūras moterys gali spalvinti. Apsistoti tik ties viena spalva, vadinasi, nuslopinti visas linksmybes. Aš sutinku su viena taisykle, kad nuo blizgančių ir neoninių iki pastelinių ir tamsių – spalvoms dydis nesvarbu.

Išbandydamos jas stebėkite, kaip spalvos paryškina jūsų bruožus, kokios labiau tinka prie odos tono, ką norite pasakyti aplinkai apie save. Ryškios spalvos perteikia daugiau energijos ir traukia susidomėjusius žvilgsnius, tamsesnės ir pastelinės spindi sielos ir minčių ramybę. Todėl jomis galite žaisti, kai norite ką nors paryškinti, o ką nors pasilikti tik sau.

Prisijaukinti spalvas visuomet galite pradėdamos nuo mažų žingsnelių: bateliai, rankinė, aksesuarai.

A post shared by Gabi (@gabifresh) on

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milda Metlovaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Milda Metlovaitė

3. Dideli raštai – blogai, smulkūs – dar blogiau

Puikus pavyzdys, kaip niekas iš principo didelei moteriai netinka. Nes vieni dar labiau padidins, o kiti atrodys neproporcingai. Tačiau sakoma, kad grožis glūdi žiūrinčiojo akyse. O kaip susidėliosime ir improvizuosime su raštais, priklausys jau nuo mūsų pačių.

Raštų gausa ant suknelės (sijono, kelnių arba palaidinės) suveikia kaip kamufliažas. Tinkamai sudėlioti privers žiūrinčiojo žvilgsnį judėti įvairiomis pusėmis, neapsistojant ties vienu tašku. Raštais galite ryškinti tas kūno vietas, kurios jums kelia daugiausia džiugesio, arba tas, kurias norite akcentuoti, kad sukurtumėte balansą tarp apačios ir viršaus.

Pavyzdžiui, jeigu viršus lengvesnis, kelkite visus raštus į viršų ir atvirkščiai, jeigu apačia siauresnė už viršų, tuomet permeskit raštus į apačią, o viršų palikite vienspalvį. Kitas variantas visą derinį padaryti vieno ir to paties rašto. Tam, kad nepersaldintumėte, galite derinyje vieną detalę arba drabužį pasirinkti vienspalvį ir padaryti kaip akcentą.

Standesnio audinio drabužiams labiau tinka geometrinės figūros, o vietoje nenustygstantiems lengvesniems audiniams – švelnesnių linijų, romantika kvepiantys arba vienas iš kitos išsiliejantys raštai. Kokie tiks jums, priklausys nuo to, kokio tipo audinio drabužis geriau tinka jūsų figūrai.

Žemiau esančioje nuotraukoje visas dėmesys krypsta į viršutinę merginos aprangos dalį. Ji ją vizualiai praplatino baltos spalvos ir didelių žirnelių miksu. O apatinei daliai pasirinko tamsesnę spalvą su mažais žirneliais. Taip sukūrė pusiausvyrą tarp platesnės apačios ir siauresnio viršaus.

4. Horizontalios linijos platina, vertikalios aukština

Jeigu taip atvirai, tai net mokslininkai tarpusavyje nesusitaria iki galo, kas ką platina ir kiek kas ilgina. Daugiau apie tai paskaityti galite čia. Yra teorijų, sakančių, kad horizontalios linijos platina, o vertikalios ilgina. Dar sakoma, kad viskas priklauso nuo linijos pločio ir pasiskirstymo ant drabužio. Treti teigia, kad tai, kaip linijos optiškai veiks formas, priklausys nuo to, kokio tipo figūrą būsime matę prieš tai.

Šviesios spalvos linijos ant tamsaus pagrindo atrodys platesnės, o tamsios ant šviesaus pagrindo – siauresnės.

Daug teiginių, o tiesa tokia, kad horizontalės gali papuošti jūsų figūrą taip pat kaip ir vertikalės. Žiūrint į drabužį su horizontaliomis linijomis, akis dažniausiai juda iš kairės į dešinę. Esant vertikalioms – iš apačios į viršų. Tai žinodamos galite tas linijas derinti tarpusavyje arba net puošti pasirinktas kūno dalis, norėdamos ką nors paplatinti, kur nors nukreipti žvilgsnį, pavyzdžiui, veido link.

Kitas variantas – įstrižos arba diagonalinės linijos, kurių tandemas taip pat sukuria stebuklus.

Jeigu nenorite būti zebriukas Dryžius, deriniuose rodykite tik šiek tiek dryžių ir kitą drabužių dalį paslėpkite po švarkeliu, paltu, o gal ir skarele. Vaizduotei ribų nėra!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai