Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Faktai ir mitai apie grožio injekcijas: kam iš tiesų galime patikėti savo sveikatą ir išvaizdą

Grožio injekcijos šiais laikais tampa kasdienybe ir nieko nebešokiruoja. Atsijauninti odą bei pasikoreguoti veido formas tampa lygiai taip pat normalu, kaip ir apsilankyti pas kirpėją. Nepaisant to, vis dar gajūs mitai apie šias grožio procedūras. Kaip pasirinkti tinkamą specialistą, kokio rezultato galima tikėtis ir kokių klaidų geriau nekartoti, pasakoja estetinės dermatologijos klinikos „Baltic Dermatology“ gydytoja onkodermatologė Dailė Malinauskaitė.
Gydytoja Dailė Malinauskaitė
Gydytoja Dailė Malinauskaitė / Organizatorių nuotr.

Botulino toksino injekcijos – nuo mimikos raukšlių

Botulino toksino injekcijos yra populiariausia procedūra, skirta raukšlių, atsirandančių dėl pasikartojančių veido mimikų, mažinimui ir prevencijai. Horizontalios kaktos raukšlės (matomos pakėlus antakius), vertikalios raukšlės tarp antakių (matomos suraukus kaktą) ir raukšlės aplink akis (matomos juokiantis ar prisimerkiant) formuojasi todėl, kad oda atliekant įvairias veido mimikas yra nuolatos sulenkiama tose pačiose vietose.

„Laikui bėgant raukšlės gilėja ir tampa vis labiau pastebimos, todėl norintiems, kad kaktos ir aplink akis esanti zona išliktų lygi, šią procedūrą rekomenduojama atlikti nuo 30-35 metų. Žinoma, šią procedūrą galima atlikti ir vėliau, tačiau gilias ir seniai susiformavusias raukšles panaikinti visada yra sunkiau”, – sako gyd. Dailė Malinauskaitė.

Paprastai botulino injekcijų poveikis pastebimas jau po 24–48 valandų, tačiau maksimalus rezultatas dažniausiai yra matomas po 14 dienų, o poveikis išlieka iki 6 mėnesių. Vėliau procedūrą reikia kartoti.

Anot gydytojos, apie botoksą vis dar galima išgirsti sklandant šiuos mitus.

Mitas: botulino toksino preparatas yra nesaugus medikamentas.

Tiesa: jau daugiau kaip 100 metų šis medikamentas yra tyrinėjamas. Daugybė mokslinių straipsnių yra publikuota apie jo panaudojimą medicinoje. Naudojamas griežtai laikantis gamintojo rekomendacijų, botulino toksino medikamentas yra itin saugus.

Mitas: po botulino toksino injekcijų veidas praranda emocijas ir atrodo lyg būtų sustingęs.

Tiesa: taip gali nutikti, jeigu procedūra yra atliekama nekvalifikuotai. Procedūrą atliekant tinkamai veidas atrodo natūraliai jaunesnis.

Mitas: naudojant botulino toksiną veidas atrodo lyg būtų „pripūstas“.

Tiesa: šio tipo injekcijos papildomo tūrio veidui nesuteikia.

Hialurono rūgšties injekcijos – odai stangrinti ir lūpoms dailinti

Dėl universalumo sprendžiant įvairias estetines problemas odos užpildai su hialurono rūgštimi tapo neatsiejama estetinės dermatologijos ir visos grožio industrijos dalimi. Per pastaruosius keliolika metų atsirado daugybė hialurono rūgšties produktų, kurie tinka ne tik raukšlių mažinimui, bet ir veido kontūro formavimui, lūpų putlinimui ir kitoms procedūroms.

Organizatorių nuotr./Grožio injekcijos: prieš
Organizatorių nuotr./Grožio injekcijos: prieš

„Šiomis procedūromis galima pasiekti itin gerus rezultatus, o šalutinių reiškinių tikimybė yra minimali. Po procedūros pacientas yra visiškai darbingas ir praktiškai iš karto gali džiaugtis putlesnėmis lūpomis, sumažėjusiomis raukšlėmis ar kitaip pagražėjusia išvaizda. Svarbiausia – nepersistengti ir hialurono rūgšties užpildus naudoti saikingai,“ – sako gyd. Dailė Malinauskaitė.

Organizatorių nuotr./Grožio injekcijos: po
Organizatorių nuotr./Grožio injekcijos: po

Gydytojos teigimu, populiariausios yra šios hialurono rūgšties odos užpildų procedūros:

  • Lūpų putlinimas
  • Nazolabialinių raukšlių (esančių tarp nosies ir lūpų kampų) mažinimas
  • Skruostų tūrio didinimas
  • Įdubusių ir pajuodusių paakių korekcija
  • Raukšlių aplink burną mažinimas

Hialurono rūgšties odos užpildų poveikio trukmė priklauso nuo naudojamo preparato savybių ir išlieka iki 24 mėnesių.

„Mitas, kad hialurono rūgšties injekcijų procedūras gali atlikti kosmetologai. Lietuvoje galiojančios medicinos normos aiškiai nurodo, kad visų tipų grožio injekcijų procedūros yra gydytojo dermatovenerologo kompetencija“, – sako gyd. Dailė Malinauskaitė ir pabrėžia, kad leisdami procedūras atlikti nekvalifikuotiems asmenims, rizikuojame savo sveikata ir išvaizda.

Mezoterapija atstato odos švytėjimą

Norint atgauti ir išsaugoti jaunos odos kokybę, specialistai siūlo sprendimą – mezoterapiją. „Tai visapusiškai veikianti procedūra: giliai drėkina odą, atstato jos stangrumą, elastingumą ir švytėjimą. Šio metodo esmė – daugkartinės mikroinjekcijos, atliekamos odos paviršiuje labai plona adata“, – pasakoja D. Malinauskaitė.

Priklausomai nuo odos zonos, procedūra trunka nuo 30 iki 60 minučių. Norint pasiekti optimalų ir kokybišką rezultatą, reikia mažiausiai 3–5 procedūrų, tarp kurių daromas 15–30 dienų tarpas. Rezultatams išlaikyti rekomenduojamos palaikomosios procedūros kartą ar du per metus.

Pasak gydytojos, mezoterapija naudojama veido, galvos, kaklo ir dekoltė odos būklės gerinimui. Aktyvūs ingredientai švirkščiami tiesiai į odą, todėl pasiekiamas geresnis jų efektyvumas. Veido mezoterapija pasižymi ilgalaikiu poveikiu, žinoma, jei pacientai atlieka rekomenduojamą procedūrų kursą ir laikosi gydytojo nurodymų. Mezoterapijos metu oda aprūpinama naudingais mineralais, antioksidantais, vitaminais, aminorūgštimis ir mažos koncentracijos hialiurono rūgštimi, todėl ilgainiui odos būklė akivaizdžiai pagerėja.

Biorevitalizacija intensyviai drėkina odą

Jaunos apie 30 metų amžiaus moterys dažniausiai skundžiasi odos išsausėjimu, elastingumo ir skaistumo sumažėjimu. Šioms problemoms spręsti puikiai tinka biorevitalizacija. Tai gilus ir itin intensyvus odos drėkinimas biologiniu būdu, kai į dermą suleidžiamas didelės koncentracijos halurono rūgšties, aminorūgščių, vitaminų, baltymų ir antioksidantų mikroinjekcijos. Šios injekcijos atstato odos skaistumą, drėgmę ir elastingumą, padeda kovoti su odos senėjimu. Biorevitalizaciją galima atlikti veido, kaklo, dekoltė ir išorinėse plaštakų zonose.

„Šios procedūros efektyvumas priklauso nuo naudojamo preparato sudėties. „Baltic Dermatology“ klinikoje biorevitalizacijos procedūrai yra naudojamas Filorga NCTF135HA 3ml preparatas kurio sudėtyje yra net 55 aktyvūs ingredientai ir itin didelė 23mg/ml hialurono rūgšties koncentracija. Išskirtinė preparato sudėtis užtikrina, kad akivaizdūs rezultatai yra matomi jau po pirmos procedūros“, – komentuoja gydytoja.

Rinkdamiesi biorevitalizacijos procedūrą, visada pasidomėkite naudojamo preparato sudėtimi. Taip pat nesumaišykite biorevitalizacijos procedūros su mezoterapija, kurios atlikimo technika yra labai panaši, tačiau hialurono rūgšties kiekis produkte gali būti šimtus kartų mažesnis.

Biorevitalizacijos poveikis pastebimas jau po pirmos procedūros: sumažėja smulkių ir mimikos raukšlių aplink akis ir lūpas, pagerėja odos tonusas, elastingumas, skaistumas.

PRP plazmoliftingas skatina regeneracinius procesus

Žmogaus organizmas pasižymi nepaprastu gebėjimu save gydyti ir atsinaujinti. PRP plazmoliftingas – procedūra pagrįsta tokiu pačiu natūraliu principu, naudojant sukoncentruotus iš paciento kraujo išgautus gijimą, augimą ir kitus regeneracinius procesus skatinančius elementus.

Svarbiausia PRP procedūros veiklioji medžiaga yra kraujo trombocituose esantys baltymai, dar kitaip vadinami augimo faktoriais, kurie yra labai svarbūs gijimui, augimui ir atsinaujinimui. Iš paciento venos, kaip ir atliekant kraujo tyrimą, paimama 10–20 ml kraujo. Specialūs mėgintuvėliai įstatomi į centrifugą, kurios sukimosi metu kraujo kūneliai nusėda, o trombocitai lieka paviršiuje ir yra kruopščiai sutraukiama į injekcijoms skirtą švirkštą. Paruoštas preparatas mažomis dozėmis suleidžiamas į veido, galvos, dekoltė ar bet kurios kitos probleminės kūno zonos odą.

Organizatorių nuotr./Gydytoja Dailė Malinauskaitė
Organizatorių nuotr./Gydytoja Dailė Malinauskaitė

„PRP terapija unikali tuo, kad odos ir plaukų būklės gerinimui, randų mažinimui ar greitesniam gijimui po frakcinio odos atnaujinimo procedūros yra panaudojamas unikalus organizmo gebėjimas regeneruoti. Specialios technologijos dėka augimo, gijimo ir kiti faktoriai yra suaktyvinami prieš pat plazmos suleidimą į problemines zonas todėl veikia iškarto,“ – teigia gyd. Dailė Malinauskaitė

Siekiant ilgalaikio rezultato rekomenduojama atlikti bent 3 PRP procedūras, kurios kartojamos kas 6 savaites. Rezultatai matomi jau po pirmosios procedūros.

Pasak D. Malinauskaitės, PRP terapiją galima derinti su mezoterapija – kartu šios procedūros yra efektyvios stiprinant plaukus.

Kaip išsirinkti tinkamą specialistą ir kaip žinoti, kokia procedūra man yra tinkamiausia?

Svarbu pabrėžti, kad grožio injekcijų procedūros gali būti atliekamos tik medicinos įstaigose ir tik kvalifikuotų gydytojų. Lietuvoje galiojančios medicinos normos nurodo, kad grožio injekcijos yra gyd. dermatovenerologo kompetencija. Nepasitikėkite bet kuo, neteisingai atlikta procedūra gali turėti rimtų pasekmių jūsų sveikatai ir išvaizdai.

Pirmojo vizito metu gydytojas visada įvertins jūsų lūkesčius. Aptarsite, kokia procedūra jums būtų tinkamiausia, kada ir kokio rezultato būtų galima tikėtis. Tik atsakius į visus klausimus ir esant abipusiui pasitikėjimui yra atliekama procedūra.

Dailė Malinauskitė yra Baltic Dermatology ir VUL Santaros klinikų gyd. Onkodermatologė. Gydytoja jau daugiau kaip 10 metų specializuojasi grožio injekcijų, lazerinės ir estetinės dermatologijos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas