Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ilgaplaukės Ugnės plaukai siekia daugiau kaip 170 cm: kirpti neplanuoja ir pataria, kaip prižiūrėti

Ugnė Lasmanavičiūtė (27 m.) sako, kad savo plaukų nekerpa nuo pat vaikystės. „Šiek tiek patrumpinu galiukus, bet plaukai niekada nebuvo rimtai kirpti“, – juokiasi mergina, kurios plaukai siekia 172 cm.
Ugnės plaukai siekia 172 cm.
Ugnės plaukai siekia 172 cm. / Asmeninio archyvo nuotr.

Turbūt nieko keisto, kad ilgaplaukė jau šešis kartus dalyvavo ir ilgaplaukių konkurse, kur, kaip sako, sutiko ne vieną bendramintę.

„Kadangi turiu ilgus plaukus, nusprendžiau sudalyvauti konkurse ir išbandyti laimę, pažiūrėti, kokios merginos ten renkasi – visada įdomu pasikalbėti su bendramintėmis, kurios turi ilgus plaukus, kaip juos augina ir prižiūri. Nutinka ir juokingų istorijų, be to, pasidalijame ir priežiūros ypatumais. Man labai gražu žiūrėti į ilgaplaukes, kurios augina ir prižiūri plaukus, nes jų tikrai nėra daug“, – sako banke dirbanti Ugnė (27 m.)

Nors Ugnė dirba banke, tačiau jai itin artimas menas. Kaip pasakoja – piešia, tapo, siuvinėja, lipdo skulptūrėles, kuria atvirukus, vainikus, fotografuoja.

Plaukai nekirpti nuo gimimo

Paklausta apie tai, kaip nusprendė auginti plaukus, Ugnė pasakoja, kad šie buvo nekirpti nuo pat kūdikystės. „Žinoma, galiukus vis pakirpdavome. Man labai patiko vaikščioti su supintomis kasomis, o mamai – plaukus pinti.

Mums tai būdavo labai gražu. Plaukai augo ir galiausiai, kai buvo 12 metų, nusprendžiau juos toliau auginti. Sulaukdavau ir patyčių mokykloje, ir komplimentų, pavyzdžiui, kad plaukai ilgi, gražūs, kad nekirpčiau ir auginčiau, klausimų, kaip juos prižiūriu. Tai mane dar labiau paskatino juos auginti, palaikymo negailėjo aplinkiniai, tėvai ir artimieji. Be to, mano močiutė iš tėčio pusės turėjo labai ilgus ir storus plaukus“, – kalba U.Lasmanavičiūtė, žavinti ilgomis kasomis.

Pas kirpėjas jai lankytis tenka itin retai: „Kažkada buvau pas kirpėją, nes norėjau kirpčiukų, tai ji, žinoma, nustebo pamačiusi tokius ilgus plaukus ir klausė, ar nenoriu jų nusikirpti, darytis šukuosenų, dažyti. Tačiau atsakiau, kad tikrai ne – man iš tikrųjų gražiausia šukuosena yra lietuviškos dvi kasos.“

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnės plaukai siekia 172 cm.
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnės plaukai siekia 172 cm.

Plaukai džiūva beveik parą

Ilgaplaukė sako, kad neturi stebuklingų receptų ir prideda, kad plaukus prižiūri turbūt lygiai taip pat, kaip ir daugelis žmonių:

„Plaunu 2 kartus per savaitę, nes jeigu tai daryčiau dažniau, jie greičiau susiriebaluotų. Šampūnus stengiuosi kaitalioti, naudoju atkuriamuosius ir atstatomuosius. Labai mėgstu aliejus, dažniausiai pasitelkiu kokosų aliejų. Aišku, priemonių reikia įsigyti tikrai didesnį kiekį – šampūno buteliuką sunaudoju per mėnesį. Beje, plaukų niekada nedžiovinu džiovintuvu ir leidžiu jiems išdžiūti natūraliai – dažniausiai susidedu į chalato kišenę arba gobtuvą.“

Moteris priduria, kad žiemą plaukai džiūsta apie vieną parą: „Yra vėsu, todėl tenka palaukti. O štai vasarą kieme užtenka ir poros valandų. Plaukų priežiūra tikrai užima nemažą savaitės dalį“, – dalijasi Ugnė.

Paklausta, kaip nešioja tokius ilgus plaukus, Ugnė atsako, kad kartais leidžia jiems „pailsėti“ ir nešioja palaidus. Tačiau užvis dažniausiai pina kasą ar kasas, ypač, kai žino, kad laukia reikalai ir palaidi plaukai gali trukdyti ar kur nors įsipainioti.

Juokingų nutikimų taip pat netrūksta, pavyzdžiui, plaukai namuose vaikštant užsikabina už durų rankenos. „Labai mėgstu būti gamtoje, grybauti, tad pasilenkiant plaukai užkrenta ir trukdo“, – juokiasi moteris.

Ji priduria, pats pagrindinis patarimas, kurį pasakytų norinčiomis užsiauginti plaukus, – leisti plaukams natūraliai išdžiūti.

„Bent jau man tikrai pasiteisino šis patarimas. Jeigu džiovinu džiovintuvu, plaukai pradeda itin greitai šiurti. Patarčiau naudoti ir kokosų aliejų – jis labai maloniai kvepia, švelnina plaukus ir man tikrai patinka. Dar vienas niuansas – reikia naudoti minkštą vandenį plaukams, nes kietas vanduo plaukus itin išsausina“, – patarimais dalijasi ilgaplaukė Ugnė ir prideda, kad plaukų ateityje kirpti tikrai nežada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas