Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Injekcijos“ dalyvė R.Rimgailaitė – apie save, kūrybą ir kolekciją narcizams

Kviečiame susipažinti su dar viena šiųmečio jaunųjų dizainerių konkurso „Injekcija“ finalininke – Rimante Rimgailaite, kuri gruodžio 7 d. Vilniaus lokomotyvų remonto depo 2-ajame ceche pristatys savo kolekciją internetiniams narcizams.
Rimantė Rimgailaitė ir jos kolekcijos eskizai
Rimantė Rimgailaitė ir jos kolekcijos eskizai / 15min montažas

Štai ką apie save pasakoja viena konkurso finalininkių – R.Rimgailaitė.

Miestas: Gyvenu Vilniuje, bet širdyje – gimtasis miestas Klaipėda. Šie du miestai mano gyvenime neatsiejami vienas nuo kito. Klaipėda – nostalgija ir jūra, o Vilnius – galimybės ir linksmybės.

Augau aplinkoje, kurioje visada buvo didelis noras kurti ir siekti savo tikslų, vyravo sveika konkurencija, kuri neleido sustoti.

Mokslai: Mano kūrybinis kelias pradėjo formuotis gana anksti. Klaipėdoje baigiau Adomo Brako dailės mokyklą, vėliau sekė Eduardo Balsio menų gimnazija. Jau šešiolikos pradėjau kurti savo pirmas kolekcijas ir mokytis siūti.

Augau aplinkoje, kurioje visada buvo didelis noras kurti ir siekti savo tikslų, vyravo sveika konkurencija, kuri neleido sustoti. Todėl baigusi mokyklą jau buvau tvirtai apsisprendusi dėl savo ateities. Šiais metais baigiau kostiumo dizainą Vilniaus dailės akademijoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis

Patirtis: Kurti pirmąsias kolekcijas ir daryti profesionalias fotosesijas pradėjau dar mokykloje, tad turiu prikaupusi nemažai patirties. Jau pirmame kurse spėjau sudalyvauti bene visuose Lietuvoje vykstančiuose jaunųjų dizainerių konkursuose ir festivaliuose, o vėliau įsitraukiau ir į kitus renginius. Šiais metais konkursuose „Skrydis“ ir „JUKI Young Designers' Competition“ laimėjau prizines antrąsias vietas.

Mano laikrodis rodo narcisiztinės kultūros laiką. Apie tai ir kalba ši kolekcija.

Dirbau asistente per Agnės Kuzmickaitės, Lilijos Larionovos ir Egidijaus Rainio, Linos Gudanavičiūtės kolekcijų pristatymus. Visos šios patirtys mane išugdė kaip komunikabilią asmenybę, supažindino su daug įdomių ir charizmatiškų žmonių.

Kūryba: Tai – gyvenimo variklis. Kai paklausia, koks mano pomėgis, būna labai sunku atsakyti, nes mano visas gyvenimas atrodo kaip vienas didelis pomėgis, kuriame telpa ir darbas, ir laisvalaikis. Atsikeliu ir užmiegu su mintimis apie senus ir naujus planus. Būtent tai motyvuoja mane pačią ir padeda motyvuoti aplinkinius.

Įkvėpimas: Mane įkvepia nauji, stiprūs ir charizmatiški žmonės. Būtent tokiems žmonėms ir patinka kurti. Tai žavi ir moko labiausiai.

Laikas: Mano laikrodis rodo narcisiztinės kultūros laiką. Apie tai ir kalba ši kolekcija, ji – apie internetinio narcisizmo laiką. Būtent taip man atrodo šių dienų laikas ir netolima ateitis.

Šūkis: Yra laikas dirbti ir yra laikas švęsti. Kai turiu tikslą, galiu atiduoti visą save ir joks laikas ar aplinkiniai veiksniai nesvarbūs. O vėliau labai smagu džiaugtis saldžiais darbo vaisiais.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis

Myliu: Šeimą ir mane supančius aplinkinius. Kaip sakoma, pirmiausia – šeima.

Nekenčiu: Surūgusių ir bambančių žmonių.

Tikslas: Būti laimingai.

Injekcija: Tramplinas jauniems kūrėjams ir dar vienas laiptelis aukštyn.

Kolekcija: „Narcizas – ne tik gėlė.“ Internetas mums tapo neatsiejama gyvenimo dalimi, virtualia erdve, kurioje naršydami praleidžiame nemažai savo laiko. Besivystant aukštosioms technologijoms, žmonės tapo nepaprastai socialiomis būtybėmis, internetinis poveikis tapo panašus į niekada neišjungiamą internetinę kamerą – nuolatinis kiaurą parą besitęsiantis visiškas atvirumas, kiekvienos gyvenimo akimirkos viešinimas tapo visiškai įprastu reiškiniu.

Anot JAV sociologų, antropologų ir psichologų atlikto tyrimo, tokią savęs demonstravimo formą galima tapatinti su narcisizmu. Jie teigia, kad tai taps viena didžiausių XXI a. visuomenės problemų.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Narcizas – ne tik gėlė“ modelis

Kuo daugiau sekėjų, „like“ paspaudimų, tuo daugiau pripažinimo. Taip kuriamas naujasis statusas. Šių dienų internetinis savimyla man primena graikų mitą apie jaunuolį medžiotoją Narcizą, kuris, anot legendos, įsimylėjo savo atvaizdą vandenyje. Kaip šiandien atrodo tas jaunuolis ir kokį narcizą jis vaidina?

Sukūriau eksperimentinę drabužių kolekciją, taikant skulptūrinio konstravimo ir maketavimo metodą, įkvėptą šiuolaikinio „narcizo“ (savimylos) įvaizdžio. Kolekcijos simboliu pasirinkau narcizo gėlės žiedo formą. Iš jos sukūriau unikalią konstrukciją ir ją integravau į klasikinį drabužį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai